Een proper huis dankzij poetshulp

cleaning-532409_1920

Net voor kerstmis beslisten we om (eindelijk!) huishoudelijke hulp in te roepen. Onze weekends zaten en zitten nog steeds propvol en het was hier vaak van hot naar her hollen om alles toch maar gedaan te krijgen. Zelf was ik al een tijdje met dat idee aan het spelen, maar wou ik niet graag iets uit handen geven. En ook het lief had wat overtuigingskracht nodig om iemand ‘vreemd’ in huis te halen hiervoor. Tot midden december dus en ik zo moe was dat ik aan de alarmbel trok.

Dienstencheques werden aangevraagd en een uitzendkantoor werd gecontacteerd met de vraag of er poetshulp kon komen in het nieuwe jaar. Midden vorige week kregen we een heel fijn telefoontje: het uitzendkantoor had iemand gevonden die de week erop al aan de slag kon! We mochten zelf kiezen of er eerst een verkennend gesprek zou plaatsvinden of onze poetshulp meteen aan de slag zou gaan. Drie keer raden waar we voor kozen: inderdaad dat laatste 🙂

Iets wat ik me nog niet beklaagd heb: zaterdag stond ik er alleen voor met Tuur want het lief moest werken, zondag werd de verjaardag van mijn mama gevierd en waren we de hele dag niet thuis. In plaats van zaterdag krampachtig het huishouden proberen bol te werken heb ik extra tijd doorgebracht met Tuur. Want gisteren kwam onze poetshulp voor de eerste keer langs. Ons appartement werd van kop tot teen gepoetst en zelfs ons bed werd vakkundig opgemaakt (wij hadden dat ook gedaan maar het dekbed opengevouwen, voor jullie denken dat wij zo lui zijn dat we zelfs ons bed niet opmaken 😉 ).

Nu weet ik wel dat we het best nog wat afwachten, want het was de eerste keer, maar gisterenavond zat ik alvast wel met een glimlach in de zetel te genieten van een propere ’thuis’.

Maken jullie gebruik van poets- en/of andere hulp? Wat zijn jullie ervaringen hiermee? 

17 Comments

 1. Kris10 17/01/2017 at 08:52

  Wij hebben sinds kort ook een poetshulp. Ik vind poetsen verschrikkelijk en ben heel blij dat iemand anders dat bij ons thuis komt doen.

  1. Evi 21/01/2017 at 15:40

   Op zich vind ik dat niet zo erg, maar het is wel een hele grote hulp als iemand anders het doet 🙂

 2. Mel 17/01/2017 at 09:56

  Net voor ik stopte met werken stonden wij ook op het punt poetshulp in te roepen. Het is niet evident om te werken, gezond te koken, een sociaal leven en hobby’s te hebben én een proper huis. Laat staan als daar nog eens kinderen bij komen.
  Intussen ben ik er in geslaagd om mijn poetsroutine zo te stroomlijnen dat ik met +-30min per dag toekom zodat tegen het weekend alles proper is. Als ik terug ga werken is dat dus 15min per dag elk. Ik hoop dat we dat kunnen volhouden, want iemand vreemd in huis… ik sta er niet voor te springen.

  1. Evi 21/01/2017 at 15:44

   Wij stonden ook niet te springen om iemand vreemd in huis te halen daarvoor, maar het was niet meer te combineren. Voorlopig zijn we wel heel tevreden want het zorgt toch wel voor wat rust en tijd die we nu aan andere dingen kunnen spenderen.

 3. Samaja 17/01/2017 at 16:52

  Wij hebben om de twee weken een poetsvrouw die 4 uren werkt en dat maakt echt een wereld van verschil. Ik kan het iedereen aanraden. Wij hebben wel het voordeel dat ze een goede vriendin van mijn moeder is en ik dus zeker weet dat ze betrouwbaar is. We zijn zelf immers nooit aanwezig. Wat er zal gebeuren als ze met pensioen gaat, dat weet ik nog niet…

  1. Evi 21/01/2017 at 15:45

   Het is inderdaad een wereld van verschil he. Wij werken met een uitzendkantoor, maar kozen er bewust voor om de eerste twee keer wel aanwezig te zijn zodat we toch beetje controle kunnen uitoefenen. Blijft altijd afwachten natuurlijk, maar we hebben er wel goed oog in.

 4. fieke 17/01/2017 at 17:12

  Hier wordt het soms overwogen, maar het is eerder ik die er weigerachtig tegenoversta. Een vreemde in ons huis, ik zie dat niet zo zitten. En zo lang ik het zelf kan bolwerken is het toch oké? Misschien verander ik nog wel van gedacht, want meer tijd met je kindje is natuurlijk iets waar je alleen NU voor kan kiezen hé? Eeuwige twijfels dus…

  1. Evi 21/01/2017 at 15:48

   Ik begrijp je twijfels heel goed hoor! Het heeft ook wel tijdje geduurd voor ik dat uit handen wou geven (ging er altijd van uit dat niemand het zo grondig zou doen als ik 🙂 ) en voor het lief akkoord was met iemand vreemd in huis. Maar als ik zie wat een rust het hier brengt, dan ben ik blij dat we de stap gezet hebben. Maar als je het zelf kan en wil bolwerken, dan is daar helemaal niets mis met 🙂

 5. Sofie 17/01/2017 at 20:15

  Groot gelijk, er is al zo weinig vrije tijd. Toen ik vroeger fulltime werkte, wou ik dat ook maar ik vertrouwde ook niet dat een onbekende in ons huis was. Vooral omdat mijn honden er dan alleen mee zijn. Het zijn ontsnappers en als ze de voordeur zou laten openstaan dan zouden ze weg zijn en niet naar willen komen. Bovendien is Mati bang als er iemand rondloopt met een bezem of stofzuiger.

  Maar nu werk ik parttime en heb ik het niet zo nodig.

  Veel succes ermee!!

 6. Sofinesse 18/01/2017 at 09:36

  Ik zou nooit meer terug willen naar de tijd voor poetshulp. Nooit. Ik zorg wel dat ik altijd aan het werken bent, als ze bezig is. Want thuis zijn terwijl zij poetst, dat vind ik wel heel vervelend. Maar ik krijg het alleen totaal niet rond. Ik zou het zelfs niet willen, ik heb stiekem een gigantische hekel aan poetsen. Hallelujah voor onze Victoria!

 7. Flavie 18/01/2017 at 17:21

  Al een jaar lang hebben wij 1 keer per maand een poetshulp en ik zou die niet meer kunnen missen. 1 x per maand heb ik een zaterdag geen huishouden te doen, zalig!! 🙂

  1. Evi 21/01/2017 at 15:52

   Is inderdaad een zalig gevoel om zo nu en dan geen huishouden meer te moeten doen op zaterdag 🙂

 8. Hilde 18/01/2017 at 18:42

  Hier geen poetshulp en dan wordt er al eens vaker iets door de vingers gezien. Uit ervaring van anderen weet ik dat je gewoon een beetje geluk moet hebben met wie je in huis haalt, of die persoon wil/kan blijven komen etc. Ik wens jullie alle succes toe in elk geval met de poetshulp, en vooral meer tijd en ruimte die daarmee vrijkomt voor jezelf ;-).

  1. Evi 21/01/2017 at 15:53

   Dankjewel! Mocht het enkel ons twee zijn of mocht Tuur wat ouder zijn, dan zouden we denk ik ook wel al wat sneller dingen door de vingers zien, maar is soms moeilijk he met zo een kleintje.

 9. Leen 28/01/2017 at 09:29

  Ik sta al wéken op een ‘wachtlijst voor uw regio’. Misschien moet ik me ook eens bij andere uitzendkantoren gaan informeren want de nood voor een poetshulp (en dus meer vrije tijd én een proper huis) wordt hier met de week groter.
  Ik ben wél zo lui om mijn bed niet op te maken, oeps 🙂 Dat is ’s morgens deken van me afgooien en eruit springen. Of strompelen, al naar gelang. Lalala.

  1. Evi 30/01/2017 at 19:16

   Bij ons hangt dat van af van wie er het eerste vertrekt naar het werk 😉 Wel vreemd dat je al weken op de wachtlijst staat: wij dienden aanvraag in voor kerst en kregen heel kort na nieuwjaar al telefoon. Dus misschien inderdaad eens andere kantoren aanspreken.

Leave a Reply