10 vragen over desserts

Ik spotte deze geweldige post onlangs bij Isabelle van Boston Baby: tien vragen over dessert eten. Sindsdien namen onder andere ook Kristien van Ditjes en Datjes en Fieke van Fiekefatjerietjes hem over. En als grote zoetekauw kan ik niet anders dan hen te volgen. En jullie een inkijk te geven in mijn dessertverslaving 🙂

1. Kies je op restaurant eerder een dessertje of een voorgerecht?

Sowieso een dessert 🙂 In het verleden nam ik vaak een voorgerecht, waardoor ik soms echt wel al genoeg had nog voor het hoofdgerecht moest komen. En dus kies ik sindsdien veel vaker voor een hoofdgerecht. En als ik nog genoeg plaats heb in mijn buik voor een dessert erbij 🙂

2. Wat kies je: de kaasschotel of het zoete dessert? 

Het zoete dessert! Al kan een kaasschotel op en tijd stond me ook wel smaken.

3. Aten jullie bij je ouders thuis wel eens een dessert?

Of dat nu echt een dessert is te noemen, daar durf ik over te twijfelen. Maar op zaterdag- en zondagnamiddag werd er thuis koffie gedronken. En daar hoorde standaard een koekje bij.

dessert

4. Maak je zelf wel eens dessert thuis? 

Sinds Tuur er is veel minder. Er is daar nu eenvoudigweg minder tijd. Al hoop ik stiekem wel dat we dat binnenkort misschien gewoon samen gaan doen. Want onlangs bakten we samen pannenkoeken. En Tuur leek dat toch wel geweldig fijn te vinden.

5. Wat is je favoriete dessert?

Als iemand me een moelleux voorschotelt of dame blanche dan kan ik geen neen zeggen. Ongelooflijk lekker vind ik dat, zo warme chocolade(saus).

6. Bak je zelf wel eens wat? 

Vroeger dus veel meer, maar sinds Tuur er is, is daar eenvoudigweg minder tijd voor.

7. Wat is je grootste blunder op dessertgebied?

Goh, ik heb er wel al een aantal gemaakt. Maar ik denk dat de grootste toch wel het moment was waarop ik er in slaagde om zo een prefab cake waar je enkel wat melk en eieren aan toe dient te voegen toch volledig naar de vaantjes te helpen 🙂

dessert

8. Wat lust je niet dat iedereen wel lijkt te lusten?

Bresiliennetaart. En bij uitbreiding eigenlijk alle taarten met slagroom.

9. Waar haal je je inspiratie? 

Vaak uit kookboeken, foodblogs, Instagram en Pinterest.

10. Nooit meer suiker of nooit meer zout eten? 

Hmmm, een hele moeilijke. Maar ik denk dat nooit meer zout eten in mijn geval net iets haalbaarder zou zijn 🙂

Wat kiezen jullie: desserten of voorgerechten? Zin gekregen om deze vragen over te nemen? Laat het dan zeker weten in de comments, dan kom ik met veel plezier lezen! 

10 Comments

 1. Kris10 30/11/2018 at 10:09

  Dessert! Maar dat wist je al 🙂
  Een kaasschotel kan mij trouwens ook wel smaken maar dan is dat mijn hoofdgerecht. En volgt er een dessert …

 2. Samaja 30/11/2018 at 10:12

  Bij ons lukken die cakes ook niet goed, vaak zijn ze vanboven te donker en binnenin niet helemaal gaar. We hebben een rare oven, denk ik ;-).

  1. Evi 05/12/2018 at 09:27

   Hahahaha, dan heb ik ook een rare oven 😉

 3. Sofie 30/11/2018 at 20:51

  Ik heb dat met fruittaart, dat vind ik echt vies. Ik vind fruit lekker, ik vind taart lekker maar niet gecombineerd 😀

 4. Flavie 01/12/2018 at 08:20

  Ik zal altijd een plaatsje bewaren voor het dessert en het liefst iets met chocolade 🙂

  1. Evi 05/12/2018 at 09:28

   Die zijn zo lekker he, die desserts met chocolade 🙂

 5. fieke 02/12/2018 at 09:50

  Smaken verschillen duidelijk, brésilienne is één van mijn allerfavorietste taarten 🙂

 6. Hilde 23/12/2018 at 17:36

  Oh deze is echt leuk en staat me op het lijf geschreven. Zolang het maar zoetigheid is, en zeker nu in wintertijd. Ik ben grote fan van chocolade moelleux, huisgemaakte chocolade mousse kan er ook wel altijd in. En qua taart javanais, waar ik anders helemaal niet van mokka houd is javanais die éne uitzondering.

  1. Evi 28/12/2018 at 08:31

   🙂 Jouw favorieten doen me het water in de mond lopen!

Leave a Reply