Plog 19.03.2017

Toen ik vorige week bij Romina en Kelly een plog (‘photo-log’) zag verschijnen begon het ook bij mij te kriebelen om er nog eens eentje te doen. Afgelopen zondag stond er niet al te veel op de planning, wat me het ideale moment leek te zijn voor mijn plog (anders zou ik in alle drukte wel eens durven vergeten van foto’s te nemen. Iets met zelfkennis en begin van alle wijsheid 😉 ). Kijken jullie mee?

Driewerf hoera, Tuur sliep afgelopen zondag zowaar tot tien voor acht! En zeg nu zelf, van zo een lachend gezichtje ’s ochtends vroeg, daar wordt toch iedereen vrolijk van 😉Na een propere pamper was het tijd voor het ontbijt. Doorgaans ontbijten we in het weekend gezellig samen en duurt het wat langer dan in de week maar aangezien we ’s middags bij mijn ouders zouden gaan eten moesten we die ochtend best wel op tijd vertrekken. Ik ontbijt vandaag samen met Tuur, die trouwens boterhammen enkel nog met een vork wil eten. Zelf hield ik het bij koffie en muesli.Na het ontbijt sprong ik snel onder de douche en maakte ik ook Tuur zijn tas klaar want een dagje bij mijn ouders doorbrengen betekent ook reservekleren meenemen. Terwijl mijn lief alle spullen in de auto inlaadde, trok ik Tuur zijn jasje al aan, keek hij nog even in zijn Bumba boek (een van zijn favoriete boekjes tegenwoordig) en waren we uiteindelijk rond half tien helemaal klaar om te vertrekken.
20170319_085754VertrekkenHoera voor het verkeer op zondag: de rit verliep deze keer zonder files en dus reden we een klein uurtje later bij mijn ouders de oprit op. En toen liep het een beetje fout met foto’s nemen, want er werd uitgebreid bijgepraat, gegeten, gelachen en gespeeld. Ik maakte van de gelegenheid gebruik om ook mijn grootouders die een dorp verder wonen dan mijn ouders te bezoeken. Ik zie ze niet zo vaak, dus als we op bezoek zijn bij mijn ouders probeer ik er wel zo nu en dan eens binnen te springen.
LierdeRond een uur of half zes ’s avonds begon Tuur een beetje zijn klopje te krijgen en besloten we richting huiswaarts te keren. Ook nu viel het verkeer erg goed mee en hadden we enkel een wat file op de binnenring. Eenmaal thuis dronk Tuur nog een flesje (een boterham had hij al bij mijn ouders gegeten) en vertrok hij naar dromenland.
20170319_080853Ik maakte van de zondagavond gebruik om nog wat verder te sleutelen aan de blogposts voor deze week maar vooral ook om bij te lezen. Want 40 dagen bloggen, dat betekent ook gigantisch veel blogposts proberen te lezen 🙂 Eenmaal mijn Bloglovin’ feed er terug netjes blanco uitzag, genoot ik na van de fijne dag in een heerlijk ontspannend bad. Nadien las ik nog enkele pagina’s in Winter’s Tale, om rond half elf uiteindelijk ook richting dromenland te vertrekken.
AvondHoe zag jullie zondag eruit?

14 Comments

 1. Sofie 21/03/2017 at 21:16

  Leuk zo’n verslagje! Ik krijg ook zin in een plog 🙂
  Wat ik deed op zondag, vooral lezen in Harry Potter 6 want het was spannend 🙂 Wandelen en huishouden en koken.

 2. Samaja 21/03/2017 at 21:18

  Het was een luie zondag bij ons 🙂

 3. Lize 22/03/2017 at 08:37

  Leuk zo’n plog 🙂
  Ik was zondag nog op weekend en ging eerst zwemmen en daarna het stadje Durbuy bezoeken om dan terug naar huis te rijden.

  1. Evi 25/03/2017 at 21:14

   Dankjewel! Klinkt ook als een heerlijk weekend 🙂

 4. fieke 22/03/2017 at 08:58

  Leuk zeg! Ik moet al even diep nadenken wat wij zondag deden… Het was eigenlijk ook een luie dag, met huishouden en spelen met Juliette. En oja, ik knutselde aan haar outfit voor carnaval in de crèche! Het resultaat daarvan zie je deze week nog verschijnen op mijn blog. Warning: too cute! 🙂

  1. Evi 25/03/2017 at 21:15

   Die outfit was inderdaad too cute 🙂 En zo eens een luie zondag, dat kan deugd doen!

 5. Hilde 22/03/2017 at 13:57

  Leuk hé zo’n plog. Hier stond zondag vooral in het teken van voorbereidingen. Enerzijds voor de schoolstage van de dochter (knutselen/plakken/schilderen/…), anderzijds voorbereiding voor m’n eigen (job)stage die er heel gauw nu zal aankomen.

 6. Misssexandthecity 22/03/2017 at 15:48

  Wat een schattig ventje je zoon…..heel leuk zo’n plog, mss moet ik er ook eens over nadenken, maar mijn zoon is zo schattig niet meer :-)…….

  1. Evi 25/03/2017 at 21:27

   Thx 🙂 Ik weet ook niet of Tuur binnen X aantal jaar nog zo schattig gaat zijn hoor of zo gewillig gaat poseren 😉

 7. Lottes Anekdotes 24/03/2017 at 17:45

  Ooooh, wat is Tuur een koddig bazeke!

 8. Flavie 25/03/2017 at 10:06

  De foto’s van Tuur… wat een dolleke! 🙂

 9. Leen 02/04/2017 at 11:13

  Inderdaad, HEEL VEEL blogpostjes, en ik had al een achterstand 🙂
  Op zondag heb ik liefst een dagje zonder andere mensen of verplichtingen: een beetje prutsen in de tuin, een wandeling maken met het lief, koken, beetje kuisen, lezen… Gewoon een echt rustdagje voor de week weer in alle drukte losbarst.

  1. Evi 02/04/2017 at 20:01

   Hahaha, je bent niet de enige die een leesachterstand moet inhalen 😉 Vandaag was hier ook eerder een rustige zondag en dat kan inderdaad heel veel deugd doen!

Leave a Reply