Rekentalent?

calculator-1085391_1920

Ik heb menig talent – of dat denk ik toch 🙂 – maar rekenen en andere wiskundige of wetenschappelijke dingen doen behoren daar niet toe. Het viel me nog maar eens op vorige week: ik diende de omtrek van een potje te bepalen … en hoorde het in Keulen donderen. Een kleine rondvraag bij de meer mannelijke collega’s op het werk leverde antwoorden als iets met straal en pi op … En geknetter in mijn hoofd. Voor jullie zich zorgen maken: het is goed gekomen, er was Google en het lief 🙂

Maar ik kan dat dus niet: (hoofd)rekenen. Heel eenvoudige optelsommen ok, maar van zodra het wat ingewikkelder wordt of er geen ronde getallen aan te pas komen slaat het tilt in mijn hoofd. Jullie raden het al: economie, boekhouden, wiskunde en andere wetenschappelijke richtingen waren niet bepaald mijn sterkste vakken op school. Met een rekenmachine kan ik het wel, al tel ik zelfs dan wel alles een tweede keer. Voor alle zekerheid, weet je wel 😉

Grote hinder ondervind ik er zelf eigenlijk niet van: in mijn job heb ik dat rekentalent niet elke minuut van de dag nodig, als er thuis of in de familie dingen uitgerekend of verdeeld moeten worden zoals bijvoorbeeld een rekening dan zijn er wiskundige talenten genoeg aanwezig om dat te doen. Al lachend zeggen we hier vaak dat het lief Tuur wel zal helpen met alle wetenschappelijke vakken op school en ik de rest voor mijn rekening ga nemen. Netjes verdeeld toch 😉 En sinds er smartphones bestaan met een rekenmachinefunctie werd mijn leven een pak makkelijker, zeker als ik ga shoppen tijdens de solden 😉

Kunnen jullie wel goed rekenen? Aan welk ’talent’ ontbreekt het jullie? 

7 Comments

 1. Kris10 12/04/2017 at 08:56

  In het 5de en 6de leerjaar was mijn tante mijn juf. Zij staat bekend als redelijk streng maar ze was eigenlijk vooral keigoed :p Haar hoofdrekentips helpen mij nog dagelijks. O.a. tijdens de solden ?

 2. Lize 12/04/2017 at 09:01

  Ik herken mezelf helemaal in wat je schrijft. Ik ben ook geen rekentalent maar gelukkig bestaan er rekenmachines en smartphones met rekenmachines op ?

 3. Samaja 12/04/2017 at 09:10

  Ik was best goed in wiskunde, maar koos toch voor een talenrichting. Daardoor heb ik maar weinig wiskunde en wetenschappen gedaan en voel ik dat het ook niet meer zo rap gaat als ik wel zou willen. Gelukkig heb ik het voor mijn job helemaal niet nodig.

 4. fieke 12/04/2017 at 12:17

  Ik hou van cijfertjes en exacte toestanden! Heerlijk vind ik dat :-).
  Talen zijn dan weer minder mijn ding. Ik kan mijn plan trekken, maar ik heb er een hekel aan als ik op het werk telefoons in het Frans of in het Duits moet doen!

 5. Hilde 12/04/2017 at 20:11

  Hier een echte talenknobbel. Tenminste, dat dacht ik tot ik bijscholing ben beginnen volgen. Bleek dat ik toch meer inzicht heb in cijfertjes dan verwacht (ik volgde ondermeer een cursus loonberekening). Het zit een beetje allebei in mij zo blijkt, al hel ik toch meer over naar de taal richting.

 6. Sofie 12/04/2017 at 20:21

  Ondanks dat ik heel graag lees en mensen daardoor denken dat ik een talenknobbel ben, ben ik absoluut niet goed in talen. Nederlands dat gaat gelukkig wel. Ik ben daarentegen veel beter in wiskunde, wetenschappen, economie, boekhouden,… dat is allemaal logisch, taal daarentegen :p

 7. Flavie 15/04/2017 at 10:14

  Ik ben niet slecht in rekenen en probeer op het werk niet te veel de rekenmachine te gebruiken. Maar meestal gaat het over meer dan 5 cijfertjes, dan is de rekenmachine wel handig.

Leave a Reply