12 maanden Tuur-liefde

Lieve kapoen,

exact een jaar geleden, een paar minuten voor middernacht, werd jij geboren na een stressvolle dag. Ik had de nacht ervoor heel slecht geslapen en besloot om ’s ochtends nadat jouw papa naar zijn werk was vertrokken nog eventjes terug in bed te kruipen. Na een paar uur te liggen draaien en keren stond ik terug op maar voelde ik jou niet meer bewegen. Snel een telefoontje naar jouw papa en het ziekenhuis: een blikje cola, suikerwafel en half uur wachten later terug een telefoontje naar je papa. Of hij ons naar het ziekenhuis kon brengen want je gaf nog steeds geen teken van leven.

Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis werden onmiddellijk een paar testen gedaan en oef je hartje klopte nog flink. Alleen had je niet veel ruimte meer om te bewegen … Gezien de uitgerekende datum gepasseerd was (ok weliswaar maar met 1 dag maar toch) werd er besloten om geen risico te nemen en de geboorte in te leiden. Rond 16u werd ik een eerste keer ingeleid maar zonder veel effect. Een tweede pilletje volgde om 18u, met succes! Want nog geen zes uur later was jij daar!

Intussen zijn we twaalf maanden verder en wat is het een jaar geweest:

  1. De eerste drie maanden waren hel. Je wou enkel slapen als je op mij of je papa lag en krijste regelmatig de boel bijeen zonder dat we konden achterhalen waarom. De overschakeling van borstvoeding naar flesjesvoeding bracht gelukkig wat soelaas.
  2. De wendagen in de crèche verliepen niet zonder slag of stoot maar intussen ga je er met plezier naartoe en komt er zelfs spontaan een glimlach op je gezichtje ’s ochtends als we naar daar wandelen.
  3. Je hebt een voorliefde voor dingen die lawaai maken. Het liefst van al speel je dan ook met je schildpad, drinkbeker, tinnen doos en raceauto.
  4. Je kent geen angst: zonder twijfel kruip je de trap omhoog, zou je uit de zetel springen mochten we je niet tegen houden en kruip je zelfs in je eetstoel recht omhoog.
  5. Je bent een bourgondiër: je eet graag en veel. Er is niets dat we je voorschotelen dat je niet lust. Maar het gaat verder dan dat: je mag je buikje nog maar net rond gegeten hebben als iemand in jouw buurt aan het eten is moet en zal jij ook een stukje eten.
  6. Het heeft eventjes geduurd voor je doorhad dat je niet enkel achteruit kon kruipen maar ook vooruit maar eenmaal je dat begrepen had was je niet meer te stoppen. Tegenwoordig kruip je razendsnel overal op, onder en door.
  7. Je zou al heel graag willen stappen en doet hiervoor je uiterste best maar staat nog net niet stabiel genoeg op je beentjes.
  8. Je vingertjes kriebelen als je aan dingen wil komen waar je eigenlijk niet aan mag komen. Papa’s X-box, de drankenkast, kabels, het toilet, … allemaal zou je ze zo graag van dichtbij willen bestuderen. Je onderneemt talloze pogingen en kijkt dan heel ondeugend naar ons, tot we neen zeggen, om dan uiteindelijk toch je handjes ernaar uit te steken.
  9. Hoe hard we ook proberen om je uit te leggen dat je bed niet om op te eten is, die boodschap blijf je halsstarrig negeren.
  10. Lang slapen doe je enkel op donderdagochtend, als je bij oma en opa mag gaan logeren.
  11. Je bent een Duracell-konijn: van zodra je wakker bent geef je jezelf voor meer dan 100% en blijf je gaan, ook al val je om van de slaap.
  12. Maar eenmaal je in jouw bedje ligt slaap je als een roosje (het merendeel van de tijd dan toch 🙂 )

Lieve kapoen, het zijn twaalf onvergetelijke maanden geweest en wij zijn ongelooflijk blij en trots dat wij jouw ouders mogen zijn.

Geniet van jouw eerste verjaardag!

Dikke kus,

Je mama

7 Comments

  1. Kris10 04/11/2016 at 13:42

    Hip hip hip HOERA voor Tuur! (En toch ook wel een proficiat voor de ouders :p)
    Maak er een fijn feestje van!

  2. Mrs Brubeck 04/11/2016 at 16:00

    Proficiat met de verjaardag van jullie spruit en geniet van elk moment, het gaat veel te snel ??, en wij kunnen het weten!

  3. Hilde 05/11/2016 at 09:07

    Zo mooi, zo lief, proficiat met de jarige! Geniet, met een warme terugblik op het eerste levensjaar. Op deze leeftijd veranderen ze (soms bijna letterlijk) van de éne op de andere dag. Hip hip hoera!

  4. Flavie 08/11/2016 at 18:40

    Oh zo mooi… proficiat met de jarige!

  5. fieke 12/11/2016 at 12:44

    Mooi berichtje! Het eerste jaar zal ongetwijfeld voorbij gevlogen zijn, geniet van alle jaren die nog volgen!

Leave a Reply