Mijn ideale vakantiebestemming

churros-with-chocolate-1114343_1920

Mocht iemand me vragen waar wil je nog eens een keertje op vakantie gaan, dan antwoord ik zonder twijfelen: Andalusië. Intussen ben ik er al twee keer geweest en dat beviel me beide keren enorm goed. De eerste keer was een flink aantal jaren terug en ik werd meteen verliefd op het landschap, het eten en de mensen daar. De streek bevat nog heel wat authentieke gebouwen en zowat elke grote cultuurbeweging (Moren, Romeinen, …) lieten er hun sporen na want zorgt voor een bonte mengeling aan stijlen en invloeden.

De eerste keer trok ik door Granada, Cordoba en Sevilla met Kriskras. Een onvergetelijke reis, waar ik mooie vriendschappen aan overhield en waar ik de eerste keer kennis maakte met die heerlijke zuiderse zon, mentaliteit en eten. We bezochten toen onder andere het Alhambra, de Mezquita en de vele schoonheden die Sevilla te bieden heeft. We werden verwend in een heuse hammam, dronken liters sangria en aten elke ochtend churros met chocolademelk bij het ontbijt 🙂 Een heerlijke vakantie was het!

De tweede keer trok ik er voor een korte citytrip naartoe met een hele goede vriendin en bezochten we de minder voor de hand liggende dingen zoals bijvoorbeeld een olijvenwijngaard. Ook de tweede keer genoot ik met volle teugen van de zon, het heerlijke eten en kwam ik er opnieuw helemaal tot rust.

Alhoewel ik me goed genoeg realiseer dat het dagelijkse leven best wel wat verder af zal staan van die twee heerlijke vakanties, werd ik toch verliefd op die streek en wil ik er ooit absoluut nog eens heen. Al was het maar om ’s ochtends in het ochtendgloren op een terras met slaapogen van een geweldig straffe kop dampende koffie te slurpen en churros met chocolademelk te eten.

Bezochten jullie ooit al Andalusië? 

12 Comments

 1. Samaja 25/03/2017 at 21:01

  Ik ga er in mei naartoe :-). Granada en Cordoba staan al zeker op het programma. Die churros, mmm, dat klinkt lekker!

  1. Evi 25/03/2017 at 22:02

   Wat fijn! Ben heel benieuwd naar je bevindingen. Ik vind het echt een prachtige streek! En die churros zijn overheerlijk, alleen vond mijn weegschaal dat nadien wat minder fijn. Maar op vakantie mag dat al eens zo een ontbijt 😉

 2. Sofie 26/03/2017 at 21:03

  Ik ben er nog nooit geweest. Maar zo te lezen wel de moeite waard 🙂

  1. Evi 02/04/2017 at 14:41

   Absoluut! Als je kan zeker en vast er eens naartoe gaan.

 3. Misssexandthecity 27/03/2017 at 14:29

  Het staat heel hoog op mijn lijst, weet niet waarom maar het spreekt me daar enorm aan!!

  1. Evi 02/04/2017 at 14:46

   Het is absoluut de moeite om er naar toe te gaan! Prachtige omgeving, mensen, cultuur en superlekker eten 🙂

 4. Hilde 27/03/2017 at 18:26

  In Andalusië nog niet geweest. Spanje over het algemeen spreekt me evenwel zeer zeker aan. Naar Barcelona ben ik al twee keer geweest. Heerlijk!! Je komt er idd tot rust en de combinatie cultuur en zon is wat mij betreft alvast een voltreffer 🙂 . Wil ik dus zeker onthouden als goede reistip, waarvoor dank Evi.

 5. Flavie 27/03/2017 at 18:28

  Wij zijn er nog niet geweest, maar dat komt nog wel 😉

 6. Leen 02/04/2017 at 11:50

  Zo, dat beantwoordt mijn vraag van het Q&A-postje al gedeeltelijk 🙂 Ben zelf enkel maar in Barcelona geweest, verder is Spanje volledig onontdekt gebied voor mij. Misschien moet ik Sevilla (waar ik op een andere blog ook al lovends over las) toch maar overwegen als bestemming voor onze september-vakantie…

  1. Evi 02/04/2017 at 20:04

   Doen! Ik vond het alvast een hele mooie vakantiebestemming 🙂

Leave a Reply