Maandbrief #2

Dag lieve kleine vent,

je bent intussen 2 maanden en een paar dagen oud! We hebben samen al een hele weg afgelegd en leren elkaar steeds beter kennen. Zo weet ik intussen al veel beter welke schreeuw je slaakt als je honger hebt en welke jammergeluidjes er uit je keeltje komen als je vecht tegen je slaap. Na zowat 6 à 7 weken zoeken en vaak panikeren lukt het ons hier steeds beter en dat merk jij ook want je lacht er de laatste dagen flink op los!

In december kwam bovendien de Sint langs bij jouw grootouders en vierden we onze eerste Kerst en Oudjaar met ons drietjes! Niet dat jij er heel veel van besefte, maar het deed mij en jouw papa ongelooflijk veel plezier en deugd om die dagen met jou te kunnen doorbrengen.

Een bezoekje aan de dokter bracht (eindelijk) soelaas voor jouw krampjes, want vermoedelijk heb je last van verborgen reflux. Maar Gaviscon Baby to the rescue! En ook slapen lukt je ’s nachts tegenwoordig steeds beter dankzij je speciale inbakerslaapzakjes. Een friemelgat, dat blijf je wel, zelfs in je slaapzakjes 🙂 Overdag slapen, daar ben je nog steeds geen fan van maar zolang je de dag lachend en brabbelend doorbrengt vinden wij dat niet erg.

IMG_0632
Slapen lukt beter dankzij deze inbakerslaapzakjes

Na een bezoek aan de pediater op de laatste dag van het jaar beslisten we om in één keer op flessenvoeding over te schakelen, want drinken aan mama’s borst, daar kwam jij niet meer met toe. Een beslissing die ik met gemengde gevoelens nam want ik had jou graag nog veel langer alle goede elementen van borstvoeding meegegeven, maar het was voor niemand hier nog leefbaar. En toegegeven, na een paar dagen flessenvoeding ben jij opnieuw onze levendige schat die enorm nieuwsgierig is en het liefst van al tijd doorbrengt tussen de grote mensen 🙂 Dat sterkt mij in het feit dat we de juiste beslissing genomen hebben!

SAM_0359

Nog een goeie 4 weken en dan ga jij naar de crèche en ik terug aan de slag. Zullen we tot dan nog elke dag met volle teugen van elkaar genieten?

Leave a Reply