Ask me anything – de antwoorden + winnaar give-away

question-mark-1495858_1920

Tijdens de 40 dagen bloggen challenge verlegde ik mijn eigen grenzen en postte ik een ‘Ask me anything‘ bericht. Wat was ik blij toen ik zag dat er vragen gesteld werden 🙂 Ik beantwoord ze hieronder met veel plezier!

 1. Wat is je favoriete vakantiebesteding – en als dat op reis of op uitstap gaan is, naar welke plek ga je dan het liefst? 
  Als ik meer dan een weekje vakantie heb, trek ik er het liefst van al op uit. Voor Tuur er was gingen we vaak op reis naar landen waar we een combinatie van zon, cultuur en ontspanning konden vinden. Ik ben totaal geen zonneklopper en hou hele dagen aan een zwembad liggen of op het strand vertoeven nooit erg lang vol. Na een dag of twee begint het te kriebelen en trek ik er graag op uit, nieuwe smaken en culturen opsnuiven 🙂 Mijn ideale vakantiebestemming blijft nog steeds Andalusië aangezien die streek alles biedt wat ik zoek in een vakantiebestemming: mooi weer, prachtige landschappen en steden en lekker eten!
 2. Hoe vul je een weekendje zonder plannen het liefst in? 
  Een weekendje zonder plannen is hier al even geleden, maar van zodra er nog eens een opduikt in onze agenda’s ga ik dat invullen met lekker niks doen 🙂 Mocht het mooi weer zijn dan maak ik van zo een weekend graag gebruik om te gaan wandelen met Tuur en wat te lezen in het zonnetje. Een bad nemen, lang en uitgebreid ontbijten en ’s avonds samen gezellig naar een film kijken zijn ook activiteiten die tijdens een weekend zonder plannen aan bod kunnen komen.
 3. Waarom ben je ooit met een blog begonnen en waarom wil je er mee blijven verder doen? 
  Ik ben ooit begonnen met bloggen omdat ik vanuit mijn professionele leven vaak in aanraking kwam met bloggers en ik het voelde kriebelen om dat zelf ook te doen. Intussen ben ik iets meer dan 1,5 jaar aan het bloggen en is de goesting alleen nog maar groter geworden om te blijven verder doen. Niet alleen leer ik er op een andere manier door naar de wereld kijken, het helpt me mijn gedachten te ordenen, dingen van me af te schrijven, maar vooral ook om nieuwe contacten te leggen. Nooit gedacht dat ik door te bloggen nieuwe leuke mensen zou tegenkomen en er mooie vriendschappen zouden ontstaan. Iets waar ik erg dankbaar om ben!
 4. Wat is je grootste miskoop ooit? Boekengewijs en/of anders. 
  Boekengewijs is dat de Movo Tapes van A.F.Th. van der Heijden. Ik moest het ooit lezen tijdens mijn opleiding Germaanse Talen en aangezien het een vrij dik boek was schafte ik me dat aan. Nog steeds snap ik niet wat er überhaupt zo goed aan zou moeten zijn en dus ligt het hier al een hele poos stof te verzamelen in een doos. Op vlak van kleren vallen de miskopen goed mee maar ik heb wel een paar schoenen staan dat ik ooit kocht op vakantie. Ze leken me toen ongelooflijk mooi te zijn, maar eenmaal thuis bleek dat de hak toch net iets te hoog was voor mij om er een hele dag op rond te lopen.
  20170414_16274320170414_162653 (1)
 5. Waar haalde je inspiratie voor de naam van je zoon? En was het lastig om te beslissen? 
  Toen ik zwanger was hadden we vrij snel een naam gevonden voor een meisje. En toen bleek dat we een zoontje zouden krijgen en onze voorkeuren qua jongensnamen toch wel sterk verschilden. Boeken met namen werden geraadpleegd en het internet werd afgeschuimd tot we een top vijf hadden die we allebei wel goed vonden. Bij een van de laatste echo’s werd het voor ons twee plots heel duidelijk dat Tuur een Tuur zou zijn, en we zijn nog steeds heel tevreden met onze keuze.
 6. Wat is het grootste obstakel dat je ooit al overwonnen hebt? 
  Pfieuw, hier moest ik even over nadenken. Sowieso de faalangst waar ik tijdens mijn jaren aan de unief met te kampen had. Maar ik denk evengoed ook mijn allereerste liefdesverdriet en de bijhorende verdwijnende levensweg die ik in mijn hoofd had uitgestippeld.
 7. Welke levensles wil je Tuur meegeven? 
  Er zijn er wel een paar die ik hem wil meegeven maar eentje die met stip bovenaan staat is behandel iedereen en alles zoals je wil dat ze jou behandelen, oftewel heb respect voor iedereen en alles en kraak niet zomaar zonder te luisteren andere meningen af. Maar evengoed wil ik hem grijs leren zien en niet enkel zwart en wit en hem leren om datgene wat hij niet kan veranderen los te laten. Dingen waar ik zelf eigenlijk totaal niet goed ben, maar waarvan ik wel hoop dat hij er beter in gaat zijn.

Aan deze ‘Ask me anything’ was ook een give-away met allerlei lekkere zoetigheden gekoppeld. Een totaal onschuldige hand trok Inge als winnaar uit de pot met deelnemers (inspiratie voor de onschuldige hand haalde ik bij Fiekefatjerietjes 😉 ).

20170414_16033120170414_16415620170414_16414020170414_164229

8 Comments

 1. Samaja 17/04/2017 at 18:32

  Leuke vragen heb je gekregen! En ik snap wel dat die hakken net iets te hoog waren… Ik zou er geen straat ver mee geraken.

  1. Evi 18/04/2017 at 20:52

   Ik vond het ook superfijne vragen 🙂

 2. Inge | The Belgian Reviewer 17/04/2017 at 20:15

  Tuur heeft dat supergoed gedaan! Héél erg blij dat ik gewonnen heb, dank je wel Evi en Tuur! Het boek ken ik helemaal niet, qua schoenen heb ik een gelijkaardig verhaal. Ik heb een ongelofelijk mooi paar schoenen ooit gevonden (en ik ben een zéér moeilijke om schoenen te kopen) maar kan er eigenlijk bijna niet op gaan. Ik kan ze niet wegdoen ook niet. Ze staan op een mooie plaats dan maar om naar te kijken (en gewoon ter info, ze zijn absoluut niet van een duur merk of zo).

  1. Evi 18/04/2017 at 20:53

   Wat fijn dat je zo enthousiast bent 🙂 Het boek is geen verlies hoor 😉 Misschien moet ik mijn schoenen ook eens op een mooie plek zetten want nu zitten ze nog altijd gewoon in de schoenendoos in de kast.

 3. fieke 17/04/2017 at 20:19

  Leuk hé, dat onze kinderen ook meewerken aan onze blogs? ?
  Draag je de schoenen nooit? Ook niet als je niet te veel moet rondwandelen?

  1. Evi 18/04/2017 at 20:57

   Superleuk dat ze meewerken, al was het hier wel een heel avontuur 😉 Ik heb die schoenen heel af en toe eens aangehad, maar het merendeel van de tijd zitten ze in de schoendoos. En net doordat ik ze niet vaak zie, vergeet ik ook wel eens dat ik ze heb. Een werkpuntje dus 😉

 4. Sofie 18/04/2017 at 20:41

  Leuk die vraagjes ? A.F.Th. Van der Heijden lees ik nochtans graag, dat boek ken ik niet.

  1. Evi 18/04/2017 at 20:59

   Als je het graag eens leest, dan wil ik het je altijd opsturen 🙂

Leave a Reply