Netflix en ik, een ingewikkelde relatie

sven-scheuermeier-106767

Netflix, iedereen had het – of zo leek het toch – buiten wij. Na lang zagen zwichtte mijn lief en kwam Netflix ook bij ons in de woonkamer binnen. Net op tijd voor dat extra seizoen van The Gilmore Girls begon. Driewerf hoera! Eindelijk zou ik ook die fantastische series en films kunnen zien waar iedereen het over had … of toch niet. Want Netflix en ik, wij hebben wat je in Facebooktermen een gecompliceerde relatie zou noemen.

Er zijn zonder twijfel geweldig goeie series op te zien … als je ze tenminste kan terugvinden. En daar ligt mijn probleem: het aanbod is te groot en te rommelig. Ik heb orde en structuur nodig en loop dus helemaal verloren in Netflix. Gevolg: ik bekeek welgeteld 1 serie sinds we Netflix hebben. Die serie was trouwens wel de moeite waard (Girlmore Girls) 🙂

Ook films zijn een ramp hier: die paar keer dat het lief voorstelde om samen naar een film te kijken eindigde in discussies en het huren van een film via Telenet. Nochtans beginnen we iedere keer vol goede moed aan onze zoektocht, maar het duurt niet lang of ik begin te wriemelen in de zetel want de films die ik de revue zie passeren zijn er allemaal die we al gezien hebben of films die dateren van een vorige eeuw (ok, misschien licht overdreven maar you get my point 😉 ). Na zowat een uur zoeken en niets vinden dat ons beide aanstaat hebben we er genoeg van en draait het er op uit dat ik ofwel een film huur bij Telenet of een boek lees en het lief dan maar voetbal kijkt of op de X-box speelt.

Nu loopt dat abonnement intussen wel en ligt het misschien hoogst waarschijnlijk aan mijn zoekkwaliteiten, dus bij deze een warme oproep: welke series en films zijn best wel de moeite waard op Netflix? En hoe kan je die zonder uren zoeken vinden?

15 Comments

 1. Sofie 26/03/2017 at 21:00

  Oops ik kan u er niet bij helpen. Ik heb geen tv en ook geen netflix 🙂

 2. Lies 26/03/2017 at 21:30

  Orange is The new black blijft een must see op Netflix. Moest je Call The midlifecrisis nog niet gezien hebben op tv, dan vind ik dat ook echt een aanrader. The Crown is ook top. En ik ben nu aan het tweede seizoen van How to get away with murder. Nu maar zoeken op titel en het komt goed ?

  1. Evi 02/04/2017 at 14:42

   Vrijdagavond was ik alleen thuis en ben ik naar The Crown beginnen kijken. Is inderdaad een toppertje, dus dankjewel voor de tip!

 3. Lies 26/03/2017 at 21:31

  Zie ik net te laat dat de autocorrect van Midwife iets helemaal anders heeft gemaakt, een midlifecrisis moet je nog niet roepen ?

 4. Lize 27/03/2017 at 08:35

  Ik heb geen netflix. Ik kijk niet zo super veel te veel en heb de laatste tijd al moeite om mijn opgenomen programma’s bekeken te krijgen.

 5. Misssexandthecity 27/03/2017 at 12:56

  Mijn vriendinnen zijn fan, mij zegt het niks, ik kan met moeite de programma’s kijken die ik opneem….tv-kijken zegt mij heel weinig en heb ook de neiging om in slaap te vallen….

 6. Hilde 27/03/2017 at 18:39

  Hier geen Netflix. Het lijkt wel of men er niet meer bij hoort zonder Netflix. Raad kan ik jou hierin dus niet geven. Toevallig verscheen vandaag op LinkedIn een bericht rond Netflix en personalisation, hoe men via Netflix kan achterhalen hoe personen denken/leven… Misschien schrijf ik er wel eens iets over…

  1. Evi 02/04/2017 at 14:49

   Oh daar ben ik wel benieuwd naar!

 7. Flavie 27/03/2017 at 18:42

  Ik vrees dat ik dat probleem niet zou hebben… er is zoveel die ik graag zou zien! Het zou wel ten koste zijn van het lezen, mocht ik Netflix hebben.

  1. Evi 02/04/2017 at 14:52

   Kan ik begrijpen 🙂 Al probeer ik sowieso voor het slapengaan nog wat te lezen, zelfs als ik televisie gekeken heb. Het helpt me meestal om in slaap te vallen.

 8. Mrs Brubeck 27/03/2017 at 19:49

  Waar zal ik beginnen?? ?
  The crown, House of Cards, The Walking dead, Call the midwife, Borgen, The Bridge…
  Ik weet het, wij zijn echte bingewatchers, als een serie ons pakt, kijken we tot diep in de nacht. Gelukkig wordt het zomer, dan zijn we meestal buiten!
  Succes!

  1. Evi 02/04/2017 at 17:09

   Herkenbaar: als een serie me echt ligt dan kan ik er ook uren na elkaar naar kijken 🙂 Dankjewel trouwens voor de tips!

 9. Leen 02/04/2017 at 11:52

  Ai, hier geen inspiratie voor jou. Maar ik denk dat het bij mij net zo zou verlopen als bij jou: verdwalen in het aanbod. Ik neem wel eens films op van tv, in plaats van in onze dvd-collectie te zoeken. Op die manier is het aanbod beperkt en een keuze makkelijker gemaakt 🙂

  1. Evi 02/04/2017 at 20:06

   Een kleiner aanbod maakt de keuze inderdaad wel makkelijker 🙂 Al heb ik hier wel heel wat fijne tips gekregen en waagde ik me vrijdagavond zowaar aan een Netflixserie (en beviel die me ook 🙂 )

Leave a Reply