As we speak #11

Wat vliegt de tijd toch snel: onze vakantie zit er inmiddels terug op, binnen minder dan een maand gaat Tuur naar school en ook die verhuis komt nu echt wel dichtbij. Tijd voor een update in een nieuwe As We Speak.ย In deze rubriek plaats ik korte stukjes over de dingen waar ik met bezig ben of die me bezig houden. De stukjes op zich zijn niet voldoende voor een volledige blogpost. Maar het zijn wel dingen die ik graag met jullie wil delen. De mosterd voor mijn As we speak berichten haalde ik trouwens bijย Kellyย en nog enkele andere bloggers die in navolging van haar dergelijke berichten publiceren.

As we speak: waar ik met bezig ben

Daar waar we de vorige keer nog volop in de potjestraining zaten is dat intussen zo goed als achter de rug. En ja hoor: het is een verademing om niet meer de hele tijd overal pampers mee naartoe te moeten nemen ๐Ÿ™‚ Professioneel gezien blijft het erg druk. Al probeerde ik de afgelopen weken om wat van de zomerperiode te profiteren om hier en daar wat meer rustmomenten in te bouwen. En uiteraard zijn we ook hard bezig met de verhuis en onze bouw. Want daar waar hij dit voorjaar goed vooruit ging valt hij nu terug wat stil. En is het vooral duimen dat we nog steeds eind augustus kunnen verhuizen. Al zal dat niet liggen aan de vele telefoontjes die ik er voor aan het doen ben ๐Ÿ˜‰

as we speak

Wat ik eet

De voorbije maanden deed ik een paar keer van kookboekweek. En haalde ik daar tal van inspiratie uit voor lekkere lichte gerechten. Al kwam er met die erg warme temperaturen de afgelopen weken van koken niet altijd elke dag evenveel in huis. En verorberde ik iets meer ijsjes dan gepland ๐Ÿ™‚ Maar daarvoor dient vakantie nu ook eenmaal. De gezondere levensstijl hernam ik intussen. En dus zal het met dat getal op de weegschaal ook wel terug goed komen.

veggie

Waar ik van geniet

De zonnige dagen maar toch ook wel van de verfrissende regen die we onlangs hadden. Verder genoot ik enorm van het weekje vakantie dat ik in juli had, samen met Tuur. En de vele boeken die ik in die maand las.

Puzzelen in het Everzwijnbad

Waar ik naar kijk

Buiten de halve finale van het WK voetbal was er niet meteen iets op de buis dat mij echt kon boeien. Tot het lief een serie zocht voor mij op Netflix en Pretty Little Liars voorstelde. Een aflevering duurde het en ik was verkocht. En dat ondanks het feit dat het verhaal met zijn momenten me veel te ver gezocht lijkt te zijn. En het een op en top Amerikaanse serie is. Maar om nog onbegrijpelijke redenen wil ik dus toch elke keer de volgende aflevering zien ๐Ÿ™‚

Wat ik aan het lezen ben

De voorbije maanden had ik een serieuze leesachterstand opgelopen volgens Goodreads. Daar zijn een aantal redenen voor maar de week vakantie leek me ideaal te zijn om die zo goed als weg te werken. En al helemaal dankzij een geweldige tip van Kathleen: boeken onder de 100 pagina’s lezen. Juli was zowat mijn beste leesmaand ooit want ik las niet minder dan zeven boeken! Intussen ben ik een aantal boeken over branding voor het werk aan het lezen. En maak ik vorderingen in De leesclub voor het einde van het leven.

Sporten

Dat was hier niet zo eenvoudig de afgelopen tijd. Doorheen de dag en ’s avonds was het echt te warm om verantwoord te gaan joggen. Maar ’s ochtends voor het werk gaan joggen was ook niet altijd zo evident. Dus jogde ik niet altijd meer drie keer per week. Nu de temperaturen terug wat normaler zijn, hoop ik om ook terug wat meer te kunnen gaan joggen. Want die halve marathon eind oktober wil ik wel nog steeds lopen. En voorlopig lijkt alles goed te gaan om dat doel ook te halen. Dus fingers crossed!

Waar ik naar uitkijk

Het einde van onze bouw en verhuis ๐Ÿ™‚ Dat zal jullie wel niet verbazen. Want het zijn de laatste loodjes. En die wegen absoluut het zwaarst. Verder kijk ik ook wel uit naar 3 september, al is dat soms met gemengde gevoelens. Want Tuur gaat dan voor het eerst naar school. Er staan de komende weken ook nog wat leuke activiteiten op de planning waar ik naar uitkijk. En ik wil heel graag ergens dit najaar op kinderloos weekend met het lief. Dus ook daar kijk ik wel naar uit!

20 Comments

 1. Goofball 14/08/2018 at 13:43

  ooh bij Tuur is de potjestraining al gelukt…bij mijn jongste nog niet. Nog 3 weken tijd…beetje stress

  1. Evi 17/08/2018 at 09:52

   Overdag is hij droog, maar als hij gaat slapen doet hij nog een pamper aan hoor. En verder je kind niet dwingen hoor. Op school zijn ze daar denk ik wel flexibel in. Tijdens het wenmoment bij ons gaven ze alvast aan dat ze uiteraard voorkeur geven aan kindjes die droog zijn, maar dat ze ook weten dat er best wel ongelukjes gebeuren. En dat belangrijkste gewoon is dat je er als ouder met bezig bent.

   1. Goofball 21/08/2018 at 11:53

    Mja, ’t is ook hele lieve begrijpende peuterjuffrouw.. Maar het gaat niet over ongelukjes: er gebeurt niets op WC of potje, alles in pamper (of broek of vloer). En ze beginnen met 11 in de peuterklas wat ongewoon veel is, dus ‘k vind het wel heel vervelend. Maar ‘k kan het dus niet forceren. Integendeel, hij begon heel anti te reageren dus ik denk dat ik me nu even 4-5 dagen ga riskeren door eens niets meer over potje te zeggen en hem weer wat meer rust te geven eerst.

    1. Evi 27/08/2018 at 20:28

     Een paar dagen rust lijkt me inderdaad geen slecht plan te zijn. Het komt wel hoor, bij het ene kindje al wat sneller dan bij het andere he. Maar ik kan me wel inbeelden dat het even niet fijn is.

 2. zebrazonderstrepen 14/08/2018 at 15:13

  veel moed nog! Kan je precies gebruiken ๐Ÿ™‚

 3. Samaja 14/08/2018 at 16:35

  Oh, zo spannend dat de verhuis dichterbij komt. Ik hoop dat het volgens de planning mag verlopen!

  1. Evi 17/08/2018 at 09:54

   Dat hopen wij ook nog steeds ๐Ÿ™‚

 4. Hilde 14/08/2018 at 19:15

  Wow, inderdaad wat vliegt de tijd. Ik ben nu zelf verbaasd dat jullie al bijna gaan verhuizen. Het lijkt pas gisteren toen je over jouw bouwplannen hier kwam schrijven. En Tuur wordt groot hรฉ. Een grote stap voor hem binnenkort (en voor de mama ongetwijfeld ook ๐Ÿ˜‰ ). Ik merk toch ook vooral dat je van je vakantie hebt genoten en dat is heel fijn om te lezen Evi. Ook leuke vooruitzichten zo te lezen hier. Blij voor jou!

  1. Evi 17/08/2018 at 09:56

   Het gaat inderdaad erg snel. Soms lijkt het nog maar alsof gisteren pas de bouwwerken startten. Maar inderdaad, als alles goed gaat verhuizen wij binnen dit en een goeie veertien dagen. En ja, die grote stap, ik kijk er met gemengde gevoelens tegenaan. Hij is absoluut klaar voor school. Maar eenmaal het zover gaat zijn, is het baby en klein zijn er ook echt af he. Dus het is toch een beetje dubbel vind ik.

 5. Sofie 14/08/2018 at 19:59

  Ik ben ook wat dunne boeken beginnen lezen om de Verbeelding Book Challenge te halen

 6. Chez Julie 14/08/2018 at 21:22

  Oh, naar Pretty Little Liars ben ik ook wel benieuwd! Als het geen ingewikkelde plotwendingen bevat en niet te zwaar op de hand is, ben ik al helemรกรกl om ๐Ÿ˜‰

  1. Evi 17/08/2018 at 09:58

   Jops, ik ben helemaal verkocht. Het is best wel brainless tv hoor en per seizoen wordt het verder gezocht dan ik geloofwaardig acht. Maar he, het is geweldig om na een drukke werkdag naar te kijken ๐Ÿ™‚

 7. fieke 15/08/2018 at 13:52

  Wow, alles komt een beetje samen. Het zal een drukke tijd worden, maar het zal des te leuker zijn als de rust een beetje terugkeert :-). Tips voor potjestraining zijn welkom, wij beginnen er binnenkort ook aan… En een kinderloos weekend, dat moeten wij precies ook eens plannen. We zijn allebei doodop van verlof mรฉt peuter!

  1. Evi 17/08/2018 at 10:03

   Ik denk inderdaad dat we ongelooflijk blij gaan zijn als de rust terugkeert ๐Ÿ™‚ En die potjestraining, je vooral niet opjagen. Ik nam en neem Tuur nog steeds heel vaak mee als ik zelf naar het toilet ga. Wat verder bij ons ook hielp was hem echt op vaste tijdstippen op dat potje zetten (dat trouwens gewoon in onze woonkamer staat). En hem stickers laten kleven als hij effectief naar het potje gaan (Tuur is verzot op stickers kleven).

 8. Annelies 15/08/2018 at 19:57

  Ik lan het geloven dat je uitkijkt naar het einde van de verhuis. Dat is altijd zo veel gedoe.

  1. Evi 17/08/2018 at 10:04

   Absoluut, ik ga heel blij zijn als het allemaal achter de rug is.

 9. Annelies 15/08/2018 at 19:57

  Ik kan het geloven dat je uitkijkt naar het einde van de verhuis. Dat is altijd zo veel gedoe.

 10. Flavie 18/08/2018 at 09:06

  Spannend dat de verhuis dichterbij komt… hopelijk verloopt alles volgens plan!
  Nog een aanrader op Netflix… Gossip Girl… ik heb ze allemaal gezien en vind dit zo jammer ๐Ÿ˜‰

  1. Evi 20/08/2018 at 07:22

   Het is inderdaad erg spannend nu ๐Ÿ™‚ En hoera voor Gossip Girl, ik heb die ooit op televisie & dvd gezien en was daar ook grote fan van ๐Ÿ™‚

Leave a Reply