Handbag day

Vandaag is het volgens Days of the Year Handbag day. De inhoud van mijn handtas wisselt nogal eens maar er zijn toch wel een aantal basic items die er steevast inzitten:

De inhoud van mijn handtas

We starten onderaan en gaan van links naar rechts:

 • Absoluut geen verrassing maar kammen kunnen en mogen niet ontbreken in mijn handtas.
 • De oortjes van mijn smartphone. In de wagen bel ik handsfree maar ook op het werk of wanneer ik in de winkel bel probeer ik dat ook zoveel mogelijk handsfree te doen door mijn oortjes te gebruiken.
 • Ik draag meestal lenzen maar neem mijn bril wel telkens mee. Ik ben het al een paar keer tegengekomen dat er onverwacht een scheurtje kwam in mijn lens of dat ik er te veel last van kreeg en dan is het wel handig om snel te kunnen wisselen.
 • Het allerbelangrijkste: mijn portefeuilles en kaartenhouder 🙂 Ik heb ze al een paar jaar en ben er nog steeds erg tevreden van.
 • Verder zal je in mijn handtas ook steeds een potje voor mijn lenzen en kaartenlezer aantreffen. Kwestie van mijn bankzaken op meerdere plaatsen te kunnen regelen!
 • Ik heb regelmatig last van een sinusontsteking, papieren zakdoekjes en pijnstillers tegen de hoofdpijn zijn dan onontbeerlijk.
 • Essentiële dingen zoals huis- en autosleutels bevinden zich uiteraard ook in mijn handtas, net als een zakspiegeltje en veiligheidsspelden. Een ongelukje schuilt om de hoek en dan komen veiligheidsspelden altijd wel van pas 😉
 • Mijn handtas bevat ook een collectie balpennen die ik te pas en te onpas kwijtraak. Mijn notitieboekje heb ik gelukkig nog nergens per ongeluk achtergelaten!
 • En ohja mijn smartphone, al gebruikte ik die om bovenstaande foto te nemen 😉

Naast al deze basics bevat mijn handtas afhankelijk van het moment ook een aantal wisselende items: speelgoed van Tuur, koekjes, bijtringen, vochtige doekjes, mijn e-reader, … Net zoals de inhoud wel eens wisselt, wissel ik ook wel eens van handtas. Het exemplaar dat ik tegenwoordig het meest gebruik is er eentje waar ik erg trots op ben. Ik kreeg deze Clio Goldbrenner van mijn lief toen ik 30 werd en ben er nog steeds verliefd op! Het is bovendien een ruime handtas waar ik al mijn spullen in kwijtraak zonder dat het een onoverzichtelijke rommelboel wordt. Toppertje dus 🙂

Mijn Clio Goldbrenner handtas

Zonder welke items in jullie handtas komen jullie nooit de deur uit? 

12 Comments

 1. Samaja 11/10/2016 at 05:58

  Bij mij vind je de gewone dingen zoals sleutels en zakdoekjes, maar ook altijd flossdraad. Ik ben er als de dood voor dat er de hele dag iets tussen mijn tanden zou zitten!

 2. Els 11/10/2016 at 07:28

  Mooie handtas! Fan van de camel kleur, ik heb er ook zo één, past bij elke outfit. 🙂 Ik heb ook altijd kauwgom in m’n handtas zitten.

 3. LJ 11/10/2016 at 11:10

  In de winter moet er in de mijne al-tijd Labello zitten. En een zakdoek. Een kaske van de bank zit er meestal ook in, en een kam en een deo (voor als ik met fiets ga). En nog vanalles, ze is toch altijd goed gevuld :p

 4. Falderie 11/10/2016 at 12:01

  Supermooie handtas!
  bij mij de logische dingen: gsm, sleutels, portefeuille.
  en vooral: heel veel rommel! 🙂

  1. Evi 16/10/2016 at 09:04

   Thx, vind het ook nog steeds een prachtexemplaar 🙂 Ik probeer er hier op te letten om er niet al te veel rommel in te droppen.

 5. gerhilde maakt 11/10/2016 at 15:59

  Ik ben vooral blij dat mijn handtas voldoende zakjes heeft, om het overzichtelijk te maken. Kleine rommel (lippenbalsem, schuivertjes, pijnstillers …) zit samen in een ritstasje.

 6. Hilde 11/10/2016 at 17:46

  Ik hoorde het gisteren ook op Q Music met Maarten en Dorothee :-). Zakdoekjes vind ik ook een onmisbaar iets maar ook lippenbalsem en handcrème kan ik maar moeilijk missen :-). Een mooie handtas trouwens, Evi.

  1. Evi 16/10/2016 at 09:08

   Dankjewel! Ik vind het ook nog steeds een prachtexemplaar 🙂

 7. Flavie 12/10/2016 at 13:37

  Bij mij zit er veel meer brol in… ik zal er ook eens een blogje over maken 🙂

  1. Evi 16/10/2016 at 09:12

   Doen! Dan kom ik met veel plezier lezen en kijken wat voor ‘brol’ er allemaal in zit 🙂

 8. Resaarcle 15/10/2016 at 20:27

  Neusspray, lippenbalsem en een pen!

 9. Naomi in Wonderland 16/10/2016 at 14:21

  Zakdoekjes, portemonnee, iphone oplader/extra batterij (you never know), flesje water (meestal toch), iphone en wat basic medicate (altijd voorbereid)! Dat zijn zowat de meest basis spullen. Oh en een borstel! Haha, dus snap ik volledig! Ik probeer wel om kleinere handtassen te gebruiken zodat ik minder meeneem.

Leave a Reply