Perfect? challenge – Grattitude

Zoals jullie hier al konden lezen neem ik deze zomer deel aan de ‘Perfect? blogchallenge van Miss Pixie. Gedurende 7 weken gaan we met een heel aantal bloggers op zoek naar een “perfect” leven, aan de hand van verschillende challenges.

Vorige week stond de challenge volledig in het teken van dankbaarheid waarbij ik probeerde om geluk te zoeken in de kleine dingen, dankbaar te zijn voor het voor de hand liggende en er vooral bewust bij stil te staan. Ik schreef het onlangs al: het grote geluk dat bestaat volgens mij uit heel wat kleine gelukjes die je overal om je heen vindt. Alleen staan we daar in alle drukte niet genoeg bij stil.

Voor deze challenge noteerde ik zo nu en dan wel al eens een paar kleine alledaagse gelukjes in mijn BuJo maar vorige week ging ik aan de slag met drie vragen die Miss Pixie opgaf:

 • Wat heb ik vandaag voor mezelf gedaan waar ik tevreden over ben?
 • Wat heeft iemand anders vandaag voor mij gedaan waar ik tevreden over ben?
 • Wat is me vandaag positief opgevallen?

Aan het einde van elke dag probeerde ik ze netjes te beantwoorden. En dat leverde toch wel enkele mooie momenten op:

Dingen die ik voor mezelf deed en waar ik tevreden over was

 1. Tijd maken voor mezelf
  Ik loop mezelf namelijk nogal snel voorbij en zal altijd eerst springen en klaarstaan voor anderen. Dat ook ik tijd nodig heb om dingen te kunnen doen die mijn eigen batterijen opladen durf ik wel eens te vergeten. Dus de voorbije week maakte ik bewust een paar keer tijd voor mezelf om bijvoorbeeld te kunnen bloggen, te genieten van een heerlijk warm ontspannend bad, te starten in een nieuw boek en dat op nog geen week tijd uit te lezen omdat ik het spannend vond, …
 2. Gaan joggen
  Ik doe dat graag joggen. Ik ben wel zo traag als een slak en zie uren later nog steeds zo rood als een overrijpe tomaat maar dat deert me niet (of toch niet altijd :-)). Alleen schiet de tijd om ook effectief te gaan joggen en er elke keer bewust van te genieten er vaak bij in. Dus toen ik vorige week onder een stralende avondzon mijn loopschoenen aantrok maakte ik mijn hoofd helemaal leeg en focuste ik me echt enkel en alleen op het joggen en de omgeving waarin ik liep. Het ging vlotjes en ik liep zonder al te veel ademhalingsproblemen netjes 6.15km. En stiekem droomde ik van de dag dat die 10km terug in zicht gaat komen 😉
 3. Op tijd gaan slapen 
  Ik ben iemand die heel wat uren slaap nodig heeft. Met een klein kindje in huis is dat niet altijd even makkelijk. Daarnaast ga ik ook niet altijd op tijd naar bed maar vorige week probeerde ik daar wel werk van te maken. Dinsdagavond was ik zo moe en had ik zoveel last van tand- en hoofdpijn dat ik zelfs erg vroeg naar mijn bed ben gegaan. En ik merkte wel absoluut een positief verschil 🙂

Dingen die iemand anders voor mij gedaan heeft en waar ik tevreden over was

 1. Mijn lief dat voor mij over de middag naar de apotheker medicijnen ging halen
 2. Mijn lief dat in mijn plaats ’s avonds de vaatwas leegmaakte omdat ik echt te moe was om nog veel te doen
 3. Een collega die merkte dat ik beetje aan het verdrinken was in het werk en me een ijsje kwam brengen op een regenachtige dag om me op te vrolijken
 4. Mijn mama die op donderdagavond gezonde kost voor mij kookte zodat ik als ik Tuur daar ging halen meteen ook iets te eten had
 5. Mijn lief die naar de winkel gaat, mosselen meebrengt en ze dan ook nog eens klaarmaakt voor mij (hierbij dien je wel absoluut te weten dat hij totaal geen vis eet)
 6. Collega’s die kwamen vragen of ze eten voor mij konden meebrengen als zij iets gingen halen
 7. De tandarts die me op spoedconsultatie liet komen en me verloste van een gigantische tandpijn

Positieve dingen die me opvielen 

 1. Een zo goed als verkeersvrij Brussel op een dag die voor velen een brugdag was
 2. Hoe mensen kunnen opvrolijken als je hen een compliment geeft
 3. De vele leuke reacties die ik kreeg op mijn posts de afgelopen week
 4. Dat de file in de Brusselse tunnels draaglijker is als  je leuke muziek opzet, eten en drinken in de buurt hebt en je besluit om je er voor één keer niet in op te jagen
 5. Hoe heerlijk een kop koffie kan smaken en vooral ook deugd kan doen na een ongelooflijk korte nacht
 6. Hoe een baaldag beter kan worden door iets eenvoudig als een dinosauruskoek en Capri Sun
 7. Het enthousiasme waarmee Tuur me elke ochtend en avond begroette

Wat maakte jullie de voorbije week gelukkig? 

Benieuwd naar de vorige challenges?

17 Comments

 1. Samaja 21/08/2017 at 19:24

  Goede muziek maakt veel dingen beter, soms zelfs een file :-). Ik geniet volop van mijn vakantie en gewoon van het hebben van tijd voor mezelf nu. Ik hoop dat jij dat ook kan, al is het maar genoeg slaap vinden.

  1. Evi 22/08/2017 at 21:01

   Het komt hier wel goed, al draagt een ode aan Studio 100 figuren tussen half drie en half zes ’s nachts / ’s ochtends daar niet aan bij 😉 Geniet nog van je vakantie!

 2. Sofie 21/08/2017 at 20:58

  Heerlijk om te lezen 🙂 Ik hoop dat je nog vaak vroeg naar bed kunt en af en toe me-time in te lassen. Wat lief dat je man dat allemaal doet!
  De voorbije week maakte stilte mij gelukkig omdat de buurvrouw met blaffende hond op reis was. En dat ik daarna kon genieten van de boerenbuiten bij een vriendin

  1. Evi 22/08/2017 at 21:02

   Oh dat lijken me ook heerlijke dingen te zijn om van te genieten!

 3. Nina 21/08/2017 at 21:07

  Leuk om te lezen.
  Geluk zit in kleine dingen soms: mijn kleine Walter die zijn hoofdje daarnet minutenlang op mijn schouder liet rusten.

  1. Evi 22/08/2017 at 21:02

   Dat is inderdaad puur genieten!

 4. Lies 21/08/2017 at 23:20

  Hoera voor dinosauruskoeken! ?

 5. Anna Helena 21/08/2017 at 23:42

  Leuk dat je gewerkt hebt met die vragen. En fijn dat er zoveel was om dankbaar voor te zijn.

 6. Lize 22/08/2017 at 09:06

  Leuk om te lezen en ook leuk dat je op elke vraag geantwoord hebt.

 7. gerhilde maakt 22/08/2017 at 19:13

  Gratitude, ik vind het een mooi thema! Leve dinosauruskoeken en Capri Sun trouwens, dat is altijd lekker. 🙂

 8. Hilde 23/08/2017 at 15:07

  Ik verzamel ze ook graag, van die kleine geluksmomenten. Dat hoeft niet veel en niets groots te zijn. Kleine vanzelfsprekende dingen waar anderen vaak niet (meer) bij stil staan. Mooi is dat!

  1. Evi 27/08/2017 at 07:44

   Ja he, als ik jouw posts met die kleine geluksmomenten lees krijg ik steeds een warm gevoel 🙂 In plaats van ze nu enkel te noteren in mijn BuJo ga ik proberen om er ook wat meer over te bloggen en anderen te laten delen in die kleine geluksmomenten.

 9. Flavie 25/08/2017 at 17:14

  Wat maakte mij gelukkig de afgelopen dagen… tijd die ik zelf kon indelen… iets doen of niets doen… alles kan! En dat maakte mij deze week echt gelukkig… geen zorgen meer, geen druk op de schouders… maar gewoon even tot rust komen.

  1. Evi 27/08/2017 at 08:06

   Oh daar kan ik ook zo van genieten!

 10. liese 03/09/2017 at 13:19

  dino-koeken zijn altijd een goed idee!!!

 11. Talitha 10/09/2017 at 17:43

  Wat een leuke lijstjes! Ik zou daar eigenlijk ook bewuster mee bezig moeten zijn. Ook maar eens proberen dan!

Leave a Reply