Mijn favoriete restaurants

table-71380_1280

Ik ben een grote fan van uit eten gaan. Ik hou er echt van op om restaurant te gaan en bediend te worden :- ) Nu is dat niet zo eenvoudig met een klein kindje in huis maar we proberen toch regelmatig nog eens buitenshuis te gaan eten. Als we dat dan doen, dan is het heel vaak in een van onze favoriete restaurants:

 1. ’t Cuyperke
  De allereerste keer dat we hier gingen eten dacht ik echt dat mijn lief me meenam naar een of ander erg fout etablissement. Het was toen winter, er hingen donkere lange gordijnen voor het raam die dan nog eens dicht waren ook. Eenmaal binnen kwamen we terecht in een cosy interieur, zonder al te veel tierlantijnen. Het eten was en is er nog altijd overheerlijk en enorm schappelijk van prijs. Het beviel ons zo goed dat we er sindsdien vaak teruggaan. En elke keer opnieuw is het genieten van het lekkere eten en de fijne bediening. Enige minpuntje: in het weekend zijn ze niet open.
 2. Kokoon
  Een van mijn favoriete restaurants in Leuven. Overheerlijk eten en een gezellig interieur. Wat moet een mens meer hebben? 🙂 Reserveren is hier wel aangewezen want de tafels zijn erg snel bezet. In de zomer vind ik het ook heerlijk zitten achteraan in het restaurant. Bij warm weer gaat het dak daar helemaal open en zit je lekker fris.
 3. Zoff
  Een van mijn favoriete lunchresto’s in Leuven. Het interieur is naar mijn aanvoelen wat kitsch maar de kaart bevat heerlijke Italiaanse gerechten. De salades zijn trouwens een absolute aanrader! Ook hier is reserveren aangewezen want het durft er al eens erg druk te worden.

Aten jullie ooit al eens in een van bovenstaande restaurants? Wat zijn aanraders bij jullie in de buurt? 

10 Comments

 1. Sofie 22/03/2017 at 21:17

  Ik ken ze niet, ik ken dan ook bitter weinig in Leuven. Uit eten gaan vind ik ook wel eens leuk <3

 2. Lize 23/03/2017 at 08:45

  Als Leuvenaar schaam ik mij toch wel een beetje dat ik Kokoon en Zoff niet ken. De laatste ken ik wel van naam maar ben er nog nooit gaan eten.

  1. Evi 25/03/2017 at 21:45

   Zeker eens doen, is de moeite waard vind ik!

 3. Misssexandthecity 23/03/2017 at 14:20

  Ik ken ze niet, Leuven is ook een eindje weg, maar op restaurant gaan, ik kan daar enorm van genieten……

 4. Chez Julie 24/03/2017 at 23:43

  Hier ook een grote fan van Kokoon! Superlekkere vol-au-vent daar, vind ik. Zoff ken ik maar ben ik nog niet geweest, uit schrik dat het wat te chique is denk ik. Maar misschien moet ik toch eens een keer gaan piepen 🙂

  1. Evi 25/03/2017 at 21:53

   Die is daar superlekker! Iedere keer opnieuw twijfel ik tussen de vol-au-vent en hun woks 🙂 Zeker doen eens gaan piepen bij Zoff, is daar niet zo chique hoor 😉

 5. Flavie 25/03/2017 at 10:25

  Wij gaan nooit of zelden op restaurant, wij moeten het meer hebben van de ‘snelle hap’, wat niet wil zeggen dat we niet graag gaan uiteten. We hebben geen zittend gat ;-). Zo gaan we graag naar Balls & Glory, Bavet…
  Gaan we op weekend dan kan het al eens gebeuren dat we ons laten verleiden door een restaurantbezoek.

 6. Leen 02/04/2017 at 11:47

  Kokoon staat al lang op mijn lijst maar als we dan uit eten gaan (wat de laatste tijd steeds minder gebeurt, besef ik nu), kiezen we een restaurant dat we al kennen. Het lief zijn grote favoriet is Julia & Elias (aan de Vismarkt), waar we komende week voor ons jubileum nog eens gaan eten!

  1. Evi 02/04/2017 at 20:02

   Oh Julia & Elias kende ik nog niet. Ga ik onthouden voor wanneer wij nog eens uit eten gaan in Leuven. Kokoon is trouwens echt wel een aanrader!

Leave a Reply