Blogtag: de Vriendenboektag

In de inspiratiemail die ik schreef voor het laatste thema van de BlogBoost challenge, gaf ik de deelnemers mee dat het misschien fijn zou zijn mochten ze zelf een blogtag op poten zetten. En hoera, want Julie van Chez Julie gaf hier gehoor aan. En kwam met de Vriendenboektag op de proppen.

Als mede-organisator van de BlogBoost challenge kan ik natuurlijk niet anders dan deze Vriendenboektag over te nemen 🙂 . De oorspronkelijke Vriendenboektag van Julie kan je hier trouwens lezen.

Lang Leve de Blog(ger): de Vriendenboektag

Mijn naam: Evi Robignon
Mijn blog: www.evisjourney.be
Ik ben geboren op: 23 juli 1984
Zo oud ben ik nu: 36 jaar
Maar eigenlijk voel ik me: goh afhankelijk van de dag waarop je me dit vraagt ofwel ergens begin de twintig of ergens eind de veertig 😉

Dit wil(de) ik later worden:

Kinderarts. Leek me altijd zo een mooi beroep te zijn: zieke kindjes genezen. Dat er ook veel ellende, zorgen en verdriet bij dat beroep komen te kijken, daar was ik me als kind en prille tiener totaal niet bewust van.

Gelukkig/helaas doe ik nu dit

Werken als all-round communicatiemedewerker. En ja hoor, net als Julie steeds bereid tot bijscholing 😉

Dit kan ik heel erg goed

Luisteren en een luisterend oor bieden. Degelijk advies geven (iets waar ik beter zelf ook naar zou beginnen luisteren). Op details letten. Doorzetten. Plannen. Ik schreef er ooit al eens blogposten over, die je hier en hier kan lezen.

Hier ben ik waardeloos in

Niet piekeren. Kaartlezen. Oriënteren. Hoofdrekenen. Benieuwd naar wat ik nog meer niet kan? Dat kan je hier lezen 😉

Ik heb er spijt van dat ik nooit

Echt van mijn studentenleven heb genoten. Ik was van dag 1 een zeer voorbeeldige student en ging van mijn kot naar de les en terug. Toen ik eindelijk mijn draai wat begon te vinden op de unief kreeg ik een vast vriendje. En dus heb ik in Leuven amper een café bezocht, laat staan wild gefuifd of een echt studentenleven gehad.

Deze superkracht zou ik willen bezitten

De kracht om met de tijd te kunnen spelen. En deze ofwel terug te draaien of ervoor te zorgen dat er meer uren in een dag zouden zitten. Lijkt me superhandig te zijn om dingen opnieuw te kunnen doen en fouten te kunnen rechttrekken. Maar bijvoorbeeld ook om voor meer uren in een dag te zorgen, zodat er wat extra tijd is om te lezen en andere leuke dingen te doen.

Nutteloos talentje van mij

Goh, geen flauw idee van 🙂

Zo ziet mijn ideale vrije dag eruit

Lang slapen en wakker worden zonder dat de wekker gaat. Eerst nog wat rustig lezen in bed. Daarna gezellig samen ontbijten. De hele dag geen huishoudelijke taken moeten doen. Samen op uitstap gaan. Nadien lekker eten, dat ik niet heb moeten klaarmaken. En dan ’s avonds samen gezellig film kijken onder een dekentje.

Deze historische gebeurtenis had ik live willen meemaken

Oh er zijn er zo veel 🙂 Tal van gebeurtenissen uit Tudor-Engeland. Maar evengoed gebeurtenissen uit de periode dat de Romanovs aan de macht waren in Rusland. Soit, zowat alle grote historische gebeurtenissen. Het lijkt me trouwens ook heerlijk te zijn om historicus te zijn. En elke dag opnieuw in het verleden te kunnen duiken en mysteries te ontrafelen. Maar goed, waarschijnlijk stel ik me die job ook net iets te rooskleurig voor 😉

Dit is het beste dat me ooit is overkomen

Er zijn best wel een aantal dingen die me positief veranderd hebben. Mama worden bijvoorbeeld. Maar ook mijn burn-out, hoe vreemd dat ook mag klinken. Het heeft er hier onder andere voor gezorgd dat ik mijn prioriteiten beter ken en daar ook probeer naar te handelen.

Deze acteur/actrice mag mijn rol spelen in mijn eigen verfilmde biografie

Blake Lively

Mijn levensmotto

You do you, mijn 80% is voor iemand anders al 100% en goed genoeg is ook ok. Stuk voor stuk dingen die de perfectionist in mij wat onder controle helpen te houden.

Zin gekregen om deze Vriendenboektag over te nemen? Laat het dan zeker weten in de comments, want dan kom ik met veel plezier lezen!

16 Comments

 1. Samaja 25/01/2021 at 18:14

  Wij zijn van hetzelfde jaar, dat wist ik eigenlijk niet!

  1. Evi 03/02/2021 at 19:19

   Oh dat wist ik ook helemaal niet! 🙂

 2. Katrien 25/01/2021 at 19:08

  Superleuk! Ik doe em binnenkort ook eens.

 3. Liese 25/01/2021 at 19:24

  Ben net een boek aan het lezen over je gewenste superkracht. “Voordat de koffie koud wordt “

  1. Evi 03/02/2021 at 19:20

   Dat boek ken ik nog niet, dus ik zet het op mijn TBR lijst. Thx voor de tip!

 4. Chez Julie 26/01/2021 at 12:34

  Hoera, je hebt de tag overgenomen! Zo zie je maar waar die inspiratiemails allemaal toe leiden ? Dankjewel daarvoor!

  1. Evi 03/02/2021 at 19:21

   Ongelooflijk blij dat die inspiratiemail tot dit leidde 😉

 5. Annelies Hermans 26/01/2021 at 14:20

  Toffe tag, die ga ik ook doen.

 6. Séverine 28/01/2021 at 06:50

  Blake Lively, wat een vrouw! ?

 7. Lang leve de blog(ger): een nostalgisch Vriendenboekje 28/02/2021 at 12:20

  […] komt er regelmatig met eentje thuis en zelf heeft ze enkele exemplaren om te laten invullen. Bij Evi, die mee de Blogboost Najaarschallenge organiseerde, vond ik dit leuk concept. Het doet me dan ook […]

Leave a Reply