My body & me

02-40dagenbloggen

Hoe denk je over je lichaam? Zou je ooit een medische ingreep overwegen om er iets cosmetisch aan te veranderen?

Mijn lichaam en ik, wij hebben een haat-liefde verhouding. Als kind en tiener was ik graatmager. Iets wat ik toen absoluut niet fijn vond en waar er wel eens hatelijke maar vooral kwetsende opmerkingen over werden gemaakt. Nu daarentegen zou ik maar al te graag terug wat magerder willen zijn. Doorheen de jaren kwamen de kilo’s er traag maar gestaag bij en bleven ze plakken. Verwoede dieetpogingen brachten tot nu toe geen zoden aan de dijk maar ik geef (nog) niet op! Daarnaast draagt mijn lichaam ook de sporen van een zwangerschap. Ik heb striemen, geen strakke buik (al was die ook voor de zwangerschap al niet meer zo strak), krijg vaak de “wubbers” van mijn dikke billen en vloek tijdens het shoppen geregeld wel eens op de disproportie die er is tussen boven- en onderlijf.

Heel vaak ben ik dus niet tevreden over mijn lichaam en zou ik er vanalles aan willen veranderen. Maar anderzijds ben ik er ook wel fier op: het heeft zonder moeite Tuur negen maanden lang gedragen en buiten een paar slechte ogen en een hoest die momenteel eventjes blijft plakken is dat lijf van mij prima in orde. En toch … angst en schaamte overwinnen vaak: gaan zwemmen doe ik echt niet graag meer want in een badpak ziet iedereen meteen je slappe buik of die striemen (als je een bikini draagt). Saunabezoekjes doe ik enkel nog met mijn lief in een privésauna en het liefst van al draag ik een ruimzittend kleedje zodat je mijn vormen niet al te goed ziet.

Ik zou dus liegen moest ik zeggen dat ik nog nooit nagedacht heb over een cosmetische ingreep, maar het blijft bij dromen. Zolang er geen medische reden nodig is voor een dergelijke ingreep zal die hier niet gauw gebeuren. Zelfs niet het laseren van mijn ogen, al liggen daar vooral mijn koppige ogen aan de basis van 😉

En jullie, zijn jullie tevreden over jullie lichaam? 

13 Comments

 1. Sofie 14/03/2017 at 22:15

  Ik vind graatmager net mooi. Wat niet wil zeggen dat andere mensen niet mooi zijn. Ik denk dat weinig mensen 100% tevreden zijn over hun lichaam. Ik ga er ook nog over bloggen 🙂

 2. Samaja 15/03/2017 at 08:17

  Ik heb er vandaag ook over geschreven. Het is bij mij een strijd. Al minder dan vroeger, maar toch…

 3. Lies 15/03/2017 at 11:57

  Mmm, tevreden durf ik niet zeggen. Ik ben wel een aantal kilootjes kwijt en daar ben ik blij mee, maar ik blijf denken dat het nog beter zou kunnen.
  Hetgeen ik het minst leuk vind aan mijn lijf is mijn dubbele kin, maar dat echt laten oplossen door een plastisch chirurg, die stap vind ik veel te groot.

  1. Evi 18/03/2017 at 19:03

   Snap ik! Ik zou mijn buik en billen ook kunnen laten aanpakken, maar vind dat zelf net een stap te ver.

 4. Hilde 15/03/2017 at 14:38

  Ik vind dat veranderingen net horen bij het ouder worden, al heeft elke (vooral vrouw) wel iets dat ze liever zus of zo zou willen. Plastische chirurgie begrijp ik, wanneer daar een medische reden aan verbonden is, niet om er op hoogwaardige leeftijd nog als een Barbie bij te lopen. Op gewicht blijven is idd een hele uitdaging, naarmate het ouder worden zo mogelijk nog meer en ook een beetje aard van dit beestje 😉 . Ik probeer zoveel mogelijk gezond en afwisselend te eten en – hout vasthouden – tot hiertoe lukt dat vrij aardig…

  1. Evi 18/03/2017 at 19:06

   Ik volg je helemaal. Ik zou heel wat dingen door plastische chirurgie kunnen laten oplossen, maar als daar geen medische reden voor is, vind ik dat nog steeds een stap te ver. Op gewicht blijven of in mijn geval er wat verliezen is inderdaad de grootste uitdaging, dus top dat het jou vrij aardig lukt!

 5. Mel 15/03/2017 at 17:41

  Zelf zou ik nooit aan plastische chirurgie doen, tenzij om medische redenen. Ik heb me altijd oké gevoeld in mijn vel. Het zou beter kunnen, maar dat hoeft niet.
  Een groot geluk was dat ik vrij vroeg leerde photoshoppen. Eens je dat programma kent, weet je dat je geen enkele foto au sérieux kan nemen. Nog steeds als ik een reclame zie met een vrouw zonder poriën of met onnatuurlijk lange benen, moet ik lachen. Waarschijnlijk komt dat omdat ik de knepen van het vak ken, maar zo’n foto’s zijn zo “fake” dat ik mezelf er nooit aan gespiegeld heb.

  1. Evi 18/03/2017 at 19:07

   Hier en daar spot ik inderdaad ook wel eens een foto waarvan ik denk ‘hmm die is bewerkt met photoshop’ maar dat het zover ging (geen poriën) dat wist ik helemaal niet. Goed om te onthouden!

 6. Flavie 20/03/2017 at 19:27

  Ik heb mij altijd een dikkerdje gevoeld, nu ook terwijl het niet meer nodig is. Zo gingen we van ’t weekend shoppen en is mijn courante maat 36 en toch zit dat in mijn hoofd.
  Heel eerlijk… mocht ik ooit de lotto winnen, dan zou ik misschien mijn borsten willen verkleinen en liften… geen gezoek meer naar een stevige bh om alles op zijn plaats te houden.

  1. Evi 21/03/2017 at 21:20

   Wat jammer dat je soms nog met dat gevoel zit, zeker als dat nergens voor nodig is.

 7. Leen 02/04/2017 at 10:57

  Nope. Ik worstel al enkele jaren met mijn gewicht en de kilo’s vliegen er steeds makkelijker aan, en gaan er steeds moeilijker terug af.

  1. Evi 02/04/2017 at 19:54

   Heel herkenbaar, die strijd tegen de kilo’s die er makkelijker bijkomen dan weg te gaan.

Leave a Reply