Perfect? Blogchallenge – Lastige klusjes en uitstelgedrag

Zoals jullie hier al konden lezen neem ik deze zomer deel aan de ‘Perfect? blogchallenge van Miss Pixie. Gedurende 7 weken gaan we met een heel aantal bloggers op zoek naar een “perfect” leven, aan de hand van verschillende challenges.

Aangezien wij vorige week op reis waren wisselde ik twee challenges om en maakte ik deze week werk van lastige klusjes en uitstelgedrag. Ik ben daar best wel goed in om dingen waar ik echt geen zin in heb op de lange baan te schuiven. Ideale challenge dus voor de week vakantie die we thuis doorbrachten. Op voorhand had ik een lijstje gemaakt met klusjes die ik wou aanpakken:

 1. Eindelijk werk maken van Project 333 – Capsule wardrobe
 2. Blog mailbox grondig opruimen
 3. Mijn persoonlijke mailbox grondig onder handen nemen
 4. Kast met etenswaren kuisen
 5. Kuis houden in de andere kast met etenswaren
 6. Auto wassen
 7. Tupperwarekast opruimen

Aanvankelijk was het plan om elke dag iets te doen maar dat lukte niet. We gingen vaak op uitstap en ik had eigenlijk ook niet elke dag zin om een lastig klusje aan te pakken. En toch slaagde ik erin om 5 puntjes van bovenstaande lijst af te vinken, voornamelijk door ze te combineren op een paar dagen.

’s Avonds hield ik bijvoorbeeld regelmatig eens kuis in mijn mailboxen, verwijderde ik overbodige mails en klasseerde ik andere mailtjes in mapjes. Perfecte avondactiviteit! Dinsdagnamiddag was ik een paar uur alleen thuis (het lief was op stap met Tuur) waardoor ik eindelijk de nodige kleren kon selecteren voor Project 333. Donderdag waren we een dagje ‘kinderloos’ en spendeerde ik de ochtend in de keuken. Zowel de koelkast als drie kasten met etenswaren ondergingen een grondige poetsbeurt. De rest van de dagen en tijd, tja die spendeerde ik aan genieten van onze week vakantie thuis 🙂

PicMonkey Collage

Het finale resultaat:

 1. Eindelijk werk maken van Project 333 – Capsule wardrobe
 2. Blog mailbox grondig opruimen (net geen 1.000 mailtjes gereduceerd naar 8!)
 3. Mijn persoonlijke mailbox grondig onder handen nemen (van meer dan 4.000 mails ging ik naar net geen 30 in mijn inbox! 🙂 ) 
 4. Kast met etenswaren kuisen 
 5. Kuis houden in de andere kast met etenswaren (en ook de koelkast en een derde keukenkast kregen een grondige poetsbeurt) 
 6. Auto wassen
 7. Tupperwarekast opruimen

Nadien hield ik er telkens een goed gevoel aan over, al kan ik niet garanderen dat die klusjes vanaf nu wat vaker gaan gebeuren 😉

Hoe zit het bij jullie: pakken jullie lastige klusjes meteen aan? Of durven jullie die ook wel al eens op de lange baan te schuiven? 

22 Comments

 1. Katrien 30/07/2017 at 23:46

  Sommige dingen pak ik meteen aan, andere durf ik al eens laten liggen. Dat hangt van vanalles af eigenlijk.

 2. Kristien 31/07/2017 at 09:40

  Ik durf al wel eens een klusje op de lange baan schuiven :p Zo heel soms he …

 3. Lies 31/07/2017 at 10:59

  4000 mails!? Zelfs in mijn werkinbox zitten er nooit meer dan 100. Ik word echt gek als ik zoveel mails zou zien staan, dus dat hou ik echt goed bij. Maar wel goed gewerkt!

  1. Evi 31/07/2017 at 12:54

   Werkinbox heb ik dat ook hoor: daar zitten er nooit meer dan 100 in als ik op het einde van de dag naar huis ga. Denk dat ik privé naar het andere extreme neigde daardoor. Maar goed, vanaf nu probeer ik wel om hem netjes op orde te houden!

 4. Annelies 31/07/2017 at 13:17

  Mijn persoonlijke mailboxen opkuisen, dat zou ik ook echt eens moeten doen. Op het werk allemaal geen probleem, maar met al die automatische notificaties en nieuwsbrieven in mijn persoonlijke zie je het bos door de bomen niet meer! Je hebt best wel wat zaken aangepakt deze week zo te lezen!

  1. Evi 01/08/2017 at 20:52

   Ik had exact hetzelfde probleem met die mailboxen: werk allemaal geen probleem, privé daarentegen. In het begin was het doorbijten maar nu ze ook daar netjes op orde staan geeft het wel heel veel rust 🙂

 5. Samaja 31/07/2017 at 14:57

  Zoiets als de kasten uitkuisen, dat gebeurt hier ook enkel tijdens een lange vakantie. En fotoboeken maken, dat is al helemaal een ramp :-). Andere dingen doe ik dan wel weer meteen, zoals administratie. Rekeningen betalen op de lange baan schuiven zou niet zo’n goed idee zijn hé…

  1. Evi 01/08/2017 at 20:52

   Hahaha, daar vrees ik ook wat voor 🙂

 6. viedesofie 31/07/2017 at 20:48

  Goed gedaan! En de auto wassen, ach ja dat is toch niet zo erg dat ie een beetje vuil is hoor!

  1. Evi 01/08/2017 at 20:54

   Thx 🙂 En die wagen tja eenmaal gewassen zie je dat met het Belgische weer en een peuter toch niet lang 😉

 7. Sofie 31/07/2017 at 20:49

  Toch je best gedaan, vind ik! Ik ben ook een uitsteller… dan denk ik: oh ik doe dat wel eens tijdens de vakantie. En tijdens de vakantie denk ik: ik doe dat tussendoor wel eens, het nu trouwens vakantie :p Maar ik heb ook mijn best gedaan met kleine uitstelklusjes deze week.

  1. Evi 01/08/2017 at 20:54

   Alle kleine beetjes helpen 🙂

 8. zwartraafje 01/08/2017 at 20:29

  Oops, ondertussen zitten er dan alvast 9 mailtjes in je blogmailbox. Tja, zo blijf je natuurlijk bezig. 😉

 9. Hilde 02/08/2017 at 12:03

  Ik durf ook wel eens uit te stellen. Met mijn Bullet Journal is dit wel serieus verbeterd. Een capsule wardrobe (of volgens de nieuwe benaming project 333) kan ik je zeker aanraden. Voelt heel anders zo. En geen overbodige aankopen meer op die manier. M’n mailbox heb ik onlangs ook eens opgekuist. Dat doe ik nu ook regelmatig (de bucht dat daarin terechtkomt, onvoorstelbaar!).

  1. Evi 06/08/2017 at 20:53

   Mijn BuJo helpt me ook wel enorm en die capsule wardrobe is inderdaad een absolute aanrader. Ben dat nu ongeveer een goeie week aan het testen en hier ’s ochtends geen stress meer over wat zou ik nu eens aandoen 🙂

 10. fieke 02/08/2017 at 21:02

  Uitstellen: oja. Maar als ik eenmaal bezig ben, ben ik vaak niet te stoppen.
  Van overvolle mailboxen word ik ook gek. Hoe leger, hoe beter 🙂

  1. Evi 06/08/2017 at 20:56

   Zeer herkenbaar: eenmaal bezig dan ga ik door 🙂

 11. Leen 31/08/2017 at 07:55

  O ‘uitsteller’ is my middle name. Zeker door de week krijg ik niks gedaan. Misschien in het weekend, als ik echt niet zou weten wat anders te doen… Zo heb ik onlangs eindelijk eens (de buitenkant van) de keukenkastjes aangepakt, dát was lang geleden.

  1. Evi 02/09/2017 at 21:48

   Dat komt er hier ook heel vaak niet van hoor 🙂 En elk excuus is goed op zo een moment 😉

Leave a Reply