Perfect? Challenge – Mini-Minsgame

Maandag ging de Perfect? Challenge van Miss Pixie van start. Gedurende 7 weken gaan we met een heel aantal bloggers op zoek naar een “perfect” leven, aan de hand van verschillende challenges.

De allereerste challenge bestond uit een Mini-Minsgame. Doordat ik er bij haar al eens over gelezen had wist ik ongeveer wel wat het was en wat de bedoeling (een minimalistische levensstijl) erachter was. Hoe bereik je nu zo een minimalistische levensstijl? Door te ontspullen! Bij de Minsgame gooi je op dag 1 slechts 1 item weg, op dag 2 worden het jawel hoor 2, op dag drie 3 … etc.

Zo gezegd, zo gedaan en dus ging ik op maandag van start. Het eerste item dat de deur uitvloog was een kapotte paraplu die hier al een tijdje gewoon stof lag te verzamelen. Makkie 🙂 De 2de dag koos ik voor 2 lege parfumflesjes die ik bijhield omdat ik ze zo lekker ruiken vond en ze ooit opnieuw wil kopen. Voor ik ze weggooide heb ik uiteraard wel de namen ervan opgeschreven in mijn BuJo 🙂 En ook de volgende dagen selecteerde ik items die ik niet meer nodig had (zo kreeg onder meer de badkamer een grondige opruimbeurt), tot ik vandaag de schuif met notitieboekjes onder handen nam en er zeven vond die ik al lang niet meer gebruikt heb, dus ook die mochten het huis verlaten.
PicMonkey Collage

Ben ik overtuigd van dit systeem? Niet echt, over het opruimen zelf en daardoor rust in je hoofd krijgen wel. Dat staat buiten kijf. Maar het systeem erachter, dag 1 1 item, dag 2 2 items, etc. ligt me niet zo goed. Ik hou er eerder van om meteen een volledige kast of ruimte aan te pakken en dan ook in 1 keer alle items die we niet meer nodig hebben / gaan gebruiken / die kapot zijn weg te gooien in plaats van dat in stukjes en beetjes te doen. Ik had zo nu en dan de avonden ervoor ook een klein stresske omdat ik me soms afvroeg welke items ik zou wegdoen zonder de andere rommel te laten liggen en hoe ik het dan wel zou klaarspelen om ze weg te doen want ik had vaak meer zin om in de zetel of buiten op het terras te zitten en een fijn boek te lezen in plaats van items te zoeken om weg te doen.

Conclusie? Opruimen zorgt inderdaad voor rust in mijn hoofd en hoe minder spullen in huis hoe beter, maar ik doe het toch liever op mijn eigen manier dan elke dag een extra item weg te gooien 😉

13 Comments

 1. Miss Pixie 09/07/2017 at 20:39

  Vind het ook makkelijker om per soort of per ruimte op te ruimen, maar voor zo een challenge van 1 week lukte het zo wel ?

  1. Evi 11/07/2017 at 09:05

   Inderdaad, zo voor een weekje was het best wel te doen 🙂

 2. Lize 10/07/2017 at 10:40

  Ik ben het eens met jou. Ik ruim graag op maar niet echt via dit systeem. Het is moeilijk om elke dag genoeg spullen te vinden die weg mogen en dan geef ik de moed al snel op.

 3. Sofie 10/07/2017 at 21:30

  Volledig mee eens! Volgens mij kruipt daar meer tijd in dan bv elk weekend een uurtje opruimen en alles meteen weg te doen. Ik heb vandaag ook wat opgeruimd en ik voelde me blij 🙂

  1. Evi 11/07/2017 at 09:07

   Voor een weekje was het te doen hoor, maar ik geef toch de voorkeur aan in 1 keer alles opruimen in een bepaalde ruimte 🙂

 4. Annelies 10/07/2017 at 22:15

  Mijn aantal notitieboekjes moet ik ook eens reduceren! Ik ben het met je eens dat het opgelegde aantal spullen moeilijk is. Ik ruim liever gewoon op per “categorie”. Succes met het vervolg van de challenges.

  1. Evi 11/07/2017 at 09:10

   Aah ik ben dus niet de enige die notitieboekjes blijft bijhouden zelfs al zijn ze volgeschreven 🙂 Het was wel de ideale gelegenheid om er werk van te maken, maar vanaf nu gaat het opruimen hier opnieuw per categorie of ruimte gebeuren in plaats van per opgelegd aantal spullen.

 5. fieke 12/07/2017 at 20:31

  Ik volg ook! Stel je voor dat je 30 items op één dag moet weggooien, als je de dag ervoor er al 29 buiten hebt gewerkt. Phew! Maar hoera voor minder spullen en meer rust :-). Ik ging deze week trouwens nog even door, op het werk. Dat werkt veel rustiger, én productiever!

  1. Evi 16/07/2017 at 16:25

   Oh wat knap zeg van je! Ik zou daar ook eens kuis moeten houden in alle kasten en papieren, maar dat zal voor na de vakantie zijn!

 6. Anna Helena 14/07/2017 at 23:23

  Beter op je eigen manier met resultaat, daar ben ik ook voor te vinden 🙂

 7. Flavie 15/07/2017 at 10:10

  Eens ik begin op te ruimen, wordt ik te enthousiast en kan ik niet meer stoppen… dit systeem zou echt niks voor mij zijn 🙂

  1. Evi 16/07/2017 at 16:27

   Ik moet toegeven dat ik zo nu en dan de drang om verder op te ruimen toch ook wel moest onderdrukken 😉

 8. Leen Vandebergen 20/07/2017 at 09:14

  Ik hou ook liever in één keer grote kuis dan elke dag een paar items weg te gooien. Anderzijds wel een goed systeem als je geen tijd hebt voor een grote opruim. Hoewel als je zo een maand dat moet doen en dan op de laatste dag 30 items en dat is net een werkdag, succes ermee 😀
  Mijn schuif notitieboekjes is intussen al een plank geworden in de kast… Maar dat zijn wel lege allemaal. Ik ga nog enkele jaren nodig hebben om die vol te pennen :p

Leave a Reply