Over hoe het komt dat je me sinds kort drie keer per week in de fitness kan vinden

Nooit gedacht dat ik hier ooit een blogpost over zou schrijven, maar sinds anderhalve maand bevind ik mij drie keer per week in de fitness. En beleef ik daar zelfs plezier aan 🙂 Tijd om jullie over die avonturen te vertellen!

fitness

Hoe dat fitnessavontuur begon

Een fitness en ik, wij hebben nooit echt iets met elkaar gehad. Dat leek me vooral ook iets te zijn voor strak afgewerkte mensen met veel spierbundels. En laat dat nu een categorie zijn waar ik mij absoluut niet toe reken 😉 . Daarnaast wist ik tot voor kort ook begot niet weten hoe al die toestellen werken. Dus neen, tot deze zomer dacht geen haar op mijn hoofd eraan om te gaan fitnessen.

Tot het lief hier een paar keer liet vallen dat fitnessen misschien niet slecht zou zijn voor mij. Want ik merkte al een paar keer op dat mijn joggen niet meer vooruit ging (pun intended!). Het was als het ware dat ik niet voorbij een bepaald punt of snelheid raakte. En dus tegen een serieus plafond aanliep. Ongeacht hoe vaak ik ook ging trainen.

Daarnaast zou wat extra spiermassa misschien ook niet slecht zijn voor mijn metabolisme. En me misschien wel helpen om enkele van die overtollige kilo’s die mentaal zo hard op mij wegen kwijt te raken.

Personal trainer to the rescue

Uiteindelijk gaf ik toe en sloot het lief een Family/Premium abonnement af bij Basic Fit. Dat is een formule waarbij je met twee kan gaan fitnessen en slechts 1 abonnement dient af te sluiten. Maar goed, ik wist nog steeds niet hoe die toestellen werken.

En dus investeerde ik zelf in een personal trainer. Sinds eind augustus train ik één keer in de week samen met Felke van Sano. Zij stelt iedere week nieuwe oefeningen voor me op. Die we dan samen uitvoeren. En daarnaast ga ik nog twee keer zelf. Soms eens een groepsles Body Attack, omdat ik dat zo geweldig fijn vind en daar gigantisch veel energie uithaal. En één keer op mijn eentje ofwel twee keer op mijn eentje. Waarbij ik de oefeningen herhaal, op basis van de app die we hiervoor gebruiken. Want neen, mijn geheugen is niet zo sterk dat ik al perfect kan onthouden wat ik allemaal moet doen en met welke toestellen.

fitness

Fitness babe dan vanaf nu?

Alhoewel ik intussen iets meer dan anderhalve maand drie keer per week tijd doorbreng in de fitness blijft het iedere keer toch wat onwennig als ik binnenstap. Waarschijnlijk omdat mijn brein alleen die heel afgetrainde mensen ziet. Of ik ook ooit zo een afgetrainde fitness babe ga worden, dat laat ik in het midden 😉 .

Maar feit is wel dat ik er plezier aan beleef, om op die manier te sporten. En de fitness keer op keer buitenkom met een goed gevoel over mezelf. Dat ik er daarnaast ook tonnen energie van krijg, is extra mooi meegenomen. En ik merk in mijn Garmin Connect account dat ook mijn slaap pakken beter is sinds ik intensiever aan het sporten ben.

Wat het nu precies doet met mijn lichaam op het vlak van spieropbouw en vetafbouw, dat laat ik nog even in het midden. Want ja, de resultaten na 1 maand waren positief. Maar ik heb geleerd om hier voorzichtig over te zijn, aangezien dat lichaam van mij soms nogal vreemd kan reageren. Voorlopig is het allerbelangrijkste dat ik me dankzij die fitness en persoonlijke begeleiding veel beter in mijn vel voel dan pakweg een half jaar geleden.

Ben jij ooit al een fitness binnengestapt?

15 Comments

 1. Kris10 15/10/2021 at 09:50

  Ik ging lang geleden naar groepslessen zumba enzo. Doen ze dat nog of is dat passé ondertussen? Maar ik ging enkel omdat er een vriendin meeging. Verder vind ik sporten gewoon vervelend. Zwemmen vind ik de minst vervelende sport maar ook dat doe ik sinds corona eigenlijk niet meer. Geen buddy meer en vooral … geen zin. Knap dat jij de switch maakte 🙂

  1. Evi 22/10/2021 at 15:54

   Ik denk dat ze ook nog zumba geven hoor 🙂 De zin ontbreekt hier soms ook zenne, maar doordat je moet reserveren durf ik niet anders dan toch maar te gaan (iets met stel je voor dat ze me de volgende keer weigeren omdat ik niet kwam opdagen ;-)). En toegegeven, nadien voel ik me altijd pakken beter. Dat helpt ook enorm natuurlijk.

 2. Samaja 15/10/2021 at 12:57

  Ik heb in het verleden enkel maar groepslessen gedaan, van de apparatuur bleef ik doorgaans ver weg :-). Wat fijn dat je je er zo goed bij voelt!

  1. Evi 22/10/2021 at 15:55

   Zonder begeleiding zou ik ook heel ver van die toestellen weg blijven hoor. Zelfs nu ik regelmatig op de loopband loop blijf ik een immense schrik hebben dat ik daar eens ga van vallen. Wat immens genant zou zijn 🙂

 3. fieke 15/10/2021 at 20:24

  Zo fijn dat het fitnessen je zo goed doet, en vooral dat je graag gaat. Chapeau dat je dit drie keer per week blijft doen, en dat je man je erin steunt ook. Goed bezig! 🙂

 4. tiny 16/10/2021 at 07:17

  Goed hoor! Ben ook gestart met een personal trainer maar dan wel in kleine groepjes (beetje meer betaalbaar) en niet in een écht fitnesscenter maar in een aangepaste zaal, vooral met gewichten en goed uitgekiende oefeningen. Vaak is het HIIT, en dat ligt me wel. Ik voel me energieker en ben ook al een paar kilo afgevallen.

  1. Evi 22/10/2021 at 15:56

   Oh goed bezig zeg! En zo fijn ook dat ook jij je energieker voelt hierdoor 🙂

 5. Flavie 22/10/2021 at 11:53

  Een paar jaar geleden ging ik 2 keer, soms 3 keer per week naar de fitness en ik deed dat supergraag! Ik deed dit tijdens mijn middagpauze, ideaal! Nu met het vele thuiswerk, is dat niet meer haalbaar… daarom ben ik blij dat ik ben beginnen lopen., zo is er toch iets van beweging.

  1. Evi 22/10/2021 at 16:02

   Hier is het net dankzij het thuiswerken een pak haalbaarder geworden 😉 Maar goed dat je een andere vorm van beweging gevonden hebt. Want dat je beweegt is uiteindelijk het belangrijkste he.

 6. Wildcard 23/10/2021 at 18:46

  Als fitness trainer (ik mag me zo noemen omdat ik er de opleiding bij de Fitness Federatie bij gevolgd heb én er mijn diploma in heb) kan ik je zeggen dat ook jij een “afgetraind lichaam”, afhankelijk van je doelstellingen, kan hebben. Alleen moet je wel WETEN waar je mee bezig bent én WAT je aan het doen bent.
  Mijn haar (voor zover ik dat nog heb) komt recht wanneer ik vrouwen bezig hoor over “Fitness”. Velen denken, met alle respect naar jou toe, dat wanneer ze groepslessen zoals Zumba en anderen varianten doen, met Fitness bezig zijn. Het is een fijne manier om mensen in beweging te krijgen, maar laten we eerlijk zijn, vraag in ne groep van 15 vrouwen wat ze net gedaan hebben qua beweging in een bepaalde Zumba oefening én waarom en wat het juist doet met je spieren (ja ook vrouwen hebben dat) én de kans is astronomisch groot, dat iedereen je bekijkt lijk een uil die naar een koe staart… Nul de botten verstand met wat ze bezig zijn en wat het in hun lichaam doet.

  OK, ze doen de lessen graag…, ze zijn in beweging…, ze zweten zich te pletter…, maar hoe dat komt en waarom? Who cares, right? en dan heb ik het nog niet eens over de aanpassing van voeding, eigen lichaamskennis en anatomische kennis… Fitness is dus véél meer dan Zumba lessen, met gewichten heffen of een gespierd lijf zien… En ja, voor velen is het al voldoende dat ze bewegen, maar met niet te weten wat en waarmee je bezig bent, kan je ook lelijke blessures in de hand werken…

  1. Evi 26/10/2021 at 09:07

   Exact de reden waarom ik dat doe met een personal trainer. Want ik wil inderdaad blessures vermijden en weten wat elke oefening met mijn lichaam doet. Toegegeven, die lessen Body Attack zijn eerder puur voor de fun. Maar al de rest, dat is echt wel doordacht 😉 En er zit hier ook een heel groot stuk voedingsbegeleiding bij, via mijn diëtiste. Want het is wat je zegt: als je niet waar je met bezig bent of wat je doet (en ervoor zorgt dat je oefeningen correct doet) dan kan je stevige blessures krijgen.

   1. Wildcard 26/10/2021 at 21:10

    Ik ben héél erg blij je reactie te lezen, je zou verschieten hoeveel mensen aan zulke dingen beginnen puur voor de fun én reageren alsof je hun de les wilt lezen, wanneer je hun op fouten wijst en dingen wil aanleren…

 7. Goofball 11/11/2021 at 21:39

  het klinkt wel cool als je het zo beschrijft. Ik woon echt vlakbij een fitness maar dat heb ik nog nooit gedaan. Zoals vele anderen al zeiden, heb ik wel in een (ver) verleden wat groepslessen gedaan.

  1. Evi 23/11/2021 at 08:25

   Ik kan het alleen maar aanraden om eens te proberen. Ik had het zelf nooit gedacht, maar vind het ongelooflijk fijn om te doen 🙂

Leave a Reply