Blogtag: Vragenvuur

Een tijdje terug spotte ik bij Julie van Chez Julie deze hele fijne Vragenvuur blogtag die ik maar al te graag overneem. Julie haalde haar inspiratie uit de rubriek Vragenvuur uit De Morgen. Dat zijn interviews van amper 1 minuut waarin je een aantal amusante weetjes over iemand te weten komt.

Welk boek zal je altijd bijblijven?

Ik heb er wel een paar die me altijd zullen bijblijven: Sense and Sensibility, omdat het het boek was dat me ertoe aanzette om Germaanse Talen te gaan studeren. En ook al die jaren later kan ik er nog steeds van genieten als ik dat boek lees.

Maar ook All the light we cannot see, One Day en Het moois dat we delen gaan me absoluut bijblijven. Stuk voor stuk prachtige verhalen die me ontroerden en dagen nadat ik het boek uithad in mijn hoofd bleven spoken.

Wat maakt je intens gelukkig?

Zonnige dagen met Tuur en het lief. Een rustige ochtend met een heerlijke kop koffie. Een dansles of een looptoertje dat als vanzelf gaat.

Wat ligt er altijd op je nachtkastje?

Een boek of mijn e-reader, mijn bril en een klokradio. Die eerste twee dat komt doordat ik elke avond voor het slapengaan lees. Want dat zorgt hier voor een betere nachtrust. En zonder bril zie ik letterlijk niets!

vragenvuur
Van welke slechte gewoonte geraak je niet af?

Snoepen en te weinig sporten. Hoe hard ik ook probeer, de lokroep van chocolade of andere zoetigheden klinkt ’s avonds altijd zo luid. Er zijn avonden waarop ik er niet aan toegeef, maar er zijn nog steeds te veel avonden waarop ik er aan bezwijk.

En ik zou wat meer moeten sporten. Het lopen pikte ik onlangs terug goed op. Maar verder staat sporten hier vaak op een laag pitje. En ontzie ik het mij om ’s avonds na een drukke werkdag nog eens buikspieroefeningen te gaan doen.

Wat is de soundtrack van je leven?

Goh, dat is een moeilijke. Muziek uit de jaren ’90 kan me wel bekoren, al is dat misschien eerder omdat het heel wat jeugdherinneringen oproept. En er zijn wel een paar liedjes van Bear’s Den die me naar de keel grijpen. Vooral omdat de teksten soms zo herkenbaar zijn.

Welke hype vind je totaal overroepen?

Dat je altijd en overal bereikbaar moet zijn. Dat je er steeds moet in slagen om altijd alle ballen perfect in de lucht te houden. Ik weet uit ervaring hoeveel energie dat vraagt. En dat dat zeker en vast niet altijd mogelijk is.

Welk talent zou je graag bezitten?

Ik zou heel graag dingen kunnen ontwerpen. Als ik bijvoorbeeld zie hoe het lief van mijn broer mooie logo’s kan maken of andere grafische dingen kan ontwerpen dan ben ik daar wel wat jaloers op. Hetzelfde geldt voor fotografie: ik zou heel graag mooiere foto’s kunnen maken.

Waarvoor wil je graag herinnerd worden?

Als ik zelf mag kiezen: voor mijn luistercapaciteiten en mijn inlevingsgevoel. De goede raad die ik na een gesprek en veel luisteren aan iemand kan geven. Ik denk dat er ergens aan mij ooit een psychologe verloren is gegaan ๐Ÿ˜‰

Op welk lichaamsdeel ben je stiekem het meest trots?

Mijn groene ogen. Ik moet dan wel een bril of lenzen dragen, de kleur van mijn ogen vind ik geweldig mooi.

vragenvuur
Waaraan heb je onlangs te veel geld uitgegeven?

Kleren ๐Ÿ™‚ Al dien ik hier wel bij te zeggen dat ik bitter weinig kleren koop. En de kleren die ik koop draag ik tot ze echt versleten zijn. Dus al bij al valt dan dan nog mee.

Welke geur maakt je nostalgisch?

De geur van een nieuw boek dat door niemand nog gelezen werd. Zalig, om die eerste krakende pagina’s om te slaan en die geur op te snuiven. De geur doet me dan ook steeds denken aan mijn studententijd. Toen ik op mijn kot in Leuven heel wat boeken moest lezen.

Waarvan lig je ’s nachts wakker?

Van heel wat dingen: de to-dolijstjes die ik heb, rampscenario’s die zich afspelen in mijn hoofd, het werk, Tuur en dezer dagen toch ook wel Corona. Om heel veel verschillende redenen, maar onder andere om hoe het gaat zijn als alle maatregelen terug opgeheven gaan worden. Gaan we dan met zijn allen terug naar de ratrace?

Welke gรชnante gebeurtenis blijft je achtervolgen?

Goh er zijn er wel een paar die in familieverband regelmatig eens bovengehaald worden. En waar iedereen hartelijk om kan lachen. Maar die zijn niet voor publicatie vatbaar ๐Ÿ˜‰

Zin gekregen om deze Vragenvuur blogtag over te nemen? Laat het dan zeker weten in de comments! Want dan kom ik graag meelezen ๐Ÿ˜‰

16 Comments

 1. Samaja 12/04/2020 at 18:27

  Ik deel je mening over de hype van alle ballen in de lucht houden. Er zijn mensen die het kunnen zonder problemen , maar ze zijn zwaar in de minderheid, denk ik. Ik ben alleszins niet een van hen. En groene ogen zijn prachtig, ik ben daar jaloers op!

  1. Evi 20/04/2020 at 09:26

   O wat lief zeg! En inderdaad, ik denk op zich ook wel dat het een minderheid is die er in slaagt om die ballen allemaal in de lucht te houden.

 2. Josefien 12/04/2020 at 22:02

  Leuk om te lezen! We hebben veel gemeen ๐Ÿ™‚
  Dat van je luistercapaciteiten en inlevingsgevoel klopt helemaal. Het is een van de redenen waarom ik graag met je afspreek!
  Liefs, Josefien x

  1. fieke 16/04/2020 at 07:09

   Hier volg ik volledig in! ๐Ÿ™‚

 3. Vero 12/04/2020 at 22:06

  Dat zijn toch wel persoonlijke dingetjes om van je te weten.. En wat leuk dat je ze deelt! Het is inderdaad een leuk lijstje…?

 4. Chez Julie 13/04/2020 at 12:06

  Tof dat je de tag overnam! Heel herkenbare antwoorden trouwens ๐Ÿ˜‰
  Ik vraag me ook af hoe de dagen er na de lockdown zullen uitzien: krijgen we de tijd om langzaam terug op onze pootjes te vallen of moeten we terug keihard de ratrace in? In dat laatste heb ik eerlijk gezegd niet zo veel zin…

  1. Evi 20/04/2020 at 09:28

   Ik vond het een hele fijne tag om over te nemen, dus jij bedankt voor de inspiratie ๐Ÿ™‚ En ik hoop ook dat we kans gaan krijgen om langzaam op onze pootjes te vallen. Want meteen keihard terug naar de ratrace gaan, dat zie ik zelf eerlijk gezegd ook niet zitten. En hoe langer het duurt, het meer vragen ik me begin te stellen bij een aantal dingen van die ratrace. Dus dat wordt nog een flinke uitdaging in de toekomst.

 5. Villasappho 14/04/2020 at 20:15

  Mwah, ik vind niet alle vragen leuk helaas. De antwoorden wel trouwens en je lampje op je nachtkastje, die vind ik helemaal leuk!

  1. Evi 20/04/2020 at 09:28

   Je kan er ook altijd enkele weglaten he ๐Ÿ˜‰ En thx voor die nachtlampjes, ik vind ze ook superleuk ๐Ÿ™‚

 6. zwartraafje 16/04/2020 at 12:36

  Zo fijn om heel wat van je antwoorden te herkennen. Die van de slechte gewoonten bijvoorbeeld. Nu kan ik er natuurlijk niet echt aan doen dat ik amper iets kan doen qua sport (van Tai Chi ga je jammer genoeg niet meteen afvallen), maar dat ik mezelf blijf troosten met lekkers is natuurlijk geen geweldige gewoonte.

  1. Evi 20/04/2020 at 09:34

   Die van troosten met eten is erg herkenbaar en doe ik zelf ook nog (te) veel. Maar de eerste stap is je daar bewust van zijn. En pas dan kan je die slechte gewoonte aanpakken.

 7. Goofball 27/04/2020 at 09:52

  Is het idee dat we alle ballen in de lucht moeten kunnen houden echt een hype? ‘k heb de indruk dat er de laatste 2 jaren toch steeds meer tegenwind gegeven wordt en dat we met steeds meer beseffen hoe nefast (en onmogelijk) dit is. Dat het allemaal wat minder mag, minder perfect, meer foert.

  Zeg zijn wij , als bloglezers niet een klein beetje familie? Zo een genant momentje kan je hier in blogfamilieverband wel vertellen hoor, we zullen het niet doorvertellen ๐Ÿ˜‰

  1. Evi 05/05/2020 at 15:13

   Goh, het hangt er wat van af. Ik had die indruk ook, maar toen zag ik op IG de afgelopen weken alleen maar mama’s die de ene leuke knutselactiviteit na de andere deden met hun kids, het huishouden er zonder problemen bij namen en er ook nog eens in slaagden om gezonde maaltijden op tafel te toveren en de perfecte werknemer te zijn. Ik weet dat er heel veel dingen zijn die ze niet laten zien. Maar ik kreeg er echt wel de indruk door dat die het allemaal perfect onder controle hebben en ik iets fout deed want ik kon mijn draai maar niet vinden en was al blij als we allemaal levend de dag doorkwamen (ok, lichtelijk overdreven aan beide kanten, maar you get the picture ;-)).

   Hahaha, tuurlijk zijn jullie een klein beetje familie ๐Ÿ˜‰ Maar het blijft toch echt wel een te genant moment om op het wereldwijde web te gooien ๐Ÿ˜‰

Leave a Reply