Review: de SuccesPlanner

Eind vorig jaar schafte ik mij de SuccesPlanner aan. Ik hou namelijk nogal van papieren agenda’s. En mijn LIV-planner werd jammer genoeg niet meer uitgegeven. Na een zoektocht kwam ik dus bij de SuccesPlanner uit. En na hem meer dan een half jaar te hebben gebruikt is het tijd voor een review.

Een papieren agenda, ik ben daar grote fan van. Ik hou er immens van om afspraken op papier te noteren. To do lijstjes te maken en nadien dingen te kunnen doorstrepen. Jammer genoeg werd mijn LIV-planner niet meer uitgegeven. En dus ging ik eind vorig jaar op zoek naar een nieuwe agenda. Daarbij viel mijn oog op de SuccesPlanner.

SuccesPlanner
De SuccesPlanner: uitzicht

Ik spotte deze agenda voor het eerst bij Katrien van Perfect Imperfect. En zag hem nadien nog een paar keer op social media voorbij komen. Hij zag er niet alleen erg mooi uit. Maar leek me ook wel een fijne agenda te zijn. En dus ging ik overstag en schafte ik me een exemplaar aan.

Eind vorig jaar viel mijn agenda in de bus. Hij was op een fijne manier verpakt, wat toch altijd wat extra plezier geeft als je een pakje opendoet. Zelf koos ik voor gedateerde Camelversie. Hij heeft een stevige kaft, niet onbelangrijk aangezien ik hem elke dag in een tas meeneem naar het werk. En ziet er verder ook wel erg mooi en professioneel uit.

SuccesPlanner
De SuccesPlanner: inhoud

Naast duidelijke maandoverzichten vind je ook een overzicht voor iedere week. Waarin je per dag vanaf 7u tot 21.30u je afspraken kan noteren. Onderaan elk weekoverzicht vind je een kleine ruimte om zowel je persoonlijke als professionele focuspunten te noteren.

Elk weekoverzicht start trouwens met een inspirerende quote. En na elke maand kan je een terugblik doen op die maand. Daarbij ga je dan na wat je die maand hebt bereikt, waar je trots op bent, wat je grootste uitdaging was. Maar ook waar je je de komende maand op gaat focussen, welke acties je gaat ondernemen om die doelen te bereiken, etc.

SuccesPlanner

Helemaal aan het begin en in het midden wordt er dan wat langer stilgestaan bij je doelen. Waarom wil je precies die doelen bijvoorbeeld. Er is ruimte voor een dromenbord, doelenboom, mindmaps en een levenswiel. Allemaal hulpmiddelen om je te doen stilstaan bij wat je wil bereiken. En hoe je dat doel kan realiseren.

SuccesPlanner
De SuccesPlanner: mijn oordeel

Het is een erg mooie planner die stevig is en er professioneel uitziet. Maar voor mij persoonlijk ontbreekt het aan ruimte om veel dingen te kunnen noteren. Mijn afspraken passen er net in. Want ook daar is de ruimte best wel beperkt. Net als mijn grote to do’s voor de week. Maar ik mis de ruimte om per dag notities te kunnen maken. En mijn dagelijkse to do’s ergens te noteren. Iets wat mijn LIV-planner absoluut wel had. De hulpmiddelen die aangereikt worden vind ik dan weer wel fijn. Al was het maar omdat ze me toch wel maandelijks eventjes doen stilstaan. En reflecteren op waar het goed ging en waar er wat werkpuntjes zijn.

Alles bij elkaar genomen is het dus wel een mooie professionele planner, met enkele fijne extra elementen. Mocht hij nu nog wat extra schrijfruimte hebben, dan zou ik zo mijn exemplaar voor volgend jaar opnieuw bestellen.

Gebruiken jullie een papieren agenda?

14 Comments

 1. Katrien 15/08/2019 at 06:54

  Ik ben zelf ook overgeschakeld op een ander systeem, beetje om dezelfde reden. Maar bezorg de feedback zeker aan Stephanie. Want op basis van de feedback wordt de nieuwe planner elk jaar ook wat bijgestuurd.

  1. Evi 16/08/2019 at 09:36

   Oh dat wist ik niet! En ga ik dus zeker en vast doen, thx voor de tip 🙂

 2. Lize 15/08/2019 at 08:05

  Ik heb sinds een paar maanden ook een succesplanner maar ben al terug een andere agenda aan het zoeken. Echt veel te weinig plaats om te schrijven voor mij. Wel leuk om jouw review te lezen en te merken dat jij er hetzelfde over denkt.

  1. Evi 16/08/2019 at 09:37

   Ik vind hem heel mooi, maar dat plaatsgebrek om te schrijven is inderdaad jammer he.

 3. Ilona Wielinga 15/08/2019 at 10:08

  Ik kwam dit een tijdje terug ook al tegen, ik vind het echt wel een leuk concept en hij lijkt me handig in gebruik.

  1. Evi 16/08/2019 at 09:38

   Ik vind hem op heel veel punten een absolute aanrader. Alleen is er voor mij persoonlijk net wat te weinig ruimte om veel te schrijven. Maar als je dat niet nodig hebt, dan is het zeker en vast een aanrader!

 4. fieke 16/08/2019 at 20:19

  Aaaaah, ik hou ook heel erg van papieren agenda’s! Ik heb enkele jaren een agenda van Flow gehad, maar miste zelfs daar schrijfruimte in, onder andere een maandoverzicht. Ik ben dan begonnen met een apart boekje voor mijn blog, en sinds dit jaar heb ik een zelf ineen gestoken agenda / bullet journal / lijstjesschriftje. Ik gebruik het niet consequent, maar alles (gewone afspraken en to do’s en mijn blogkalender) kan in één boekje, en dat vind ik wel een belangrijke.
  Ik twijfel nog een héél klein beetje of ik dit jaar weer voor de Flow agenda kies, want dit jaar komt hij weer in A5 formaat (vorig jaar was die kleiner). Het handige is dat daar alles voorgedrukt is, terwijl ik in mijn blanco boekje alles zelf moet tekenen en schrijven. Maar in de Flow agenda staan – normaalgezien – geen maandoverzichten, dus het wordt wellicht weer een blanco boekje.
  Wat ook een leuke lijkt, is de Structuurjunkie planner van Cynthia. Heel minimalistisch, al lijkt er me ook wel weinig schrijfruimte in te zijn…
  Succes met je keuze voor 2020!

  1. Evi 01/09/2019 at 16:49

   Ja die schrijfruimte lijkt bij veel planners een uitdaging te zijn he. Dus ik ben er nog niet uit wat ik voor volgend jaar ga doen 🙂

 5. Flavie 17/08/2019 at 08:11

  Geen papieren agenda’s meer voor mij, ik hou het toch niet vol. Ik heb samen met Zoetie een gedeelde agenda op de smartphone en dat werkt prima! Vooral geen dubbele afspreken meer 😉

  1. Evi 01/09/2019 at 16:50

   Oh dat is inderdaad wel een gemak. Wij doen hier een combi van beide, want zonder mijn papieren agenda loop ik precies toch nog steeds wat verloren 🙂

 6. nicole orriens 20/08/2019 at 10:39

  Oh, ik ben dol op planners dus ik las deze post met veel genoegen. Voor mij is het een nadeel dat er tijdstippen in staan helaas. En die quotes vind ik altijd een beetje zoetig. Maar fijne review!
  Ik houd het toch nog maar bij mijn Moleskine XL.

  1. Evi 01/09/2019 at 16:52

   Thx 🙂 Die tijdstippen zijn soms een voordeel en inderdaad soms ook een nadeel! Die Moleskine XL, die ga ik toch eens van naderbij bekijken want ben er nu wel benieuwd naar geworden 🙂

 7. Leen 24/09/2019 at 13:21

  Ik had hier al wat over gelezen maar mijn probleem met voorgedrukte agenda’s is hetzelfde als het jouwe: niet genoeg plek om zelf dingen te noteren. Ik werk nu terug met een bullet journal, gewoon een schrift (met dotted papier) waar ik zelf mijn weken in ‘maak’ en dan ook de vrijheid heb om lijstjes toe te voegen etc. Flexibel én overzichtelijk en als ik tijd heb laat ik er ook graag kleurtjes en washitapekes op los 🙂
  (en nu zit mijn inhaalbeweging erop… oeps)

  1. Evi 27/09/2019 at 16:49

   Hahaha, ik merkte het al die inhaalbeweging ;)à Ik heb intussen wel interessante feedback gehad van SuccesPlanner over hoe zij dat oplossen en ben dat nu eens aan het uitproberen. Want ik heb het geduld er niet voor om zelf een agenda te maken 🙂

Leave a Reply