Tag: Not so fit girl

Ik las deze ‘Not so fit girl’-tag voor het eerst bij collega-blogster Josefien, zij kreeg hem door van Lien. Ik vond hem zo leuk dat ik hem graag overneem. Want alhoewel ik probeer en er absoluut naar streef om gezond en fit te leven, komt dat er hier niet altijd van in huis. Anderzijds, door af en toe eens te zondigen hou ik dat gezond en fit leven ook wel beter vol! Dus misschien ben ik dan toch niet zo een ‘not so fit girl’?

Wat is je favoriete taart?

Voor een lekkere chocoladetaart of cheesecake mag je me altijd wakker maken. Eerder dit jaar maakte ik deze taart van avocado en chocolade van Pascale Naessens. En sindsdien behoort ze ook tot mijn favorieten. Heerlijk licht is ze voor een chocoladetaart!

Chocolade-avocado-taart-Pascale-Naessens

Met de auto of met de fiets door de regen?

Als ik kan kiezen dan toch liever met de wagen dan met de fiets. Al hangt het ook beetje af van de intensiteit van de regenbui 🙂

Waar ontbijt je mee op zondag?

Ik vrees dat hier een erg saai antwoord gaat volgen: granola met fruit en Griekse yoghurt. Sinds een paar maanden probeer ik om gezonder te leven. En dat betekent ook dat het zondagse ontbijt met chocoladekoeken eerder een uitzondering dan regel is geworden. Als ik veel tijd heb om te ontbijten – of dat nu op een zondag is of niet – dan maak ik al eens onderstaand ontbijt van Sandra Bekkari.

Ontbijt-Sandra-Bekkari

Als je alles zou kunnen eten zonder ooit een slechte invloed op je gezondheid te hebben, wat zou je dan dagelijks op tafel zetten?

Pfieuw moeilijke keuze maar dan zou ik er sowieso chocolade, frietjes, quiche, koekjes, pizza en pasta op zetten.

Wat was je lievelingskostje als kind? Is dat nog steeds zo?

Zelfs na lang nadenken kan ik me niet echt herinneren wat ik als kind graag at. Ik weet wel dat ik niet de makkelijkste eter was. Zeker als het op vlees aankwam. Maar ik heb zo een vermoeden dat frietjes met appelmoes en kip of een lekkere pasta me toen wel smaakten. En nu nog eigenlijk 🙂

Wat is je favoriete gerecht ‘uit een pakje’?

Vroeger aten we vaker al eens eten uit een pakje. Tegenwoordig probeer ik voornamelijk zelf gezonde kost te koken. Maar dat lukt me niet altijd. De dagen dat het er hier echt niet van komt durf ik wel al eens een maaltijd van Pascale Naessens uit Delhaize opwarmen.

Pakjessoep of sloten koffie?

Sloten koffie, zonder twijfel. Neem me die af en ik ben geen mens meer.

Koffie

Hoe pimp jij je koffie?

Eigenlijk niet 🙂 Geef mij maar het pure spul. Maar als ik al eens ergens anders een koffie bestel dan graag eentje met wat karamel erin.

Cava of champagne?

Champagne 🙂 Al gaat een glaasje cava er ook wel in!

Netflix of YouTuben?

Hmm ik ben geen grote fan van beide maar de laatste maanden vond ik op Netflix toch wel een aantal series (House of Cards, The Americans en The Crown) die ik graag zag. Dus doe dan maar Netflix.

Wat is favoriete fast food keten?

Ik heb eigenlijk niet meteen een favoriete fast food keten. Toen ik student was ging ik wel eens langs bij de McDonalds. Aan hun McFlurry’s tijdens nachtelijke bloksessies blijf ik zalige herinneringen overhouden. Sinds ik fast food ketens eens van dichterbij kon bekijken is mijn goesting om er echt te gaan eten flink gedaald.

Je bent een Belg. Waar ligt de beste frituur?

Diegene die hier het dichtst in de buurt ligt, dus frituur Sven. Er is een ruim aanbod aan niet-standaard burgers, die ik wel kan smaken. Maar of hij nu echt de allerbeste is; no idea 🙂

Hotelontbijt of high tea?

Hotelontbijt, want daar ligt altijd zoveel lekkers tussen. Ik kan ook echt genieten van lang en uitgebreid ontbijten. En misschien ook wel omdat ik nog niet een echte high tea gedaan heb.

All you can eat sushi of all you can eat pizza?

Moeilijke keuze maar dan ga ik toch voor all you can eat sushi gaan. Een pizza vult nogal snel. Bovendien ben ik nogal een moeilijke als het aankomt op pizza. Pizza met salami en andere vleessoorten, daar ben ik sowieso al geen fan van. Dus een all you can eat sushi lijkt me meer variatie te hebben.

Kaas- of chocoladefondue?

Beide 🙂 Ik eet ze allebei erg graag!

Wat is je favoriete chill outfit?

Een comfybroek met shirt die weliswaar totaal niet met elkaar matchen. En in de winter met een paar heerlijk warme & dikke sokken erbij.

Favoriete comfortfood als je ziek bent?

Niet veel eigenlijk. Want als ik ziek ben, heb ik heel weinig honger. Als ik echt moet kiezen dan nog het liefst van al een gewone tas soep.

Wat is je meest ongezonde eetgewoonte?

Koekjes eten. Ik ben een grote emo-eter en alhoewel ik weet dat ik eet als ik stress heb is die drang op dat moment te groot om er van te blijven.

Koekjes

Wat is de meest smerige groente?

Spruitjes 🙂 Al gaat het mij eerder om die muffe geur die ze met zich meebrengen want ik eet ze wel graag. Net als alle groenten eigenlijk.

Drink je frisdrank?

Heel soms. Daar waar ik vroeger bijna niet zonder kon, kan ik nu veel meer genieten van water met een smaakje. Het is niet alleen verfrissender en lest je dorst beter, het is ook een pak gezonder.

Wat vond je vroeger van turnen op school?

Afhankelijk van wat er op het programma stond best wel leuk. De ene sport lag me al beter dan de andere. Maar diegene die ik het allerleukste vond in het middelbaar was baseball. Niet dat ik elke keer raak sloeg, verre van eigenlijk. Maar het was wel een hele fijne groepssport.

Wat zijn je favoriete sporten?

Joggen 🙂 Maar ook van zwemmen kan ik genieten. Al mag er dan wel niet te veel volk in het zwembad zijn. Ik zwem namelijk te snel voor het trage baanvak en te traag voor het snelle vak. En in een overvolle Sportoase levert dat problemen op.

Wat vind je van zwemmen?

Buiten het uittrekken van een kleverig nat badpak best wel fijn. Tuur is er verzot op en dus gaan we tegenwoordig in het weekend vaak naar het zwembad. Echt zwemmen komt er dan niet aan te pas, maar we hebben wel heel wat waterpret.

Kan je met je tenen aan je mond?

Euhm ja als ik neerzit en mijn been geplooid omhoog breng kan ik mijn mond aanraken met mijn tenen 🙂

Hoeveel stappen zet je gemiddeld per dag?

Afhankelijk van waar ik werk en wat er op het programma staat varieert het tussen 2.000 en 6.000 stappen per dag. De dagen waarop ik ga joggen ligt het aantal een pak hoger. Maar door de band is er werk aan de winkel. En zou dat aantal een flink pak de hoogte in mogen. Gelukkig herinnert mijn activity tracker me er wel al aan wanneer ik 50 minuten op mijn poep heb gezeten. Anders zou ik veel minder stappen op een dag halen.

Wat vind je van een elektrische fiets?

Nog nooit geprobeerd, dus niet meteen een uitgesproken voor of tegen mening over.

Als er een hemel zou bestaan, wat zou daar op het menu staan?

Een uitgebreid menu dat start met aperitiefhapjes en eindigt met een moelleux au chocolat!

Moelleux-au-chocolat

Hoe zit het bij jullie? Hebben jullie bepaalde gezonde of ongezonde gewoontes? Zin gekregen om de not so fit girl tag over te nemen? Laat het me dan zeker weten in de comments hieronder! 

13 Comments

 1. Sofie 17/12/2017 at 20:19

  Ik ga Netflix-tips eens checken 🙂 En ik eet ook liefst chocolade-taart <3

 2. Josefien De Bock 18/12/2017 at 08:50

  Leuk om te lezen!
  Veel gelijkenissen toch wel, maar dat verbaast me niet 🙂

 3. Samaja 18/12/2017 at 16:46

  Ooh, leuke tag, misschien neem ik hem wel eens over :-).

  1. Evi 24/12/2017 at 13:44

   Doen! Ben heel benieuwd naar jouw antwoorden 🙂

 4. Mrs Brubeck 19/12/2017 at 16:30

  Hear, hear!
  Leuke tag en leuke antwoorden, ik . herken mezelf in veel van je antwoorden, helemaal in de moelleux en de spruiten!
  🙂

 5. zwartraafje 20/12/2017 at 19:20

  We hebben geen Netflix en dat vind ik met momenten heel jammer vermits er heel wat series op verschijnen die me aanspreken. Ik heb door de jaren heen al gemerkt dat mijn smaak serieus veranderd is. Als kind luste ik bijvoorbeeld geen witloof en nu vind ik het heerlijk. Langs de andere kant at ik als kind graag schorseneren en die smaken me nu niet meer. Die chocoladetaart van Pascale Naessens moet ik misschien maar eens opzoeken. Ik kan moeilijk afscheid nemen van zoete lekkernijen maar als ik een even lekkere maar gezondere variant kan vinden is het natuurlijk ook al een hele verbetering.

  1. Evi 24/12/2017 at 13:46

   Zeker doen, ze is niet alleen enorm eenvoudig om te maken, ze is ook ongelooflijk lekker.

 6. Flavie 28/12/2017 at 10:20

  Een leuke tag om in te vullen en soms herkenbaar 🙂

  1. Evi 30/12/2017 at 16:06

   Ik vond hem zelf ook erg leuk om in te vullen 🙂 Neem hem gerust over mocht je zin hebben.

 7. tiny 02/01/2018 at 11:46

  Zou ik ook eens kunnen invullen, leuke tag! 😉

  1. Evi 02/01/2018 at 20:15

   Doen, kom ik met veel plezier lezen 😉

 8. Leen 14/01/2018 at 10:00

  Mmm leuke tag! Blij te lezen ook dat er nog mensen zijn die op niet-joggen-dagen bijlange niet aan de 10.000 stappen geraken, dat ook 😀

Leave a Reply