Bloggers voor Rode Neuzen Dag

untitled

Miss Pixie lanceerde onlangs de ‘Bloggers voor Rode Neuzen Dag’ actie en daar hoort deze tag bij. Bedoeling? Meer aandacht creëren voor kinderen, jongeren en bij uitbreiding ook wel volwassenen met een psychische kwetsbaarheid. Een initiatief dat ik alleen maar kan toejuichen en dus vul ik met veel plezier de vragen in.

Ik zet mijn Rode Neus op omdat … het vaak niet gezien wordt wanneer iemand zijn emmer vol is en hulp niet altijd geboden wordt of niet op een correcte manier. Als kind had ik een gelukkige jeugd (ok toegegeven ik had best wel wat complexen maar niets onoverkoombaar) maar toen ik net studeerde aan de universiteit stak gigantische faalangst de kop op en ervaarde ik voor de eerste keer hoe donker je gedachten kunnen zijn. Toen ik vorig jaar net bevallen was van ons zoontje was de roze wolk ver te bespeuren en kampte ik opnieuw met donkere gedachten. Ik ben mijn omgeving nog steeds immens dankbaar dat zij zagen hoe diep ik zat en tijdig ingrepen want een depressie loerde hier om de hoek.

Op deze momenten ging ik over de streep … Ik heb het programma vorig jaar niet gezien maar een mix van vermoeidheid, stress, onzekerheid, die eeuwige faalangst die dan terug de kop steekt en te veel zorgen zorgen gegarandeerd voor tranen bij mij.

Dit is hoe ik omga met moeilijke momenten … afhankelijk van de aard van het moeilijke moment kruip ik ofwel in mijn schulp, blog ik, neem ik een bad of praat ik erover met mijn lief en/of vriendinnen.

Deze persoon staat altijd voor mij klaar … zonder twijfel mijn lief. Al kan ik ook wel steeds bij mijn vriendinnen en mama terecht.

Een positieve gedachte om mee af te sluiten … Zelfs op het donkerste moment sta je er niet alleen voor en uiteindelijk komt alles ooit wel goed.

Meedoen aan Bloggers voor Rode Neuzen Dag doe je zo:

 • Like de facebookpagina.
 • Beantwoord de vraagjes uit deze tag op je eigen blog.
 • Stuur de link van het blogbericht door naar miss pixie via een PB’tje op Facebook of via mail naar misspixiesblog@gmail.com & dan zorgt zij ervoor dat jouw blogpost verschijnt op de Facebookpagina van Bloggers voor Rode Neuzen Dag.

4 Comments

 1. Samaja 19/10/2016 at 05:56

  Leuk dat je ook meedoet! Jouw positieve gedachte, daar kan ik me ook helemaal in vinden!

 2. Hilde 19/10/2016 at 08:14

  Initiatieven als Rode Neuzen Dag kan ik alleen maar toejuichen, nog tè vaak zijn jongeren het slachtoffer van pesterijen of andere psychische kwalen eigen aan deze tijd. Ik vind dit een mOOi initiatief en zal in elk geval de actie – net zoals vorig jaar – steunen.

 3. fieke 21/10/2016 at 14:26

  Fijn dat je je verhaal hier deelt. Ik doe van +1 voor het team van de niet-zo-roze-wolken, maar we doen het allemaal geweldig goed, toch? Wij koesteren ook familie en vrienden, en moeten binnenkort ook eens tijd maken voor wij-tijd zonder het kleintje…

  1. Evi 23/10/2016 at 11:15

   Zeker en vast doen, die wij-tijd zonder het kleintje. Wij gingen onlangs een weekendje weg zonder Tuur om de batterijen op te laden en achteraf bekeken deed het enorm veel deugd. En inderdaad, al is het met vallen en opstaan, we doen het allemaal geweldig goed!

Leave a Reply