De koffietag: tien vragen over koffie

Ik las deze tag onlangs bij Isabelle van Boston Baby en als fervent koffiedrinker kan ik niet anders dan hem over te nemen. Zij haalde haar inspiratie hiervoor trouwens bij Maris Maria Renne van Hare Maristeit. Maar goed, dat koffieverbruik van mij dus. Zolang als ik me al kan herinneren drink ik koffie. Enkel tijdens mijn zwangerschap waren er dagen waarop ik dat zwarte spul niet aanraakte. Tijd dus om er eens wat dieper op in te gaan.

1. Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?

Mijn allereerste kopje dronk ik bij mijn grootmoeder. Zolang als ik me kan herinneren staat daar steevast een grote pot koffie op de tafel. En als kind dronk ik daar dus mee van. Hoe dat eerste kopje smaakte herinner ik me al lang niet meer. Wat ik wel nog weet is dat daar de basis gelegd werd voor mijn verslaving. En dat ik koffie door die momenten met mijn grootmoeder ook wel heel sterk associeer met gezelligheid. Het moment om bij te praten. Of wat troost te bieden.

2. Met wie drink jij graag koffie?

Met vriendinnen en het lief 🙂 In het weekend vind ik het heerlijk om met het lief in de voormiddag een kopje te drinken en bij te praten. In de week hebben we daar ’s ochtends namelijk niet altijd tijd voor. En met vriendinnen is het vaak een moment om bij te praten. Gezelligheid troef dus 🙂

3. Op welke momenten van de dag drink je koffie?

Vroeger heel de dag door. Toen ik zwanger was amper nog. En sinds ik mama ben geworden voornamelijk ’s ochtends. Na de middag schakel ik over op thee. Omdat ik gemerkt heb dat dan nog koffie drinken een nefast effect heeft op mijn slaap (en maag). Maar ’s ochtends kan ik absoluut niet zonder koffie (en een douche :-)). Neem me die twee dingen af en ik ben voor de rest van de dag geen aangenaam mens 😉

koffie

4. Wat is je favoriete koffievariatie?

Niets spectaculair of ongewoon: als ik varieer dan zal ik dat vaak doen met een cappuccino.

5. Wat is je favoriete koffiemerk?

De dessertvariant van Douwe Egberts. Ik vind die overheerlijk ruiken. En hij is niet te straf van smaak, wat ik een geweldig pluspunt vind. Want van te straffe varianten krijg ik heel snel maagpijn. Meteen ook de reden dat ik zelden een espresso zal drinken.

6. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?

Als het gaat om de koffie die we thuis zelf maken, dan blijf ik trouw aan één soort en smaak. Maar op café of in een van die hippe koffiebars zal ik wel snel nieuwe smaken en varianten uitproberen.

7. Heb je aparte soorten soorten/smaken in huis voor je gasten?

Neen, wij hebben enkel die Dessertsmaak van Douwe Egberts in de kast staan. Wel heb ik verschillende soorten thee in huis. Deels omdat ik in de namiddag zelf thee drink en daarin heel graag afwissel. Maar deels ook voor die gasten die liever geen koffie drinken.

8. Waar koop jij je koffie?

In de Colruyt & Delhaize. We kopen dat gewoon terwijl we de rest van onze huishoudelijke boodschappen doen.

9. Hoe drink jij je standaard kopje koffie?

Zonder tierlantijntjes of andere toevoegingen erbij. Dus liefst van al gewoon zwart.

10. Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?

Een stukje chocolade of een koekje met chocolade. Ongelooflijk lekker!

Hoe zit het met jullie koffieverbruik? Wat vinden jullie het allerlekkerst bij de koffie? 

15 Comments

 1. Kris10 07/11/2018 at 10:45

  Ik gebruik enkel koffie in tiramisu en als kind durfde ik al eens mijn speculaasje in de koffie van mama of papa soppen maar om te drinken … neen danku. Ik heb het niet zo voor koffie. Ook niet speciaal voor thee eigenlijk … dat ben ik beginnen drinken om ook iets te kunnen drinken als iedereen koffie neemt. 🙂

  1. Evi 08/11/2018 at 15:49

   🙂 Nu ben ik wel benieuwd: wat zou je dan liever in de plaats drinken?

 2. Mrs Brubeck 07/11/2018 at 11:52

  Koffie, heerlijk. Ben verslaafd sinds ik met Mr B een relatie begon, dronk het daarvoor nooit. De lekkerste, zoals jij, DE, maar her liefst van Nederland, dat is een andere branderij.

  1. Evi 08/11/2018 at 15:51

   Oh is dat? Daar had ik geen idee van!

 3. Sofie 07/11/2018 at 20:09

  Ik dronk vroeger heel graag koffie, maar ik kan er niet zo goed tegen (last van mijn darmen) waardoor ik er mee gestopt ben. De laatste tijd zou ik het toch nog eens willen proberen 🙂

  1. Evi 08/11/2018 at 15:53

   Eventueel eens proberen met een milde variant? Dat hielp bij mij wel 🙂

 4. Flavie 08/11/2018 at 17:23

  Mmm koffie! Ik kan niet zonder! Ik heb nood aan mijn dagelijks kopje.

 5. nicole orriens 09/11/2018 at 09:13

  Ik eet er altijd 6 pepernoten bij : ) Ik drink mijn koffie elke ochtend om 10 uur terwijl ik 30 minuten naar klassieke muziek luister.

  1. Evi 11/11/2018 at 13:39

   Yummie, pepernoten erbij. Is inderdaad ook superlekker 🙂

 6. Isa 09/11/2018 at 17:36

  Hee wat fijn om jouw koffievragen te lezen! Hmmm een koekje met chocola erbij… ik zou nog durven soppen!

  1. Evi 11/11/2018 at 13:42

   Hahaha, als niemand het ziet doe ik dat soms 😉

 7. Katrien 11/11/2018 at 09:34

  Door een overgevoeligheid voor cafeïne geen koffie en thee voor mij. Leve chocomelk!

  1. Evi 11/11/2018 at 13:43

   Drink je die dan warm of koud? 🙂

 8. De koffietag: tien vragen over koffie – Satur9's World 04/02/2019 at 18:10

  […] de dagen dat ik niet weet wat te schrijven. En daar zag ik een oude link: de koffie-tag. Gelezen alhier. Die wil ik ook wel eens doen. Eerder ook op Boston Baby en Hare […]

Leave a Reply