Perfect? Challenge – Elke dag lezen

Zoals jullie hier al konden lezen neem ik deze zomer deel aan de ‘Perfect? blogchallenge van Miss Pixie. Gedurende 7 weken gaan we met een heel aantal bloggers op zoek naar een “perfect” leven, aan de hand van verschillende challenges.

Deze week was het een challenge naar mijn hart: elke dag lezen! Ik ben van kleins af aan een enorm leesbeest dus erg moeilijk zou deze challenge niet mogen zijn voor mij. Sowieso lees ik heel vaak en eigenlijk probeerde ik hiervoor al om elke avond wat te lezen aangezien het mij helpt om te ontspannen en nadien beter te slapen. Om er iets meer uitdaging in te brengen nam ik me voor om deze week een fictie uit te lezen en te starten in een non-fictieboek. Benieuwd naar het resultaat?

Getting things doneGrote kleine leugensEr waren een paar dagen dat ik tegen de avond een knaller van een hoofdpijn ontwikkelde en niet echt veel kon lezen maar gemiddeld las ik tijdens de week elke avond zowat 30 minuten. Door de band heb ik tijdens het weekend iets meer tijd en lees ik dus ook iets meer. Het fictieboek las ik helemaal uit, het non-fictieboek niet maar dat hoefde ook helemaal niet. Ik maakte er alvast vorderingen in en dat was het belangrijkste.

Overzicht Perfect leeschallengeAl lang voor deze challenge was ik trouwens overtuigd van de voordelen van lezen: het helpt me te ontspannen en dus ook om wat stress kwijt te raken, het houdt mijn brein scherp, ik steek er nieuwe dingen door op en slaap er beter van. Volgens sommige zou je er ook beter gedachten door kunnen lezen en zou het zelfs de ziekte van Alzheimer deels tegengaan (bron: knack.be). Geweldig toch! En dus probeer ik ook om heel vaak boekjes te kijken / lezen met Tuur. Al sinds zijn geboorte liggen er kinderboeken in ons huis en kijken we hier samen in. Geweldig vind ik het als hij zelf een boekje neemt en bij me op schoot kruipt om er in te bladeren. Ook bibliotheekbezoeken staan hier regelmatig op de planning, al verlopen die zonder Tuur net ietsje rustiger 😉

Boeken TuurLezen jullie veel? Ondervinden jullie er ook voordelen van? 

Benieuwd naar de vorige challenges?

11 Comments

 1. Lize 13/08/2017 at 18:07

  Leuk dat je ook hebt meegedaan aan de challenge. Sinds ik aan het breien ben maak ik (veel) te weinig tijd voor lezen maar blijf het wel leuk vinden om te doen.

  1. Evi 15/08/2017 at 14:23

   Het lukt me hier ook niet altijd hoor, maar ik blijf het enorm leuk vinden 🙂

 2. Samaja 13/08/2017 at 19:50

  Ik lees elke avond voor het slapen gaan op mijn e-reader, dat is ideaal voor in bed. De echtgenoot slaapt van zodra zijn hoofd het kussen raakt, bij mij duurt dat iets langer. Om die tijd te overbruggen en om te vermijden dat ik weer te veel begin na te denken, lees ik. Ik geniet er enorm van, ik word er kalm van en als mijn ogen beginnen knipperen is het tijd om te gaan slapen. Zo kom ik toch aan lezen toe, want sinds ik niet meer pendel met de trein was de leestijd ferm ingekocht tot bijna onbestaande.

  1. Evi 15/08/2017 at 14:25

   Zo een e-reader is inderdaad ideaal voor in bed. Ik gebruik hem ook net voor het slapengaan als het lief al naast mij ligt of nog als ik ’s nachts wakker ben en niet meteen terug in slaap kan raken. Net als bij jou helpt het me om minder te piekeren en wat beter/sneller in slaap te vallen.

 3. Sofie 13/08/2017 at 21:04

  Wat lees jij snel!! Ik kan me moeilijk concentreren en daardoor lees ik traag. Onderweg een klein uur, lees ik ongeveer 20 bladzijden. Ik ben heel snel afgeleid. Ik weet niet hoeveel ik op een half uur lees thuis. Het scheelt ook wel van boek tot boek. Harry Potter leest veel sneller dan Game of Thrones dat ik nu aan het lezen ben.

  1. Evi 15/08/2017 at 14:26

   Geleerd tijdens mijn studies, toen moest ik iets te veel boeken op te korte tijd lezen 🙂

 4. Miss Pixie 14/08/2017 at 19:51

  Zo leuk dat je mijn printable hebt gebruikt 🙂
  GTD staat hier ook al enige tijd, maar na het doorspartelen van “Nooit meer te druk” ga ik nu even voor enkele fictieboeken! Waarschijnlijk alle Harry Potters nog eens herlezen.

  1. Evi 15/08/2017 at 14:27

   Ik vond die superleuk 🙂 En Harry Potter is altijd een goed idee! 🙂

 5. fieke 14/08/2017 at 20:43

  Lezen is zo leuk! Getting things done is echt een superinteressant boek vind ik. En blij te lezen dat je ‘mijn’ boek leuk vond!
  Juliette vindt boekjes ook steeds leuker, nuja, lezen, boeken open en toe slaan en kloppen op de prentjes. Maar het is een begin! 🙂

  1. Evi 15/08/2017 at 14:29

   Ik ben er nog niet erg ver in geraakt maar het ziet er inderdaad wel heel interessant uit. Tuur is zo ook begonnen hoor met in boekjes te kijken. Intussen zitten we in het stadium dat hij dieren erin herkent en hun geluiden dan nadoet of wil dat we dingen aanduiden en de namen erbij zeggen 🙂

 6. Hilde 15/08/2017 at 11:55

  Getting things done is een erg goed boek, dat me vooral heeft aangezet om veel dingen te doen.

Leave a Reply