Me & my body

De nieuwe boostyourpositivity challenge gaat deze keer over body. Lies stelde aan bloggers de vraag: Hoe beleven jullie je lichaam? Ben je er blij mee? Besteed je daar veel tijd aan? Laat je het zweten? En hoe zit dat met die body/mind verhouding?

Ben ik tevreden met mijn lichaam? De ene dag wel, de andere dag net weer wat minder. Net als iedereen zou ik, mocht ik dat kunnen, een aantal dingen willen veranderen: een paar kilo’s minder, wat minder brede heupen en achterwerk, goed functionerende ogen zodat ik die lenzen en bril achterwege zou kunnen laten, de striemen die ik sinds mijn zwangerschap gekregen heb, … En op andere dagen denk ik hmm dat lichaam van mij het mag er best zijn. Ik weet intussen goed wat mijn ‘zwakke plekken’ zijn en ga tijdens het shoppen dan ook bewust op zoek naar kleren die net die plekken wat minder in de verf zetten en eerder mijn sterke punten belichten. Kwestie van toch telkens wat presentabel voor de dag te komen 😉 Een perfect lichaam dat heb ik dus niet, maar dat hoeft eigenlijk ook niet want tot nu toe is mijn lichaam gespaard gebleven van ernstige ziektes, beperkingen of langdurige pijn. En daar prijs ik me zeer gelukkig om!

Op regelmatige tijdstippen laat ik het wel eens goed zweten dat lichaam van mij 🙂 In een drukke fitness zaal ga je mij niet vinden. Maar zo twee keer in de week in de gezonde buitenlucht gaan joggen, dat kan verdorie deugd doen. Mijn hoofd helemaal leegmaken en eens goed in het rood gaan, het zorgt ervoor dat ik ook mijn innerlijke batterijen terug kan opladen. Midden dit jaar werd dat joggen wijselijk vervangen door zwangerschapszwemmen. Vind ik zelf iets minder fijn, maar het helpt wel nog altijd om mijn hoofd leeg te maken. En toegegeven, het is en blijft het perfecte excuus om af en toe eens lekker te zondigen 😉

Leave a Reply