Blogtag – Alle kleuren van de regenboog

Je ziet het wel vaker in blogland: stokjes of blogtags die rond gaan. En eerlijk is eerlijk, ik vind die vaak wel leuk om te lezen en om in te vullen. Dus toen Katrien van Perfect Imperfect in haar 40 dagen bloggen inspiratiebundel schreef dat ze een eigen tag ging maken, was ik heel blij en benieuwd! En toen hij op haar blog verscheen twijfelde ik er geen moment aan om hem over te nemen. Dus bij deze: de alle kleuren van de regenboog tag 🙂

Regenboog: alle kleuren van de regenboogtag
Rood

Rood staat voor vuur en bloed. Je associeert het vaak met energie, conflict, gevaar maar anderzijds ook met passie, verlangen en liefde. Rood is een heel intens emotionele kleur. Wat is jouw grootste passie?

Meteen geen makkelijke vind ik. Want ik heb een geweldig breed interesseveld, wat maakt dat ik heel snel geïnteresseerd ben in iets, maar ook even snel iets beu ben. Maar als ik er wat meer over nadenk zijn er doorheen de jaren toch wel een aantal passies blijven hangen. Waaronder schrijven, social media en sinds kort mag je daar ook fotografie aan toevoegen. Schrijven doe ik professioneel al meer dan tien jaar. Daarnaast heb ik straks ook al zes jaar deze blog en schrijf ik vaak ook nog in mijn bullet journals. Dus dat zit wel snor qua passie!

Fotografie is ook wel een passie geworden ondertussen. Eigenlijk wou ik daar al heel lang iets meer met doen, maar tijd ontbrak vooral. Ik volgde wel al een paar keer een cursus smartphonefotografie. Maar het is pas sinds ik de cursus Van Newbie tot FotoFreak van An volgde dat de fotografiemicrobe me goed te pakken heeft. Als het eventjes kan experimenteer ik heel graag met mijn spiegelreflexcamera. En alhoewel ik absoluut niet de beste fotografe ben, amuseer ik er mij wel rot mee.

En social media tot slot, daar heb ik ook altijd wel al een boontje voor gehad. Ik vind het ongelooflijk boeiend om te zien hoe de verschillende platformen evolueren. En welke kracht – al dan niet negatief – ze kunnen hebben. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ik er mij heel graag verder in wou verdiepen. En me dus in september vorig jaar inschreef voor een cursus social media in avondonderwijs.

Oranje

Oranje is een mengeling van rood en geel. Ze stimuleert het brein en de eetlust. Oranje trekt de aandacht en straalt tegelijk warmte en enthousiasme uit. Het staat ook voor vrolijkheid, kracht, creativiteit en toegankelijkheid. Wat maakt jou vrolijk?

Heel vaak de kleine dingen zoals de zon die schijnt, rustig kunnen ontbijten met Tuur, koffie drinken, mijn to do lijst volledig kunnen afvinken, een compliment geven of krijgen, … Uiteraard geniet ik ook enorm van de grote dingen. Maar doordat ik al een paar jaar zowat elke dag drie kleine gelukjes in mijn SuccesPlanner noteer ben ik me er heel bewust van geworden dat er in elke dag – hoe rot die ook mag geweest zijn – toch iets moois schuilt. En net door me daar bewust van te zijn en van die kleine dingen te genieten, sta ik zelf ook veel positiever in het leven.

Geel

Geel staat voor zon, lente, zomer, een nieuw begin, levensplezier en geluk. Geel geeft focus en doelgerichtheid. Ze stimuleert het brein, waardoor ze ook staat voor wijsheid en volwassenheid, maar ook voor fantasie. Welk doel wil jij nog ooit verwezenlijken?

Goh, ik heb er best wel een aantal, maar datgene wat er het meeste uitspringt is toch wel er in slagen om gedurende een langere periode alle ballen in de lucht te houden 🙂 Er zijn dagen waarop het me lukt, maar er zijn nog steeds ongelooflijk veel dagen waarop het niet lukt. En ik opnieuw tegen dezelfde muren aanloop als diegene waar ik al zo vaak ben tegen aangelopen. Ooit wil ik dus heel graag verwezenlijken dat ik niet meer tegen die muren aanloop, dat ik mijn rode vlaggen van ver zie aankomen en er tijdig actie tegen onderneem.

Groen

Groen staat voor leven, vernieuwing en natuur. Ze wordt ook geassocieerd met groei, veiligheid, milieu en overeenstemming. Anderzijds is er vaak ook een link met geld, ambitie, hebzucht en jaloezie. Waar ben jij wel eens jaloers op?

Ik trap vaak wel eens in de val om mezelf te vergelijken met anderen. En dat op tal van vlakken. Gaande van het figuur dat iemand heeft, tot zijn/haar energieniveau en de dingen die hij/zij gerealiseerd heeft. En dan bedenk ik mij steeds weer hoe veel verder zij staan dan mij. Ik weet absoluut dat sociale media hier geen goed aan doen en dat iedereen daar altijd alleen maar de mooiste beelden toont. Maar soms vergeet ik dat. Wat hier wel al heel sterk helpt is om ’s avonds na 21u mijn smartphone niet meer vast te nemen. En mijn gedachten op dat moment niet meer te vertrouwen, want ik ben dan vaak best wel al moe. Wat ervoor zorgt dat mijn gedachten sowieso wat negatiever zijn dan pakweg om 9u ’s ochtends.

Regenboog: alle kleuren van de regenboogtag
Blauw

Blauw is de kleur van de lucht en de zee en van rust en vrede. Ze staat voor de geest, intelligentie en verstand. Blauw is ook vertrouwen, duidelijke communicatie en betrouwbaarheid. Wat daagt je uit, hoe verleg jij je grenzen?

Afwisseling! De laatste jaren heb ik dat heel sterk gemerkt zowel privé als professioneel. Laat me elke dag dezelfde taken doen en je bent me kwijt. Ik heb geweldig veel afwisseling nodig. En dan liefst ook nog dingen die ik ofwel nog nooit gedaan heb of die net een tikkeltje moeilijker werden. Ik heb professioneel gezien ook iemand nodig die me uitdaagt. Een baas die mij gewoon laat doen zonder me uit mijn comfortzone te trekken, dat werkt dus niet.

Uiteraard heeft dat ook wel een sterke keerzijde. Professioneel gezien heeft onder andere dat aspect ervoor gezorgd dat ik tegen een muur ben geknald een paar jaar terug. Dus ik probeer er wel wat op toe te zien om niet meer elke dag tegen 200 per uur uit mijn comfortzone te komen.

Indigo

Het menselijk oog is vrij ongevoelig voor licht met de frequentie van het indigo. Sommige mensen, met een verder normale kleurwaarneming, kunnen indigo vrijwel niet onderscheiden van blauw en violet, vertelt Wikipedia me. Welke 3 dingen weten mensen niet over jou?

Goeie vraag 🙂 Ik heb er dan ook best wel een poosje moeten over nadenken. Maar uiteindelijk kwam ik op deze drie uit, al zullen diegene die me al jaren heel erg goed kennen die dingen misschien wel weten:

 • Ik heb nog steeds nachtmerries door de film Candyman. Toen ik in het 2de middelbaar zat en we met de school op skireis gingen werd die film ’s nachts in de bus getoond. Ik heb er echt een geweldige schrik door opgedaan, waardoor ik er dus nu soms nog nachtmerries door heb. En ik onder geen enkel beding die naam een aantal keer luidop uitspreek terwijl ik voor de spiegel sta.
 • Ik heb heel lang getwijfeld over een tweede kindje. Mijn hart zei soms ja, mijn verstand altijd neen. Uiteindelijk heeft het verstand het na gigantisch veel overleg met het lief gewonnen. Intussen heb ik daar geen spijt van, want Tuur telt vaak voor meer dan 1 kindje 😉 .
 • Ik was absoluut geen wilde student. Maar tijdens mijn kandidaturen aan de KUB liet ik me zo nu en dan wel overhalen om mee te doen aan een cantus. Alleen, ik lustte geen bier. Dus hadden we met een paar vriendinnen er op een gegeven moment niets beter op gevonden om bier te vervangen door margarita’s. Ik hoef je niet te vertellen dat wij van die ene cantus niet veel meer afweten 😉 . En voor zij die het zich afvragen, ja ik ben tijdens mijn eerste jaar aan de KUB ook gedoopt geweest 🙂 .
Violet

Toegegeven, paars is niet helemaal violet. Maar dat was nu eenmaal makkelijker ;). Paars is door de eeuwen heen veel in koningshuizen gebruikt. Het staat voor luxe, stijl en rijkdom maar het staat ook voor spiritualiteit en wordt geassocieerd met visie, waarheid en wijsheid. De kleur werkt opbeurend en kalmerend. Het staat ook voor intuïtie, leiding, raad en bemiddeling. Waar durf jij wel eens geld aan uitgeven?

Best wel aan veel dingen 🙂 Sowieso kopen we voor Tuur al sinds hij baby is hoofdzakelijk kwalitatieve en vooral stevige spullen. En daar hangt wel een stevig prijskaartje aan. Voor mezelf koop ik dure kleren, maar ik koop er dan ook niet om de haverklap. Ook aan boeken kan ik best wel veel geld uitgeven. Net als aan cursussen, want investeren in jezelf en blijven groeien, dat is onbetaalbaar vind ik. Op tijd en stond eens goed en lekker gaan eten, daar draaien we hier ons hand ook niet voor om. En ja, dan mag dat ook wel al eens wat kosten :-).

Zin gekregen om deze blogtag over te nemen? Laat het dan zeker weten in de comments, dan kom ik met veel plezier lezen!

*Afbeeldingen: Canva

5 Comments

 1. Samaja 18/03/2021 at 17:11

  Dat over die afwisseling op het werk vind ik zeer herkenbaar! Leuk ingevuld trouwens. Ik heb Candyman nog nooit gezien, ik denk dat ik dat ook zo ga houden!

  1. Evi 22/03/2021 at 13:46

   Groot gelijk! Je mist helemaal niets door die film niet te zien 😉

 2. Katrien 20/03/2021 at 21:32

  Superleuk dat je de tag overgenomen hebt! En leuke antwoorden :).

 3. Hilde 01/04/2021 at 14:10

  Een éénduidend antwoord hierop vinden, per kleur, lijkt me niet zo evident door de verschillende invalshoeken die er mogelijk zijn zo te lezen. Wel leuk en vooral ook origineel, zo’n regenboogtag :-).

Leave a Reply