Drie voordelen van een morning work-out

Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen of schrijven maar sinds een maand ben ik zowat elke ochtend mijn dag aan het starten met een morning work-out. En dat brengt heel wat voordelen met zich mee. Ik som er alvast drie voor je op.

Hoe ik begon met work-outs en morning work-outs at home

Het was dankzij een Instagram Story van Saar dat ik op de account van Miek Bams uitkwam. En ontdekte dat zij een work-out programma voor thuis aanbood.

Waarom ik daar nu interesse in had? Wel, ergens in april realiseerde ik mij dat ik met enkel op mijn voeding te letten en te gaan joggen mijn gewicht niet naar beneden zou krijgen. En dus moest ik op zoek gaan naar andere vormen van sport. Alleen bleek dat niet zo evident te zijn in semi-lockdown tijden.

Tot ik dus dankzij Saar bij Miek en haar BamsFit@Home programma uitkwam. Dat programma bestaat uit elke week een nieuwe morning work-out en twee extra work-outs doorheen de week. Ik besloot om het een kans te geven en schreef me in (ter verduidelijking: netjes alles zelf betaald ??).

Morning work-outs for the win!

Sinds vier mei 2020 start ik mijn dag dus zo goed als elke keer met een morning work-out van om en bij de tien minuten. Ik zet er tegenwoordig zelfs mijn wekker voor, zodat ik er wat vroeger voor kan opstaan!

Want zo een morning work-out, daar zijn toch wel wat voordelen aan verbonden. Om te beginnen ben ik er meteen wakker door. Daar waar ik voorheen soms de hele ochtend – en bij uitbreiding soms zelfs een hele dag – het gevoel kon hebben dat ik maar niet volledig wakker raakte. Maar je dag starten met tien minuten sporten verhelpt dat probleem meteen 🙂

Ik krijg er pakken meer energie door. Niet alleen ’s ochtends, maar ook doorheen de dag. En zelfs tot vrij laat ’s avonds blijf ik over meer energie beschikken. Wat natuurlijk top is, want door ook ’s avonds nog meer energie te hebben en niet meer om 20u uitgeteld in de zetel te zitten, kan ik natuurlijk veel meer dingen doen.

Tot slot geeft het mij ook een goed gevoel. Want he, ik startte mijn dag lekker met een work-out. En dat gevoel zorgt ervoor dat ik ook doorheen de dag meer gestimuleerd ben om op mijn voeding te blijven letten. Zelfs als het eens een moeilijke dag of moeilijk moment is.

work-out hoe werkt dat
Hoe gaat dat dan in zijn werk, zo een morning work-out?

Elke week post Miek op het online kanaal een nieuwe morning work-out. Die duurt tien minuten en bestaat telkens uit 40 seconden oefeningen en 20 seconden rust. De focus ligt daarbij heel vaak op je benen en billen. Want dat is je grootste spiergroep. En door die ’s ochtends te trainen zou je je metabolisme stimuleren. Ik hoor je nu al denken, 10 minuten, dat is niet lang. Maar geloof me, na tien minuten sta ik echt in het zweet (en heb ik spierpijn :-)).

Wat ik zelf zo fijn vind aan Miek is dat ze de oefeningen zelf de hele tijd meedoet. Dus niet zo één keer tonen en dan “en nu is het aan jullie”. Neen, ze doet echt elke 40 seconden mee. Waardoor ik ook niet zelf hoef te tellen of mijn tijd hoef te timen 😉 Bovendien werkt haar enthousiasme heel aanstekelijk, waardoor ik dus al een maand lang morning work-outs doe!

Starten jullie je dag ook met een morning work-out?

Afbeeldingen: Canva

4 Comments

 1. Nina 07/06/2020 at 11:56

  Wat heb je nodig evi? En is het duur?

  1. Evi 08/06/2020 at 16:35

   Voor die morning work-outs eigenlijk niet: af en toe eens een miniband en that’s it. Voor de andere work-outs soms eens een matje, miniband, kleine gewichtjes & springtouw. Valt dus allemaal heel goed mee als je beetje kijkt waar je die dingen koopt.

   Qua kostprijs vond ik het erg goed meevallen (ik betaalde 120 euro voor vier maanden), zeker in vergelijking met sommige andere programma’s die op social media de ronde doen.

 2. Flavie 12/06/2020 at 10:08

  Mijn uur om iets te doen van sport is vaak 10u… dan is mijn ontbijt verteerd en heb ik het meeste energie. Zolang ik thuiswerk is dat redelijk goed te combineren, eens terug naar het werk zal dit veel moeilijker zijn.

  1. Evi 04/08/2020 at 10:55

   Ik weet ook nog niet goed hoe ik dat sporten ’s ochtends ga combineren met naar het werk gaan hoor. Maar ik probeer me er nog niet druk in te maken. Zolang we van thuis uit kunnen werken lukt het en dat is wat telt 🙂

Leave a Reply