Hier ben ik dankbaar om

Waarvoor in je leven kus je nog iedere dag uw twee pollekes?

Er zijn heel wat dingen waar ik iedere dag mijn twee pollekes voor kus. Ik lijst er alvast 9 voor jullie op:

 1. Mijn lief, ik zou niet zonder hem kunnen. Het klettert wel eens tussen ons (maar gebeurt dat niet in de beste huishoudens?) maar hij is diegene die me grijs laat zien als ik enkel in zwart-wit aan het denken ben, hij kan me tot rust brengen en steunt me wat ik ook doe. En ohja hij zorgt ook voor eten op tafel 😉
 2. Tuur, nooit gedacht dat ik een klein mannetje zo graag zou kunnen zien. Elke dag opnieuw ben ik verbaasd over wat hij allemaal kan en hoe onbevreesd hij in het leven staat.
 3. Dat ik vast werk heb. Want ook dat is dezer dagen geen evidentie meer.
 4. Mijn ouders: ze wonen een heel eind van ons maar 1 telefoontje is voldoende om die afstand in het niets te laten verzinken. Ze springen ook ongelooflijk bij in de opvoeding van Tuur en staan ons keer op keer bij met goede raad. Heel eerlijk, ik zou niet weten wat ik zonder hen zou moeten doen.
 5. Mijn broers en hun lieven: de ene woont in het buitenland, de andere op heel wat kilometers van ons. We zien elkaar dus niet vaak, maar we staan wel altijd voor elkaar klaar.
 6. Onze gezondheid: er zijn hier en daar mankementjes maar geen van ons drie is levensbedreigend ziek.
 7. Mijn vriendinnen: om met te lachen, te huilen en fijne momenten met te beleven.
 8. De psychologe die mij in mijn eerste en tweede kandidatuur leerde omgaan met faalangst. Zonder haar hulp had ik nooit dat diploma behaald.

En jullie? Waar zijn jullie erg dankbaar voor? 

8 Comments

 1. Samaja 20/03/2017 at 09:54

  Net als jij ben ik dankbaar voor de lieve mensen om me heen, waar ik op kan rekenen en die er gewoon zijn along the way. Ook voor mijn gezondheid ben ik heel dankbaar. Ik sukkel met een aantal dingen, maar niets ernstig en dat is iets om heel blij over te zijn.

 2. Sofie 20/03/2017 at 15:01

  Mooi lijstje! Dat telt hier ook, gezondheid, mijn vast werk en de mensen om me heen

 3. Misssexandthecity 21/03/2017 at 11:53

  Gezondheid, mijn gezin en mijn veerkracht!

 4. Hilde 22/03/2017 at 14:16

  Veel overeenkomsten hier :-). Gezondheid prijkt bij mij helemaal bovenaan, daar staat (of valt) al de rest bij. Al die dankbare momenten schrijf ik regelmatig op. Dat kunnen kleine, vanzelfsprekende dingen zijn of onverwachte wendingen die zich aandienen.

 5. Flavie 22/03/2017 at 17:25

  Momenteel… mijn gelukkig gevoel! Na enkele ups en downs had ik nooit kunnen denken dat alles zo in de plooi kon vallen… ik ben een gelukkig mens!

 6. Leen 02/04/2017 at 11:08

  Ja wauw, ge staat daar eigenlijk niet genoeg bij stil hé. De dood van mijn ene grootmoeder vorige week – degene met wie ik heel weinig contact had – heeft me doen inzien hoe verschrikkelijk erg ik het zou vinden als mijn andere grootmoeder – degene met wie ik een goed contact heb – zou wegvallen, en hoe belangrijk mijn familie voor me is. Ik wil ze dus graag vaker bezoeken en niet maar één keer per maand (shame on me).
  En ik ben ook dankbaar voor het mooie lenteweer en mijn tuin, die me zoveel rust brengt. Het lief staat natuurlijk op één… zou niet weten wat ik zonder hem zou doen!

  1. Evi 02/04/2017 at 19:59

   Innige deelneming! Als iets dergelijks gebeurt sta je er nog meer bij stil he.

Leave a Reply