BlogBoost Najaarschallenge: weekend lover

Eind deze zomer sloegen Nina en ik de handen in elkaar. En besloten we om met BlogBoost een blogchallenge te organiseren. Doel? Onze blog een boost geven en andere bloggers (opnieuw) meer plezier laten beleven aan het bloggen. Tweewekelijks komt er een ander thema aan bod. Het zesde thema focust op het weekend en alles wat daarbij komt kijken.

challenge
BlogBoost Najaarschallenge Thema 6: Weekend

Het weekend, die twee dagen in de week waar ik elke keer keihard naar uitkijk. En die steevast ook te kort zijn om goed te zijn ? . Want het weekend bij ons, dat bestaat jammer genoeg niet alleen maar uit ontspanning.

Er zijn ook heel wat huishoudelijke taken die moeten gebeuren: zoals de kuis en de was. Pre-corona hadden we een poetshulp die om de twee weken langskwam. Maar toen dook corona op en mocht dat een hele lange tijd niet meer. Daarna waren de omstandigheden hier thuis sterk gewijzigd en had ik zelf ruimschoots voldoende tijd om de wekelijkse kuis te doen. En sindsdien zijn we dat zo gewoon blijven behouden.

Weekend: hoe het er momenteel uit ziet
Hoe ziet ons weekend er doorgaans uit?

Maar goed, hoe ziet dat weekend van ons er dan door de band uit? Wel op zaterdagvoormiddag doe ik de kuis, terwijl het lief mag uitslapen en zich nadien bezighoudt met Tuur en hem naar de voetbaltraining brengt en terug gaat halen. Aangezien er nog geen matchen gespeeld mogen worden werden de trainingen hier wat verplaatst en traint Tuur nu dus op woensdag & zaterdag.

Op zaterdagnamiddag probeer ik dan vooral tijd door te brengen met Tuur (en het lief). Afhankelijk van het weer en de dag spelen we samen gezelschapsspelletjes, gaan we naar de bib, doen we Pokéstops, gaan we wandelen, fietsen of op uitstap.

Zondag is het dan mijn beurt om uit te slapen. Wat er in praktijk op neerkomt dat ik sowieso wakker ben op het uur dat Tuur opstaat (want stilletjes naar beneden gaan, dat zit er hier nog niet in) en ik het uiteindelijk na een uurtje opgeef en tegen een uur of acht ook naar beneden trek. Maar zondag is wel de dag waarop we wat langer ontbijten. Met koffiekoeken en de krant! Daarna doe ik nog snel wat strijk, dweil ik en brengen we in deze tijden heel vaak ook de zondagnamiddag samen als gezin door.

Doorheen het weekend proberen het lief en ik elkaar ook wel een paar uurtjes me-time te gunnen. Terwijl de ene speelt met Tuur kan en mag de ander dan iets doen wat hij/zij graag doet. Dat lukt ons niet altijd, maar we proberen het wel! Zaterdagavonden zijn hier dan trouwens weer heel vaak filmavonden. Terwijl de ene Tuur in zijn bedje steekt selecteert de andere enkele films op Netflix. En nadien maken we een gezamenlijke keuze om naar te kijken 🙂 .

Weekend: het ideale weekend 's ochtends lezen in bed met koffie
Het ideale weekend …

Tja, dat ziet er natuurlijk wel een klein beetje anders uit dan ons huidige weekend. Al moet ik toegeven dat ik wel blij ben dat onze weekends een pak rustiger zijn dan pre-coronatijden. Misschien omdat we nog steeds minder er echt op uit kunnen trekken en/of afspreken met heel veel mensen.

Maar mijn ideale weekend, dat zou een weekend zijn waarin ik heel lang kan slapen, uitgebreid ontbijten, veel lezen, lange wandelingen kan maken, podcasts kan beluisteren, geen huishouden hoef te doen, mijn fotografieskills verder kan oefenen, ’s avonds in alle rust uitgebreid kan dineren met het lief, …

Al moet ik eerlijk toegeven dat dat ideale weekend er zo uitziet, omdat ons weekend voornamelijk gevuld is met huishouden en leuke dingen doen met Tuur 🙂 . En alhoewel ik soms wel eens snak naar een heel rustig weekend, zou ik ook niet meer zonder Tuur en die weekends met hem kunnen. Want door met hem en het lief op stap te gaan, al is het zelfs maar in eigen streek of naar de lokale speeltuin, slaag ik er wel in om te ontspannen en mijn batterijen wat op te laden.

Hoe ziet jouw weekend er uit? En stemt het overeen met jouw ideale weekend?

*Afbeeldingen: eigen afbeeldingen + Canva

13 Comments

 1. Ellen 23/12/2020 at 16:41

  Ik doe in het weekend zo weinig mogelijk huishoudelijk werk, vaak zelfs geen. Dat heeft dan wel als keerzijde dat ik op de meeste weekdagen ’s avonds huishoudelijk werk of administratie doe, ook vaak op vrijdagavond. Maar dat heb ik graag over voor een vrij weekend. Ik mis in deze tijd het amper kunnen afspreken met mensen, maar ik hou ook niet van weekenden vol afspraken. In tegendeel, ideaal is 1 sociale afspraak in het weekend en sowieso maximum 2: een verjaardagsfeestje, een etentje, met de vrienden naar de voetbal, …. Verder slaap ik graag uit en hou van rustig ontbijten met een tijdschrift of boek erbij en dus plannen we zelden iets in de voormiddagen. Een dagje naar een stad of een wandeling in het bos is ook altijd fijn, maar thuis op het gemak wat “prullen” en lezen ook!

  1. Evi 06/01/2021 at 09:16

   Oh dat klinkt inderdaad als een heerlijk weekend! Ik kan het hier zo precies niet opbrengen om mijn weekavonden aan huishoudelijk werk te spenderen 😉

 2. Samaja 23/12/2020 at 17:11

  Ik doe ook altijd de was en de strijk in het weekend, ik heb daar in de week geen tijd voor. Maar elk weekend beklaag ik het mij… Mijn ideale weekend bevat sowieso geen huishoudelijk werk, haha.

  1. Evi 06/01/2021 at 09:16

   Hahahaha, daar volg ik je helemaal in 🙂

 3. Mie kids 23/12/2020 at 18:52

  Klink leuk! Hier is mijn ideale weekend, ook niet echt het gewone weekend. Maar net zoals jij is wel veel tijd voor het gezin en dat is wat telt ❤.

  1. Evi 06/01/2021 at 09:16

   Absoluut he! Zolang dat er is, is al de rest ok

 4. Flavie 24/12/2020 at 11:15

  Ik probeer de huishoudelijke taken in de week te doen, zodat ik optimaal kan genieten van een weekendje met alleen maar leuke dingen… maar dat lukt niet altijd ;-).

  1. Evi 06/01/2021 at 09:19

   Knap dat je dat kan. Ik probeer in de week ook wel een paar dingen te doen zoals al wat wassen en strijken, maar met een kleuter die elke dag absoluut minstens 1 outfit vuil maakt ontsnap ik er niet aan om ook in het weekend huishoudelijke taken te doen.

 5. liese 25/12/2020 at 10:48

  In non-corona-weekends zet ik onze gezamenlijke vrije weekend volledig blanco en daar beslissen we integraal zelf over wat daar gebeurt. Dus als er dan babyborrels of dergelijke zijn worden die in overweging genomen maar niet bevestigd tot we het helemaal zeker zijn. In onze werkende weekends plannen we wel dingen of gaan we naar feestjes als het niet ’s avonds laat is aangezien mijn lief meestal vroegens werkt. Voor de rest spenderen we vooral tijd samen in de momenten dat we samen zijn want die zijn schaars. Alles van het huishouden gebeurt constant door maar wordt wel stilgelegd in het weekend aangezien ik daar wel tijd voor heb in de week.

 6. Goofball 15/01/2021 at 10:23

  Huishoudelijke taken in ’t weekend…vreselijk. Dat verpest voor mij alles. We hebben onze huishoudhulp behouden maar als we toch moeten kuisen (door afwezigheid) dan is het wel groepstaak met 4. No way dat ik me daar ga aan uitsloven en de anderen niet. Da’s dan even met 4 doorbijten, ook de kleintjes krijgen dan hun taken. Strijken, daar ben ik in feite mee gestopt en was doe ik als er een wasmand vol is, dus dat kan om het even wanneer zijn (ook handig nu in combi met thuiswerken).

  Wij proppen ons weekends dus meestal vol met gezinstijd. Wandelen, rondhangen, filmpjes kijken, …

  1. Evi 17/01/2021 at 19:53

   Wij hadden een poetshulp maar toen kwam corona en mocht het niet meer. En daarna hebben we dat precies niet meer opgepikt 🙂

   Op zich valt het mee hoor dat huishouden. Ik zet dan vaak een podcast of luisterverhaal op en dan gaat het nog zo snel. Tuur moet hier ook wel meehelpen net als het lief. En daarna is er dan idd tijd voor leuke dingen 😉

 7. Leen 18/01/2021 at 09:38

  De weekends nu zijn zo anders dan precorona. In een ideale wereld zou ik ze willen behouden ook als alles ‘back to normal’ gaat en we weer een sociale agenda krijgen. Max één sociale activiteit per weekend, dat zou fijn zijn… Huishoudelijke taakjes vind ik nu makkelijk om door de week te doen, ff vijf minuten rechtstaan van mijn bureau en de was opplooien bijvoorbeeld, onder de lunchpauze mijn keuken rap efkes opkuisen zodat ik ’s avonds rapper kan beginnen koken… Luxe, dat telewerken 🙂 Wij hebben onze poetshulp nog wel, zonder die mens zou ons huis een vuilnisbelt zijn – nu zijn we verplicht elke twee weken op te ruimen en dat helpt gigantisch! (Plus dat die mens kuist en ik heb een hekel aan kuisen, zoveel verspilde energie :p)

 8. Mijn ideale weekend – Perfect Imperfect 25/02/2021 at 07:19

  […] onderwerp dat ik tegenkwam bij Evi naar aanleiding van de Blogboost Challenge. Toen dacht ik ‘deze moet ik ook eens doen’. […]

Leave a Reply