#Firstworldproblems

Onlangs las ik bij Liese een post over “first world problems”, dingen waar je je aan ergert terwijl het eigenlijk luxeproblemen zijn. Het deed me stilstaan bij de dingen waar ik me aan erger en ja hoor, jullie raden het al, daar zitten best wel een aantal van die #firstworldproblems tussen:

 • ’s ochtends als eerste opstaan en merken dat we ’s avonds de koffiezet vergeten op te zetten zijn (wij hebben zo een toestel dat je zodanig kan instellen zodat de koffie op een bepaald uur klaar is). Dat wordt dus met een slaaphoofd de gemalen koffie in de koffiezet doen (en gegarandeerd morsen!).
 • Merken dat de batterij van mijn Ipod of sporthorloge plat is luttele minuten nadat ik vertrokken ben voor een jogrondje
 • Door de file vrij laat toekomen op kantoor en merken dat er enkel nog ‘moeilijke’ parkeerplaatsen vrij zijn (toegegeven: ik ben een ramp in parkeren)
 • Thuiskomen en merken dat de vaatwas helemaal vol zit en we vergeten zijn van die op te zetten. Afwassen met de hand it is 😉
 • ’s avonds een outfit klaarleggen en ’s ochtends vaststellen dat de temperatuur besloot om met een graad of tien te zakken waardoor je die zomerse outfit terug in de kast kan leggen
 • In de file staan terwijl er volgens alle verkeerswebsites totaal geen file zou zijn op mijn route
 • De hele dag thuis wachten op een pakje dat geleverd gaat worden en de bezorgdienst die pas tegen 17h komt opdagen
 • De kop koffie van mijn lief bovenop de vaatwas aantreffen in plaats van er in

Hoe zit bij jullie? Zijn er dingen waar jullie je aan ergeren? En zijn het dan echte problemen of eerder van die “first world problems”? 

5 Comments

 1. Anne Elise 16/08/2016 at 19:16

  Haha, lang niet gehoord, die term.. Ik denk toch dat mijn schuld aan firstworldproblems het sterkste ligt aan meerdere laptops hebben en me eraan ergeren dat ik niet al mn info bij elkaar heb :’) (en dat taakje ook mooi al maanden uitstellen..)

  De vaat en koffie tellen bij mij ook mee. Onze vaatwasser doet t alleen wanneer ‘ie er zin in heeft en ik raak gewoon moedeloos als het waterreservoir van de senseo leeg is. Wat n ramp ook ;)..

 2. Falderie 17/08/2016 at 07:33

  Haha bij die laatste moest ik hard lachen. Dat is bij ons doorgaans omgekeerd en ben ik de schuldige… 🙂

 3. Kris10 17/08/2016 at 09:05

  Tot een paar maand geleden had ik geen vaatwas en nu al zijn de vaatwasissues herkenbaar :p Oeps!

 4. Hilde 17/08/2016 at 11:12

  Kleine ergernissen, daar probeer ik op een andere manier naar te kijken tegenwoordig. De éne dag lukt dat natuurlijk al wat beter als de andere. Ik erger me vooral aan het egoïsme in het verkeer, gebrek aan voorkomendheid en dito wat beleefdheid en inlevingsvermogen betreft.

 5. Flavie 20/08/2016 at 11:18

  Wachten op een pakje vind ik verschrikkelijk! Ik heb het liefst dat ze komen om 8u en mij uit mijn bed bellen, dan de hele dag moeten wachten.
  Waar ik mij het meest kan aan ergeren zijn onverwachte wegenwerken… gggrrrrr!!!! Die dan ook nog eens maanden duren…

Leave a Reply