Je favoriete bezigheid als kind

baafcb20c13bbb84ee6b25460d466545

Je favoriete bezigheid als kind en doe je het nu nog altijd even graag? Waarom wel of waarom niet?

Als meisje met twee broers was er bij ons thuis best wel relatief veel jongensspeelgoed voorhanden. Niet dat meisjes daar niet met kunnen spelen, want dingen bouwen met Duplo of Legoblokken vond ik ook wel een fijne bezigheid. Al hield ik me als kind toch net iets liever bezig met het organiseren van theekransjes voor mijn poppen of rijden met mijn rolschaatsen 🙂

Maar datgene wat ik al heel vroeg het allerliefste deed was lezen. Ik kan me niet meer precies herinneren wanneer ik er effectief met begon, maar wat ik wel nog heel goed weet is dat ik rond mijn 8ste levensjaar een bril moest gaan dragen net omdat ik ’s avonds stiekem in mijn bed onder de lakens met een zaklamp nog boeken zat te lezen. Uren aan een stuk kon ik me er zoet met houden en me er helemaal in verliezen. Toiletbezoeken werden plots een pak interessanter en duurden ook veel langer, want ja hoor, ik had een boek mee 😉 Ik kon ook zo opgaan in een verhaal dat ik niets meer rond mij hoorde, zelfs niet toen er geroepen werd dat het etenstijd was. Wat ik las varieerde ook heel sterk: kinderboeken, maar evengoed strips en magazines. Zeker op woensdagmiddag want dan kwam de nieuwe Joepie uit 😉

Niet verwonderlijk dus dat ik na mijn middelbare studies Germaanse talen ben gaan studeren en daar in mijn licenties heel bewust voor literatuur koos in plaats van taalkunde. Doorheen de jaren kampte ik zo nu en dan wel eens met een leesdip, maar ik kan me niet herinneren dat er ooit een periode is geweest waarin ik niets gelezen heb.

Ook nu ben ik er nog steeds verzot op en kan ik me helemaal laten meeslepen door een goed verhaal. Niet alleen blijf ik verzot op ongelooflijk mooie zinnen die ik soms lees, het zorgt voor rust in mijn hoofd, laat me mijn zorgen even vergeten en helpt me om beter in te slapen. En als ik zo nu dan een non-fictie boek lees, haal ik er vaak ook nog wijze lessen uit.

hospital

Lezen jullie ook zo graag? Wat waren jullie favoriete bezigheden als kind? 

 

16 Comments

 1. Sofie 08/03/2017 at 19:54

  Idem dito, ook lezen 🙂 En mijn zus ooit eens met de fiets gaan zoeken waar ik was terwijl ik op mijn kamer zat te lezen en ik niet gehoord had dat ze geroepen hadden en ze mij niet gezien hadden omdat ik achter mijn bed lag 😀

 2. Samaja 08/03/2017 at 20:53

  Ik las ook veel en dan nog liefst griezelige boeken :-).

  1. Evi 10/03/2017 at 10:31

   Griezelige boeken ben ik pas in het middelbaar graag gaan lezen. Denk dat ik er als kind te veel bang door kreeg om ze echt goed te vinden.

 3. fieke 08/03/2017 at 21:03

  Ja! Lezen! Als kind ontleende ik altijd het maximum aantal boeken en ik was een echte boekenwurm. Vaak zat ik echt in de verhalen… Mijn mama heeft meer dan eens gezegd dat ik met m’n neus uit de boeken moest blijven.
  Enkele jaren lang heb ik niet gelezen, maar ik ben o zo blij dat ik het leesplezier terug gevonden heb!

  1. Evi 10/03/2017 at 10:33

   🙂 Wat fijn dat je het leesplezier hebt teruggevonden.

 4. Lize 09/03/2017 at 08:39

  Ik lees nu ook wel graag maar heb dat niet altijd graag gedaan. Ik ben een trage lezer, altijd al geweest, en vond dat als kind niet leuk omdat het verhaal dan niet snel genoeg vooruit ging. Ik speelde reisbureautje en zorgde voor mijn poppen etc.

  1. Evi 10/03/2017 at 10:34

   Reisbureautje spelen lijkt me ook wel een hele fijne bezigheid te zijn als kind 🙂

 5. Anna Helena 09/03/2017 at 09:21

  Yup, lezen, babysittersclub enzo 😉

  1. Evi 10/03/2017 at 10:35

   Jaaa, die boeken waren geweldig 🙂

 6. Lies 09/03/2017 at 09:42

  Hier is lezen ook hetgene nog is overgebleven van de kindertijd. Ook met een paar dipjes, maar met de book challenge van Kathleen dit jaar komt dat helemaal goed.

  1. Evi 10/03/2017 at 10:35

   Dat komt absoluut goed 🙂

 7. Flavie 13/03/2017 at 19:26

  Ik ben verzot op lezen… ik ga al naar de bib sinds ik 7 ben, ondertussen al 28 jaar (!!).
  Wat wij vroeger als kind (ik heb 2 jongere zussen), ook graag speelden was ‘bureauke’. We hadden dan zelfgemaakte facturen gemaakt, ook een agenda… daar konden we ons uren mee amuseren.

 8. Leen 02/04/2017 at 10:44

  Dat je slechte ogen krijgt van in bed of te veel te lezen: ni geloeve. Hebben mijn ouders me ook altijd wijsgemaakt 🙂 maar ik bril al van in de kleuterklas. Als kind speelde ik vooral graag afwisselend: nu eens met autootjes, vervolgens kwamen de Barbies aan bod, dan was het tijd voor de poppen, en tot slot Lego… heel graag met Lego gespeeld. En gelezen, ja, vanaf het derde leerjaar gok ik!

  1. Evi 02/04/2017 at 19:46

   🙂 En ik maar denken dat die slechte ogne kwamen door te lezen in bed zonder degelijke verlichting!

Leave a Reply