Perfect? Blogchallenge – Een week zonder …

Zoals jullie hier al konden lezen neem ik deze zomer deel aan de ‘Perfect? blogchallenge van Miss Pixie. Gedurende 7 weken gaan we met een heel aantal bloggers op zoek naar een “perfect” leven, aan de hand van verschillende challenges.

Deze week op het programma: een week zonder … Jullie lezen het goed: ik wisselde deze week van challenge. Wij waren namelijk op reis en dus leek het me niet zo makkelijk te zijn om elke dag een lastig klusje of uitstelgedrag aan te pakken. Ik ging dus voor de challenge die de week erop gepland stond: een week zonder … koffie! Ik ben namelijk koffieverslaafd: ontzeg me ’s ochtends mijn koppen koffie en ik ben niet aanspreekbaar voor de rest van de dag. Zelfs tijdens mijn zwangerschap kon ik het niet altijd laten om – weliswaar 1 kopje – koffie te drinken zo nu en dan op een veel te vroege ochtend na een veel te korte nacht.

Onze eerste week vakantie, meteen ook een midweekje weg, leek me het ideale moment te zijn om eens koffieloos door het leven te gaan. Was dat even buiten de omstandigheden gerekend zeg 🙂

Dag 1  (maandag)
Vroeg opstaan want de koffers moesten nog gepakt worden en het lief besloot om extra lief te zijn en me een beker koffie te komen brengen. Tja, kon ik toch moeilijk neen tegen zeggen, niet?

Dag 2 (dinsdag)
Tuur had er een erg slechte nacht opzitten in ons vakantiehuisje, was ’s ochtends veel te vroeg wakker door de kreten van de pauw en de eendjes die brood kwamen bedelen aan de deur maar wij hadden nog geen koffie in huis! Het werd dus fruitsap. En dat smaakte, al had het toch niet helemaal hetzelfde effect als een stevige kop koffie 😉

Dag 3 (woensdag)
Bleek dat we in ons vakantiehuisje of Senseokoffie dienden te drinken of helemaal geen koffie. Jaren geleden gaf ik Senseo op wegens een veel te slechte smaak maar korte nachten (deze nacht had ik slecht geslapen en Tuur als een roosje) maakten de drang naar koffie te groot en dus waagde ik me toch nog maar eens aan een Senseo. Deze keer viel hij beter mee dan verwacht maar ik hield het toch netjes bij 1 kop in plaats van de gebruikelijke drie of vier.

Dag 4 (donderdag)
Tja, we hadden nu al die pads in (ons vakantie)huis, dan kon ik toch niet anders dan er nog eentje te drinken. Al bleef het ook deze keer bij 1 kop, want het smaakte toch niet helemaal zoals een echte kop koffie.

Dag 5 (vrijdag)
De pauw was wakker rond 5, Tuur ook want een pauw die roept dat staat bij Tuur gelijk aan “buiten buiten pauw” 🙂 Wij dus ook wakker al duurde het nog een paar uur voor we effectief naar buiten gingen. Koffie kwam er wel opnieuw aan te pas: te vroege ochtend en die pads die daar maar in de kast lagen te liggen weetjewel 😉

Dag 6 (zaterdag)
Ondanks het goede voornemen om dan toch zeker dit weekend geen koffie te drinken liep het ook op zaterdag helemaal fout. Tuur had die nacht erg veel last van zijn verkoudheid en wou enkel slapen als hij bij ons in het grote bed lag. Een nacht vol tikken van kleine handjes op je gezicht of een knuffel die je plots op jou krijgt, dan kan een mens de dag pas aan als er koffie aan te pas komt.

Dag 7 (zondag)
Ik ondernam een verdienstelijke poging maar bezweek toch want het was mijn verjaardag en in de namiddag smulden we van heerlijke taart met jawel hoor een dampende kop koffie erbij 🙂

Conclusie
Ik ben duidelijk echt wel koffieverslaafd maar had ook niet echt nagedacht over deftige alternatieven. Fruitsap is duidelijk mijn ding niet: af en toe eens een glaasje ja, maar zeker niet elke dag. Smoothies of andere sappen ’s ochtends in de blender maken, om de een of andere reden kwam het er zo niet van. Wie weet omdat ik de gewoonte niet heb om die ’s ochtends klaar te maken? Een glas water drink ik sowieso wel voor mijn kop(pen) koffie maar ik heb die shot caffeïne duidelijk nodig om wakker te worden. Niet meteen een geslaagde challenge al ben ik ergens toch wel een klein beetje fier dat ik het elke dag bij 1 kop hield in plaats van de gebruikelijke drie of vier koppen koffie ’s ochtends.

Zijn jullie ook koffieverslaafd? Of zijn er andere drankjes waar jullie niet zonder kunnen? Tips om koffie ’s ochtends te vervangen door een ander lekker alternatief zijn ook altijd welkom! 🙂 

 

17 Comments

 1. Fieke 24/07/2017 at 07:11

  Ben ik blij dat ik geen koffie lust! Nu, na een korte nacht zou ik soms willen dat ik het wel lustte eigenlijk… Hier ook een slechte eerste nacht op reis gehad, maar het bleef gelukkig bij een. Hoewel dutjes dan wel weer moeilijker waren, want zo veel om te zien en te doen dat slapen optioneel is ?

  1. Evi 26/07/2017 at 13:06

   Slapen was bij Tuur na die eerste nacht ook eerder een optie dan een verplicht nummer 🙂 Al was hij tegen de avond dan wel bekaf. En die koffie, dat helpt al zou ik er soms echt wel wat minder afhankelijk van willen zijn. Drink jij dan ’s ochtends thee?

   1. fieke 26/07/2017 at 16:06

    Soms thee, soms fruitsap, soms sojamelk of andere plantaardige drink. Hangt er een beetje van af eigenlijk. Op het werk drink ik vaak thee in de voormiddag, en afhankelijk van de nacht kan het al eens groene thee zijn :-).

 2. Sabrina 24/07/2017 at 07:35

  Lust je thee? Soms, heel soms dan, wissel ik de koffie in voor thee. Groene thee of muntthee aan voel ik mij ineens keiveel gezonder dan met koffie 🙂 Maar ik kan het eigenlijk ook niet laten, mijn kopje koffie…

  1. Evi 26/07/2017 at 13:07

   Yes! Thee drink ik nu eigenlijk al heel vaak in de namiddag: enerzijds om koffieverbruik wat te minderen en anderzijds omdat ik er dan minder last van heb aan mijn maag. Misschien moet ik dat inderdaad ’s ochtends ook eens proberen in plaats van koffie.

 3. Lize 24/07/2017 at 09:00

  Ik ben geen koffie verslaafd maar wel aan cola zero. Ik vermoed om dezelfde reden: omdat we caffeïne nodig hebben. Ik heb verschillende soorten thee in huis en maak zelf soms ook ijsthee of water met een smaakje bijvoorbeeld maar het is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan.

 4. hanne 24/07/2017 at 09:15

  Je probeerde en je minderde. Volgens mij toch ook al geslaagd. Het is toch niet de bedoeling dat elke challenge even vlekkeloos verloopt? De bewustwording ervan is al even goed!

  1. Evi 26/07/2017 at 13:08

   Absoluut hoor! Ik vind het ook niet zo erg, ben al blij dat ik erin slaagde om het bij 1 kopje per dag te houden.

 5. Miss Pixie 24/07/2017 at 16:19

  Je hebt het toch geprobeerd he 😉 En geef je helemaal gelijk wat de senseo betreft. Daar kan je mij ook niet echt mee plezieren.

  1. Evi 26/07/2017 at 13:09

   Oh blij te lezen dat ik niet de enige ben die Senseo niet te drinken vind 😉

 6. Samaja 24/07/2017 at 17:48

  Laat ons zeggen dat mijn plan om te stoppen met cola zero ook geen onverdeeld succes is…

  1. Evi 26/07/2017 at 13:16

   Frisdranken laten lukt me tegenwoordig wel goed (al heeft veel er met te maken dat we ze gewoon niet meer kopen in de winkel). Stapje voor stapje lukt het je wel!

 7. Sofie 24/07/2017 at 20:21

  Ik vond het best grappig dat je toch koffie gedronken hebt! Maar goed dat het toch minder was dan gewoonlijk 🙂 Ik drink ’s ochtends granenkoffie én groene thee.

  1. Evi 26/07/2017 at 13:17

   🙂 Misschien moet ik die groene thee toch ook eens proberen!

 8. Annelies 25/07/2017 at 18:09

  Toch goed gedaan hoor! Als een smoothie niet lukt ’s morgens, misschien gewoon een glaasje vers geperst sinaasappelsap?

  1. Evi 26/07/2017 at 13:18

   Zo nu en dan zou ik dat wel zien zitten, elke dag mag ook maar dan gaat mijn lief dat precies toch wel eens moeten beginnen doen 😉

 9. Flavie 29/07/2017 at 08:10

  Het eerste wat ik elke dag doe is een tasje koffie drinken. Is het nu een gewoonte of een verslaving, geen idee… maar ik heb het wel nodig! 😉

Leave a Reply