Het zwarte goud

20161016_103149-1

Wie mij een beetje kent weet dat ik geen deftige conversatie kan voeren als ik ’s ochtends geen koffie gehad heb. Mijn vreugde kon dan ook niet op toen ik van Delhaize via hun ambassadorsprogramma een aantal koffie’s mocht uitproberen. Ik kreeg het ‘Gemalen koffie (strong) pakket’ opgestuurd, wat bestond uit :

 • Een pakje Taste of Inspirations Guatemala, een pakje Delhaize Moka, een pakje Delhaize Single Origin en een pakje Delhaize BIO Moka
 • Een campagnegids
 • Folders, kortingsbonnen en kaartjes

Nu moet je weten dat ik ’s ochtends graag straffe koffie drink, dus ik was heel benieuwd naar hun strong flavors. Door de band drinken we hier meestal trouwens Douwe Egberts: ik vind die overheerlijk ruiken en een uitstekende smaak hebben, straf maar niet te overheersend.

Maar goed, verandering van spijs doet eten en dus testten we de koffie van Delhaize. Van alle pakjes koffie die we mochten proeven viel de Taste of Inspirations Guatemala het meest in de smaak: na het openen van het pakje verspreidde een aangename geur van gemalen koffiebonen zich door de keuken (toegegeven: ik hou enorm van de geur die vrijkomt als je een pakje koffie voor de eerste keer opent). En ook nadat de koffie klaar was bleef er een aangename geur hangen. De koffie zelf smaakte net straf genoeg zonder te overheersen of mij nadien maagpijn te bezorgen (wat in het verleden met andere koffiemerken wel al eens durfde te gebeuren).

20161121_061735

De BIO Moka vonden we dan weer het minst lekker en bevatte wat mij betreft ook het minst smaak. De overige twee smaken vond ik niet slecht, maar zou ik eerder kiezen in de late ochtend of namiddag dan ’s ochtends, wanneer er echt wel wat pit in mijn koffie mag zitten.

20161029_09403420161107_062402

20161212_063708

De campagnegids bevatte nog een aantal leuke weetjes: de optocht van koffie begon in Europa in de 17de eeuw, Delhaize verkoopt al koffie sinds 1892! Bovendien zijn alle koffies van Delhaize duurzaam (wat ik toch wel een pluspunt vind). Het Single Origin gamma (dat mijn voorkeur wegdraagt qua smaak) wordt kwalitatief geproduceerd en verpakt in het land van herkomst. En die campagnekaartjes, die vond ik geniaal 😉

20161222_074614

Drinken jullie graag koffie? En hebben jullie een favoriete koffie? 

6 Comments

 1. Mel 22/12/2016 at 22:38

  Mmmmm koffie! Ik was verslaafd (6 tassen per dag) maar vorige zomer afgekickt. Nu houd ik het op 1 grote mok ’s weekends. Ik ben eigenlijk al effe op zoek naar duurzame koffiebonen die ik lekker vind. Wij hebben nu Single Origin Brazil van Delhaize, maar die vallen ons wat tegen, te bitter. Was de Peru beter?

  1. Evi 24/12/2016 at 09:38

   Ik vond die alvast niet slecht smaken 🙂

 2. Sofie 23/12/2016 at 20:00

  Ik drink graag koffie maar ik kan er niet tegen 🙁 Soms zou ik wel graag nog eens proberen.

  1. Evi 24/12/2016 at 09:35

   Eventueel starten met een hele lichte van smaak, die niet al te zwaar valt? Of eentje zonder cafeïne?

 3. Hilde 27/12/2016 at 13:27

  Koffie hoort bij m’n ontbijt. Ik kan daar echt van genieten. Overdag zal je me eerder bij uitzondering koffie zien drinken, hetzij in gezelschap of bij een lekker gebakje… Het liefst drink ik de mokka royal (van DE :-)) of dessertkoffie. Een post als deze kom ik dan ook graag lezen, het geeft weer vernieuwende ideeën voor dat kopje koffie ’s morgens :-).

  1. Evi 28/12/2016 at 09:00

   De mokka royal van DE is inderdaad overheerlijk 🙂 Blij dat je vernieuwende ideeën kon opdoen voor dat kopje koffie ’s ochtends 🙂

Leave a Reply