Opstaan met een plaatje

Gisterenochtend hoorde ik op StuBru dat te veel snoozen geen goed idee is. Bummer want ik ben een gigantisch grote fan van snoozen. De wekker loopt af maar meteen mijn bed uitspringen dat zit er bij mij niet in. Pas na een keer of drie nog tien minuutjes te zijn blijven liggen strompel ik dat warme bed uit. Dat snoozen niet altijd even ideaal is ondervind ik zelf ook wel want net als ik bijna terug in slaap val gaat die wekker opnieuw af.

Maar er is goed nieuws voor alle snoozers: Amerikaans onderzoek toonde blijkbaar aan dat je met de juiste muziek de perfecte overschakeling van slaap- naar ontwaaktoestand kan maken. Spotify stelde alvast een lijst samen met ‘wake up’ muziek en ook StuBru zorgde voor een lijst met Opstaanplaten.

Het deed mij nadenken over welke platen ik graag hoor bij het opstaan. ’s Ochtends mogen er best wel wat beats inzitten, kwestie van alles wat sneller te laten verlopen 🙂 Van volgende vijf platen word ik alvast vrolijk als ik dan toch moet opstaan:

Zijn jullie fan van snoozen? En met welke plaat willen jullie ’s ochtends graag gewekt worden? 

15 Comments

 1. Joni 28/07/2016 at 12:49

  Ik ben een ‘1 keer’ snoozer. Ik zet zelfs mijn wekker om 6 na, zodat ik stipt om kwart na uit bed spring. Dwangneuroot, me? 😀

  1. Evi 01/08/2016 at 19:59

   Hahaha, daar ben je niet de enige in 😉

 2. Samaja 28/07/2016 at 15:44

  Ik ben niet echt een snoozer tijdens de week, ik verkies de korte pijn. In het weekend daarentegen…

  1. Evi 01/08/2016 at 19:59

   Zelfs tijdens de week heb ik mijn snooze-moment absoluut nodig.

 3. marliese9 28/07/2016 at 18:05

  Onze wekker gaat om vijf voor 7 af, al wil ik dat in augustus en begin september tijdelijk naar vijf voor half zeven veranderen, zodat ik wat sneller op het werk ben en dus ook sneller gedaan heb. In de zomer ben ik toch altijd snel wakker door het zonlicht. We luisteren dan nog naar een liedje en naar het nieuws en dan staan we op. Snoezen doe ik niet meer, ik deed dat veel als tiener en heb idd ondervonden dat dat meer kwaad dan goed doet. Mijn man deed dat ook als we pas samen waren. Dan zette hij de wekker om kwart voor om dan te snoozen tot 7.10u. Ik werd daar echt ambetant van. Ik slaap dan liever tien minuten langer om vervolgens frisser op te staan :-).

  1. Evi 01/08/2016 at 20:00

   Dat zou ik misschien ook beter eens doen, wat langer slapen in plaats van te snoozen. Al vind dat laatste wel heerlijk 🙂

  2. Liese 05/08/2016 at 08:12

   mijn man kan dat ook, zo blijven liggen als zijn wekker is gegaan, als ik dan zelf nog niet moet opstaan word ik daar echt nerveus van omdat ik dan vrees dat hij zich zal overslapen. Zelf sta ik altijd direct op.

 4. Billy 29/07/2016 at 09:58

  ik vind het best een mooie keuze, vooral die van Eric Prydz lijkt me ideaal om geleidelijk aan wakker te worden… 😉
  Ikzelf snooze nooit, ik slaap altijd tot ik zin heb om op te staan (met mijn nachtwerk moét ik zelden of nooit op een of ander uur opstaan). En in de vakantie of weekend ben ik altijd vroeg wakker en sta ik dan vaak ook zo vroeg op. Rond 6h00 is geen uitzondering… 🙂

  1. Evi 01/08/2016 at 20:01

   Sinds wij een zoontje hebben is zes uur hier tegenwoordig ook geen uitzondering meer 🙂 Die van Eric Prydz is inderdaad een heerlijke plaat!

 5. Hilde 29/07/2016 at 12:48

  Ik zet m’n wekker gewoonlijk zo’n 5 minuutjes voor ik ga opstaan. En dan word ik liefst wakker met een rustig muziekje. De snooze toets heb ik tot hiertoe niet gebruikt, een heel bewuste keuze.

 6. Lize 30/07/2016 at 09:11

  Meestal geraak ik redelijk vlot uit mijn bed en snooze ik niet. Als ik mij minder goed voel is het moeilijker en snooze ik 3 à 4 keer maar sta dan inderdaad wel minder fit op.
  Ik sta het liefst van al rustig op, zonder muziek.

  1. Evi 01/08/2016 at 20:02

   Ooh, dat zou ik totaal niet kunnen, zonder muziek opstaan. Al ben ik tot na de eerste koffie wel niet echt aanspreekbaar 🙂

 7. Flavie 30/07/2016 at 12:43

  Wij worden wakker met een wake up light, op het gemakje… geen snooze voor ons 🙂

  1. Evi 01/08/2016 at 20:06

   Daar heb ik ook al van gehoord, van zo een wake up light. Tevreden van?

   1. Flavie 02/08/2016 at 08:58

    Héél tevreden! Het is echt heel rustig wakker worden.

Leave a Reply