Review: noise cancelling hoofdtelefoon

Ik ben erg snel afgeleid door lawaai en omgevingsgeluiden. Niet ideaal als je in een open ruimte of luidruchtige omgeving werkt. Gelukkig bestaat er zo iets als een noise cancelling hoofdtelefoon. Sinds een goeie twee maand heb ik er eentje, waar ik erg tevreden van ben. En ook het lief heeft er eentje waar hij heel blij met is. Tijd voor een review van beide modellen.

Wat is een noise cancelling hoofdtelefoon? 

Het is een hoofdtelefoon die aan actieve ruisonderdrukking doet. Dat betekent eigenlijk zoveel als dat hij achtergrondgeluiden dempt. Zodat jij enkel nog je eigen muziek hoort. En bijvoorbeeld niet de muziek die op de achtergrond op de radio speelt. Of je collega die een (verhit) telefoongesprek voert. Ideaal dus als je in een open ruimte of een omgeving met veel achtergrondlawaai werkt en net als ik snel afgeleid bent.

Boise Quiet Comfort 35 

Sinds een goeie twee maand gebruik ik de Boise Quiet Comfort 35. En daar ben ik enorm tevreden van:

 • De hoofdtelefoon is vrij licht en heeft zachte kussens. Waardoor hij enorm comfortabel op je hoofd zit. Zelfs als je hem langer dan een half uur aan een stuk draagt.
 • De noise cancelling werkt erg goed. Achtergrondgeluiden verdwijnen zo goed als volledig! Zelfs als het lief X-box aan het spelen is of tv kijkt, hoor ik enkel nog mijn muziek. Zonder dat ik het volume de hoogte injaag! Wat ik ook heel fijn vind is dat je via de app op je gsm zelf uit drie noise cancelling niveau’s kan kiezen.
 • De hoofdtelefoon wordt geleverd met een harde hoes. Wat ervoor zorgt dat hij makkelijk mee te nemen is zonder dat hij een stoot krijgt van andere spullen in mijn tas.
 • Ik heb het model met draadloze verbinding, wat superhandig is. Ik kan hem bijvoorbeeld verbinden met mijn computer, gsm, Ipod, … zonder dat ik de hele tijd een kabel moet meenemen. Heb ik toch een kabel nodig dan is dat geen probleem. Want er werd er eentje meegeleverd.
 • De batterij gaat vrij lang mee. Ik heb het zelf nog niet getimed maar volgens Bose kom je er zonder problemen 20u met verder.

Er zijn ook wel enkele nadelen:

 • De oplaadkabel is een beetje te kort naar mijn zin. Het lukt hoor, maar ik moet mijn computer en docking station wel wat verplaatsen wil ik mijn hoofdtelefoon goed kunnen opladen.
 • De geluidskwaliteit zonder noise cancelling is niet optimaal.
 • Het prijskaartje. Een erg goede noise cancelling komt jammer genoeg met een prijskaartje. Ik betaalde voor mijn Bose 339 euro.

Bose-4Bose-3Bose-2Bose-1

Plantronics Backbeat Pro 2 

Een wat betaalbaarder alternatief is de hoofdtelefoon van mijn lief: de Plantronics Backbeat Pro 2. Hij kocht hem voor 189 euro en is er tevreden van:

 • De noise cancelling is minder sterk dan bij Bose maar net dat vindt mijn lief fijn. Hij wil achtergrondgeluiden niet ten volle horen maar ze volledig buitensluiten is ook niet zijn ding.
 • De hoofdtelefoon is licht van model en zit erg goed op zijn hoofd. Zelfs na lang dragen krijgt hij er geen hoofdpijn van.
 • Ook dit model laat draadloze verbinding toe. Die trouwens uitstekend werkt.
 • Haal je de hoofdtelefoon van je hoofd, dan pauzeert hij automatisch je muziek.

De nadelen?

 • Hij wordt geleverd zonder harde etui. Zelf heeft mijn lief daar geen problemen mee. Ik daarentegen zou al vrij snel er ergens met tegen stoten.
 • Je kan hem niet opvouwen, wat niet zo handig is als je hem vaak ergens mee naartoe wil nemen.
 • Ook hier blijft de prijs best wel ver boven die van een ‘gewone’ hoofdtelefoon liggen.

Plantronics-BackBeat-Pro-2Plantronics-BB-Pro-4Plantronics-BB-Pro

Het verdict 

We zijn beide tevreden van onze noise cancelling hoofdtelefoon. We probeerden allebei ook die van de ander uit maar willen niet meteen wisselen 🙂 Welke je kiest hangt vooral af van hoe sterk je de noise cancelling wil. Wil je echt een maximum aan geluid wegfilteren dan is Bose eerder je ding. Mag er nog wat geluid doorkomen dan is de noise cancelling hoofdtelefoon van Plantronics een waardig alternatief. Het blijven natuurlijk wel alle twee hoofdtelefoons met een prijskaartje. Maar dat ik achtergrondgeluiden kan wegfilteren en daardoor opnieuw goed kan doorwerken en me kan concentreren maakt veel goed. En uiteindelijk kopen we zo iets (hopelijk!) ook niet elk jaar.

Zijn jullie snel afgeleid door omgevingsgeluiden? Hoe lossen jullie dat op? 

10 Comments

 1. Lize 31/10/2017 at 19:18

  Oh, jammer dat ik niet eerder wist dat zoiets bestond 😉 Ik heb echt enorm veel last van omgevingsgeluiden en met de ‘gewone’ iPodoortjes vind ik vaak dat er nog veel te veel geluid doorkomt. Bedankt voor deze blogpost!

  1. Evi 31/10/2017 at 19:48

   Graag gedaan 🙂 Ik heb ook heel lang Ipodoortjes en gewone hoofdtelefoons gebruikt maar nu ik er eentje met noise cancelling heb wil ik niets anders meer. Het verschil is echt hemelsbreed! En wie weet komen er binnenkort met Sinterklaas en Kerst wel wat kortingsacties …

 2. miranda de bruine 31/10/2017 at 19:22

  Hoi Evi
  Wat een goeie oplossing! Ik zelf heb er niet zo n last van ..Het lijkt me wel wat minder om hele dag met een koptelefoon op te lopen.. Maar goed, zoals ze wel zeggen..alles went
  Gr Miranda

  1. Evi 31/10/2017 at 19:50

   Het is inderdaad een hele goeie oplossing, voor mij althans. Al loop ik niet de hele dag met een hoofdtelefoon rond hoor 🙂 Er zijn nog meer dan genoeg taakjes die ik doe met achtergrondgeluiden. Want anders zou het ook wel beetje heel asociaal worden 😉

 3. Sofie 31/10/2017 at 22:27

  Ik heb ook getwijfeld om zo één te kopen. Bedankt voor de review! Ik wou hem vooral gebruiken als geluidsdemper zonder dat ik naar iets luister van muziek maar blijkbaar werkt dat zo niet?
  Daarnaast zou ik hem gebruiken voor op de trein, want ik vind het moeilijk als er naast mij gebabbeld wordt om me te concentreren op een boek.

  1. Evi 02/11/2017 at 07:19

   Goh ze onderdrukken ook wel wat als je niet naar muziek luistert (de Bose meer dan de Plantronics) maar het beste resultaat krijg je idd als je zelf ook iets van muziek opzet. Die hoeft niet luid te staan hoor, zelfs als je die vrij stil zet heb je al een goed resultaat vind ik. Maar het blijft ook wel wat persoonlijk he.

 4. zwartraafje 02/11/2017 at 17:09

  Ik had er net als Sofie een ander beeld van en dacht (hoopte) dat hij geluiden gewoon zou wegfilteren zodat ik naar stilte luister tijdens het lezen.

  1. Evi 04/11/2017 at 17:07

   Goh op zich filtert hij wel al geluid weg zonder muziek ook hoor, zeker die Bose. Maar het beste effect heb je wel pas als je zelf ook naar muziek luistert. Die hoeft trouwens niet eens zo luid te staan dan.

 5. Leen 22/11/2017 at 11:32

  Ik heb ook een koptelefoon maar helaas zonder noise cancelling; het prijskaartje houdt me tegen. Als ik muziek luister dan hoor ik niet al te veel achtergrondlawaai meer, dus dat is voor mij dan wel voldoende. Ik werk eigenlijk het liefst in stilte als ik mijn hoofd nodig heb; muziek leidt me soms te snel af.

  1. Evi 25/11/2017 at 20:11

   Ik heb er ook lang over getwijfeld maar ben nu wel heel tevreden dat ik overstag ben gegaan. Beetje afhankelijk van het soort muziek kan die me al dan niet helpen om me echt wel beter te concentreren 🙂

Leave a Reply