Rise and shine

Afgelopen week trapte Lilith de nieuwe #Boostyourpositivity campagne af. De vorige editie volgde ik met veel interesse vanop de achtergrond, want toen had ik zelf nog geen blog.  Intussen is dat wel anders en dus neem ik als beginnende blogger dit jaar met veel plezier deel!

Tussen 27/09 en 11/10 staat de campagne in het teken van ontbijt en andere ochtendrituelen. Als ik heel eerlijk ben dan verlopen onze ochtenden zo goed als stressloos en geheel onvoorbereid. Niet onlogisch want op dit ogenblik zijn we nog maar met 2, mijn lief en ik. Maar ik vermoed dat eenmaal ons zoontje er zal zijn, ik mijn ochtendrituelen toch wat planmatiger zal moeten aanpakken 🙂

Hoe zien mijn ochtenden er dan uit?

  • 6h: de wekker loopt voor de eerste keer af. Na wat rondtasten op het nachtkastje vind ik de gsm en duw ik razendsnel op snooze. Heerlijk vind ik het om langzaam wakker te worden onder dat warme donsdeken terwijl het buiten lekker fris en koud is.
  • 6h30: na een half uur snoozen is het tijd om op te staan en me richting badkamer te begeven voor de dagelijkse douche. Zonder die dagelijkse warme douche word ik echt niet wakker (en ben ik ook niet aanspreekbaar). Na het aanbrengen van bodylotion kies ik mijn outfit du jour. In functie van mijn dagplanning (klantenmeetings of niet) wordt het ofwel een wat meer casual outfit of eerder iets meer business.
  • 6h50: tijd om mijn lief voor de eerste keer wakker te maken. Daar waar ik een ochtendmens ben en geen probleem heb met vroeg opstaan is mijn lief een echt avondmens en duikt hij dus vaak veel later dan ik het bed in. Gevolg: ’s ochtends een kanjer van een ochtendhumeur. Maar de geur van verse koffie helpt! Verder bereid ik ook mijn ontbijt, tussendoortjes en lunch voor. Meteen ontbijten nadat ik wakker ben is iets wat me helemaal niet lukt en dus ontbijt ik door de week op het werk.
  • 7h30: alles inpakken, de laatste hand leggen aan mijn outfit en het aanbrengen van wat basic make-up, mijn lief uit bed lokken met koffie en dan is het tijd om naar het werk te vertrekken. Zonder file ben ik rond 8h20 op het werk en start ik mijn werkdag met het overlopen van mijn mails terwijl ik ontbijt.

Ontbijten als een koning?

Die spreuk gaat voor mij niet op: doorheen de week start ik mijn dag met een kiwi (goed voor darm- en spijsvertering) en een glas fruitsap. Eenmaal op het werk eet ik trouw elke dag mijn portie havermout met yoghurt, met daarbij een groot glas plat water. Voor mijn zwangerschap was ik trouwens verzot op magere yoghurt. Vreemd genoeg verdraag ik die geur sindsdien niet meer en ben ik overgeschakeld op soja yoghurt, iets wat ik tot dan toe helemaal niet binnen kreeg. Benieuwd dus wat het wordt na de bevalling!

Mijn werkdag start steevast met deze Multifruit havermout
Mijn werkdag start steevast met deze Multifruit havermout

In het weekend mag het wel al eens wat meer zijn en wordt de havermout vervangen door Kellogg’s Extra Crunchy Dark Chocolate Muesli of een vers chocolade broodje van bij de warme bakker om de hoek. Naast het glas fruitsap drink ik in het weekend ook een dampende kop koffie (door de week probeer ik die te vermijden, zwanger weet je wel ;-)). Heerlijk om het weekend op die manier te beginnen! En zolang we nog met ons 2 zijn, genieten we er met volle teugen van 🙂

Tijdens het weekend mag het al eens wat meer zijn ;-)
Tijdens het weekend mag het al eens wat meer zijn 😉

Leave a Reply