Perfect blogchallenge – Yoga

Zoals jullie hier al konden lezen neem ik deze zomer deel aan de ‘Perfect? blogchallenge van Miss Pixie. Gedurende 7 weken gaan we met een heel aantal bloggers op zoek naar een “perfect” leven, aan de hand van verschillende challenges.

20170710_200429

Deze week stond helemaal in het teken van yoga. Lang voor de challenge had ik me al voorgenomen om eens een yogales te volgen, ik had me zowaar zelfs al een yogamatje aangeschaft maar het bleef hier al die tijd triest in een hoekje stof staan verzamelen. De challenge kwam dus als geroepen! Ik zag het niet meteen zitten om een yogales ergens op locatie te gaan volgen maar gelukkig had ik bij mama Fien al eens gelezen over Yoga met Adriene. Een paar kliks op Youtube later had ik de 30 dagen Yoga van Adriene gevonden en was ik er helemaal klaar voor. Doorheen de week volgde ik een aantal van Adriene’s lessen via Youtube.

Wat ik ervan vond? 

Het is ongelooflijk makkelijk om op deze manier yoga te doen: het enige wat je nodig hebt is een matje en een computer en klaar is kees! Persoonlijk vond ik het niet altijd even makkelijk om na te gaan of ik het nu wel goed deed maar volgens Lisanne’s gastblog bij Gerhilde maakt dat niet uit en kan je het eigenlijk nooit fout doen.

Ik vond de lessen niet altijd even makkelijk en sommige oefeningen vereisen best wel wat lenigheid maar het was wel een hele fijne kennismaking. Als ik me effectief focus op mijn ademhaling en het moment dan helpt het me inderdaad om te ontspannen. En die lenigheid, tja, daar denk ik wel dat naarmate je yoga op een regelmatige basis doet ook die wel zal verbeteren. Tot slot elke dag vond ik persoonlijk een beetje veel van het goede – agendagewijs was het ook niet altijd even makkelijk – maar het is wel iets wat ik nog ga doen aan iets gematigder tempo.

 

 

17 Comments

 1. Talitha 16/07/2017 at 19:52

  Hm, interessant dat je het ook met filmpjes kan doen! Ik ga elk weekend naar de yogales maar kon er vandaag bijvoorbeeld niet bij zijn, maar dan is dat eigenlijk de ideale oplossing!

  1. Evi 21/07/2017 at 19:57

   Die Youtube video’s zijn dan inderdaad de ideale oplossing 🙂 Laat maar weten als je er eens eentje geprobeerd hebt, ben benieuwd naar wat jij ervan gaat vinden.

 2. Samaja 16/07/2017 at 20:24

  Ik wil het ook wel eens proberen, maar zoals met zoveel goede voornemens is het er nog niet van gekomen.

  1. Evi 21/07/2017 at 19:58

   Zeker eens doen! Ik had zelf niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden en buiten een computer, internetconnectie en een matje heb je eigenlijk niets anders nodig.

 3. fieke 16/07/2017 at 20:41

  Leuk! Ik heb geskipt afgelopen week… Yoga zou ik graag willen kunnen, maar ik zou het liever eens in groep proberen dan…

  1. Evi 21/07/2017 at 19:59

   🙂 Dat zag ik dan net weer niet zitten; mag er niet aan denken om tussen al die hyperslanke en vooral enorm lenige dames yoga te gaan doen 🙂 Al kan mijn beeld over zo een groepsles ook wel helemaal verkeerd zijn natuurlijk!

   1. Fieke 21/07/2017 at 21:25

    Ik heb er ook geen ervaring mee ?

 4. Joni | HFDST 3 16/07/2017 at 21:07

  Ik ga het toch ook een keer proberen, for a healthy and calming mindset 🙂

  1. Evi 21/07/2017 at 20:00

   Zeker en vast doen! Ik ben heel blij dat ik het probeerde 🙂

 5. Miss Pixie 16/07/2017 at 22:04

  Adriene is the best!
  Leerde het ook met haar filmpjes. Maar na een tijdje heb ik een eigen routine ontwikkeld met oefeningen die niet te belastend zijn voor mijn lijf.
  Succes met de volgende challenge.

 6. Lize 17/07/2017 at 07:58

  Leuk dat je hebt meegedaan! 🙂

 7. Hilde 17/07/2017 at 09:26

  Ik heb me ingeschreven om vanaf september te starten met yogalessen in groep. Zo weet ik ook meteen of ik het op de juiste manier doe. Net zoals jij wilde ik het ook al heel lang eens proberen. Ben erg benieuwd hoe dat me zal bevallen. V

  1. Evi 21/07/2017 at 20:01

   Ooh daar ben ik benieuwd naar! Ik zag het zelf niet echt zitten om dat in groep te gaan doen, maar hoogst waarschijnlijk is mijn beeld van zo een groepsles (lees: allemaal hyperslanke en lenige dames) verkeerd. Ben dus heel benieuwd naar jouw bevindingen!

 8. Sofie 17/07/2017 at 21:25

  Oh wat positief dat je niets fout kan doen! Want daar heb ik schrik voor als ik het thuis zou proberen dat ik iets verkeerd zou doen 🙂 En ik ben ook niet lenig, dat zou beteren naarmate je het meer doet

 9. zwartraafje 17/07/2017 at 22:23

  Een reumatoloog heeft me onlangs nog aangeraden om Yoga te gaan doen. Eventueel in combinatie met de Tai Chi die ik zelf eerder thuis al in mijn eentje deed en eventueel proberen zwemmen omdat dit minder belastend is voor je spieren en gewrichten. Gelukkig start er in september een nieuwe Yoga-cursus bij onze plaatselijke Femma dus daar ga ik naartoe gaan. De andere deelneemsters doen al enkele jaren mee maar blijkbaar kan je probleemloos inhaken. Nu ze het op minder als 400 meter van ons huis organiseren wil ik het uiteraard wel proberen.

 10. Leen Vandebergen 20/07/2017 at 09:20

  Helemaal fan van deze challenge! Yoga kan zoveel rust in mijn hoofd en mijn lijf brengen. Vind het minder leuk als de oefeningen te moeilijk zijn, geef mij maar eenvoudige dingen… Zo stuitte ik op een filmpje van Brett Larkin, 10 minuten bedtime yoga, dat duurt dus echt maar tien minuten en brengt je helemaal tot rust voor het slapengaan. Ze heeft eenzelfde video voor ’s morgens, maar dan 15 minuten ofzo en die is wel iets intenser. Tot zo’n korte stukjes kan ik me nog wel regelmatig aanzetten!

  1. Evi 21/07/2017 at 20:14

   Oh dat is superinteressant! Want alhoewel ik de lessen van Adriene heel fijn vind heb ik niet altijd voldoende tijd daarvoor. Ik ga dus die filmpjes van Brett eens opzoeken!

Leave a Reply