BlogBoost Challenge: de leukste blogs van 2020

Eind deze zomer sloegen Nina en ik de handen in elkaar. En besloten we om met BlogBoost een blogchallenge te organiseren. Doel? Onze blog een boost geven en andere bloggers (opnieuw) meer plezier laten beleven aan het bloggen. Tweewekelijks komt er een ander thema aan bod. Het achtste en tevens laatste thema focust op bloggen of bloggers. Lang leve de blogger!

blogger blogboost najaarschallenge
BlogBoost Najaarschallenge thema 8: Lang leve de blogger!

Het laatste thema van de BlogBoost challenge focust op de blogger en het bloggen zelf. In de inspiratiemail gaf ik net als anders een tiental tips mee, waaronder het idee om eens je favoriete bloggers in de kijker te zetten. En aangezien dat hier al een hele poos geleden is sinds ik dat nog eens deed, zet ik bij deze een aantal van mijn favoriete bloggers nog eens in de spotlights! Het zijn de 5 blogs die ik het afgelopen jaar heel graag las. En waar ik ook regelmatig een reactie achterliet. Maar ze staan wel in willekeurige volgorde 🙂

Sofie – Fiekefatjerietjes

Ik volg Sofie van Fiekefatjerietjes intussen al een paar jaar en ook offline spraken we al een paar keer af. Iedere keer als ze een nieuwe post publiceert, ga ik die met heel veel plezier lezen. Ik doe er namelijk altijd tonnen inspiratie op. Ze post regelmatig nieuwe kookboeken en gerechten die ze uitprobeerde. En geeft op maandelijkse basis ook een update over de boeken die ze las. Bovendien schelen onze kindjes niet zo veel in leeftijd, waardoor we soms ook wel eens tips en tricks met elkaar uitwisselen 🙂 .

Katrien – Perfect Imperfect

Katrien zag ik twee jaar geleden voor het eerst in real life, toen we nog uit ons kot mochten komen en we samen met een groep bloggers de Instagram Expo in Brussel gingen bezoeken. Maar ik volgde haar daarvoor al een hele poos online. Katrien schrijft heel open over haar burn-out en hoe ze er nu op let om niet in dezelfde valkuilen te stappen. Iets wat hier voor heel veel herkenbaarheid zorgt. Daarnaast schrijft ze ook regelmatig over de boeken die ze leest en haar Start 2 Run vorderingen. Dus ja, ook met Katrien heb ik tal van raakvlakken 🙂 .

Julie – Chez Julie

Julie haar blog lees ik ongelooflijk graag. Ze schrijft heel vaak over haar uitstapjes en houdt zich graag bezig met fotografie. Iedere keer als ik haar blog lees, begin ik spontaan te glimlachen. En krijg ik opnieuw zin om er zelf ook op uit te trekken en nieuwe plekken in ons land te ontdekken. Ik had trouwens het geluk om al een paar keer offline met Julie te kunnen afspreken. En kijk al uit naar het moment dat we dat nog eens kunnen doen, eenmaal corona achter de rug is! 😉

Sanne – Moederschip

Sanne heb ik jammer genoeg nog niet in real life kunnen ontmoeten, maar ik volg haar wel heel graag online. Ze schrijft op een geweldig grappige en ook wel heel herkenbare manier over het moederschap. En alle andere dingen die haar bezig houden. Ik ben op een gezonde manier jaloers op de invalshoeken voor blogposts die ze moeiteloos uit haar mouw schudt. En heb mateloos veel bewondering voor het feit dat ze het lopen al zo lang consistent en consequent volhoudt. Kortom, absoluut een van de dames die ik ook in 2021 verder wil volgen, want ze is hier een grote bron van inspiratie op vele vlakken!

Mie(ke) – Mie Kids

Door de band heb ik het niet zo voor typische mamablogs, maar de blog van Mie Kids vormt hier absoluut een uitzondering op. Ook haar blog leerde ik het afgelopen jaar een pak beter kennen. En ook Mie(ke) zelf leerde ik als blogger wat beter kennen toen ik haar mocht interviewen voor BlogBoost. Net als Sanne schrijft Mie(ke) op een heel ongedwongen en open manier over opvoeden en alles wat daar rechtstreeks maar ook onrechtstreeks bij komt kijken. Een hele fijne blog om te lezen vind ik zelf. Al was het maar omdat ik er iedere keer bij moet glimlachen en een goed gevoel door krijg.

Welke blogs las jij het afgelopen jaar graag?

14 Comments

 1. Moederschip 18/01/2021 at 05:21

  Oh zo lief! Die rare hersenkronkels zijn vooral ’s nachts actief bij mij, maar slaaptekort zou ik je absoluut niet aanraden om inspiratie op te doen 😀

  1. Evi 19/01/2021 at 16:59

   Hahahaha, mss moet ik dat eens proberen: ’s nachts ideeën verzinnen in plaats van me te liggen opjagen in het feit dat ik niet kan slapen 🙂

 2. Mie kids 18/01/2021 at 12:48

  Bedankt hoor, wat fijn die vermelding! Ik volg jou ook heel graag.

 3. Chez Julie 18/01/2021 at 17:43

  Dankjewel voor de vermelding! Ik kijk ook enorm uit naar een volgende offline ontmoeting. Hopelijk moeten we niet té lang meer wachten…

  1. Evi 19/01/2021 at 17:01

   Oh dat hoop ik ook zo hard …

 4. Katrien 18/01/2021 at 19:49

  Ma zo lief! Dank je wel voor de vermelding, ik voel me vereerd. Julie en Fieke scoren ook hoog in mijn leeslijst, net als jouw blog trouwens. En dat zeg ik niet om te slijmen! ? Het is gewoon altijd leuk als je je herkent in verhalen van anderen, die ‘we’re in this together’ doet echt veel. Altijd goed om te weten dat ik niet de vreemde eend in de bijt ben. ?

  1. Evi 19/01/2021 at 17:02

   Ja he, dat gevoel doet ongelooflijk veel deugd en is zo veel waard. En die vermelding is volledig terecht 😉 ?

 5. fieke 23/01/2021 at 20:01

  Oh, zo fijn dat ik in je lijstje mag staan, dankjewel!
  Ik baal er eigenlijk nog altijd van dat ik ziek was, toen de Insta-expo in Brussel was gepland…
  De andere dames in het lijstje volg ik ook heel graag :-).

  1. Evi 25/01/2021 at 10:41

   Die vermelding is geheel terecht 🙂 En die Blogmeeting, van zodra het terug mag zetten we iets op poten. Tal van ideeën al, maar die maatregelen toch he 🙁

 6. Saskia 25/01/2021 at 13:25

  Wat een leuke lijst en challenge!

 7. zwartraafje 28/01/2021 at 19:42

  Fieke, Katrien en jij bezoek ik met veel plezier wanneer ik mijn blogfeed aan het bijlezen ben. Vooral bij Fieke herken ik heel veel van mezelf en dat maakt het natuurlijk extra leuk. Ook Haaike (Le Petit Requin) haar blog lees ik heel graag. Bij haar sta ik vaak versteld van haar indrukwekkende lijstjes, sportieve prestaties én de mooie gedichten die ze af en toe deelt. Qua Belgische bloggers hou ik ook van de schrijfstels van ondermeer Talitha, Irene (Tussen Mars en Jupiter) en Charlotte (Charami).

  1. Evi 03/02/2021 at 19:24

   Moh zo lief! Charlotte volg ik nog niet, dus die ga ik eens opzoeken 😉

Leave a Reply