D’eet namiddag & night

De afgelopen weken zijn hier erg druk en stressvol geweest. Bovendien moest er dringend nog een verjaardag gevierd worden en dus werd er afgelopen weekend quality time voor ons tweetjes ingepland. Op het programma? Een saunabezoek en een diner voor 2.

Zowel ik als het Lief gaan graag (en vaak) naar de sauna, het is voor ons een plek om bij te praten, tot rust te komen en helemaal te herbronnen. Dat ik nadien slaap als een roosje is bovendien erg mooi meegenomen 😉 Ons laatste saunabezoek dateerde verdorie van voor mijn zwangerschap, hoog tijd dus om daar verandering in te brengen! Een paar muisklikken later was de reservatie rond en trokken wij afgelopen zaterdag naar Aqua Heaven in Leuven. We kozen voor een arrangement voor 2 personen in de Mozaïeksauna. Toegegeven, niet goedkoop maar in de plaats krijg je gedurende 2u een privésauna, 2 badsets en een fles bubbels of 2 alcoholvrije cocktails met hapjes.

Aqua Heaven biedt in totaal trouwens 4 ruimtes aan, die elk zijn uitgerust met een sauna (85°), hammam (45°), jacuzzi (37°) en een verwarmd zwembad (30°). We zijn er nu al een paar keer geweest en hebben intussen een voorliefde voor de Mozaïeksauna ontwikkeld. Hij is niet te groot – wat ideaal is als je met 2 gaat – en heeft – wat mij betreft althans – ook het meest rustgevende decor. Net als bij onze vorige bezoeken, was het ook dit keer weer volop genieten. De sauna was spik en span (hygiëne vind ik uitermate belangrijk!), de cocktails – die trouwens heerlijk verfrissend waren – vonden we netjes op tijd terug in het doorgeefluik (op die manier verstoort het personeel je saunabeleving niet) en ook de hapjes vielen in de smaak (al kon een dipsausje erbij geen kwaad 😉 ).

Volledig ontspannen zetten we onze date verder in restaurant Kokoon. Een absolute aanrader als je lekker wil eten in Leuven! Ikzelf koos voor de wok met opgebakken scampi, rode curry, strawmushrooms en boontjes, het Lief ging voor een filet pur Bio Limousin d’Ardenne met waterkers en frietjes. Beide gerechten waren absoluut om duimen en vingers van af te likken. Een dessert kon natuurlijk niet ontbreken na al dat lekkers:  ik sloot de avond met een fruitsla met vanille-ijs, het Lief met een kaasbordje. Jammer genoeg waren we zo aan het genieten van ons avondje uit dat ik vergeten foto’s te nemen ben (shame on me!). En ja hoor, die nacht sliep ik na lange tijd nog eens als een roosje 😉

 

6 Comments

 1. Samaja 30/03/2016 at 12:33

  Zo te horen heb je er echt van genoten. En terecht, een beetje quality time had je zeker verdiend!

 2. Mrs. Brubeck 30/03/2016 at 13:17

  Ok, geweldige blog voor mij/ons… Wij zijn zeeeeeeeer grote saunaliefhebbers en nieuwe tips zijn altijd leuk! We vinden het ook niet erg om een stuk met de wagen te rijden!
  Leuke log en fijn dat jullie zo genoten hebben!
  🙂

  1. Evi 04/04/2016 at 18:57

   Super dat jullie ook zeer grote saunaliefhebbers zijn! Kunnen we fijne adresjes uitwisselen 🙂

   1. Mrs. Brubeck 04/04/2016 at 19:18

    Wij zitten er niks mee in om er ver voor te rijden… 🙂
    Tips altijd welkom!!

 3. Hilde 01/04/2016 at 10:35

  Zo’n sauna bezoekje kan inderdaad wonderen verrichten. Je voelt je in één klap een ander mens. Heerlijk is dat. Blij te lezen dat jullie er zo van genoten hebben. 🙂

 4. Flavie 02/04/2016 at 09:00

  Oh zalig!!! Binnenkort trekken wij er ook op uit… wellness, lekker eten… ik kijk er naar uit!!!

Leave a Reply