Snel een evenwichtige maaltijd dankzij Delhaize stoomschotels

Ik weet niet hoe het zit bij jullie maar hier wordt er ’s avonds pas laat gegeten. Een van ons twee is ’s avonds op tijd thuis – rond de klok van zes – en neemt de avondspits met onze kleine man voor zijn / haar rekening. De andere werkt die dag wat langer door, is wat later thuis en zorgt voor het eten dat op tafel komt eenmaal onze kleine kapoen in zijn bedje ligt. Alleen is dat vaak pas rond een uur of acht ’s avonds. Niet ideaal als je gezond eten op tafel wil toveren zonder dat je eerst uren in de keuken hebt doorgebracht.

Sinds kort lukt het ons wel, dankzij Delhaize! Zij kwamen namelijk met een nieuw concept op de markt: stoomschotels. Ze zijn verkrijgbaar in 4 varianten: schol met kervelsaus en quinoa-bulgur, gerookte zalm in kruidenroomsaus met spaghetti, garnalen met rode currysaus en basmatirijst en feta met Griekse tomatensaus en couscous. Vier minuten in de microgolf en je tovert een gezonde maaltijd op tafel! Enorm handig, zeker als je zoals ons ’s avonds echt niet veel tijd hebt om te kokkerellen.

Mijn favorieten? De garnalen met rode currysaus en feta met Griekse tomatensaus.

Hebben jullie deze stoomschotels al geprobeerd? Hoe toveren jullie snel een gezonde maaltijd op tafel? 

15 Comments

 1. Samaja 26/06/2016 at 11:47

  Ik heb nog nooit iets dergelijks geprobeerd, is het ook echt lekker?

  1. Evi 05/07/2016 at 08:28

   Meestal vind ik dergelijke dingen ook niet top, maar deze vind ik wel lekker, enkel die met schol vind ik minder maar dat kan ook liggen aan het feit dat ik sowieso geen fan ben van schol.

 2. Inge | The Belgian Reviewer 26/06/2016 at 19:58

  Ja die garnalen met rode currysaus heb ik ook al eens gegeten, wel ok. Bij Albert Heijn hebben ze ook zo’n maaltijden, ook wel ok. Ik ben nu wel nog meer fan van de nieuwe Iglo maaltijden die net gelanceerd zijn, te vinden in het diepvriesvak. Runderreepjes met noedels, of ook iets met curry.

  1. Evi 05/07/2016 at 08:29

   Die nieuwe Iglo maaltijden heb ik nog niet geprobeerd. Ik zal eens snuisteren in het vriesvak bij het volgende supermarktbezoek 🙂

 3. LJ 27/06/2016 at 10:35

  Ik heb het niet zo voor klaargemaakt eten – geef mij maar vers, want wat zit er in zo’n “gezonde” bakjes nog allemaal in? Natuurlijk snap ik dat dat niet evident is om elke dag vers te koken! Maar dan maak ik liever in het weekend of wanneer ik meer tijd heb, grote hoeveelheden en vries die in, zoals spaghetti, curry, (maaltijd)soep, hutsepot, lasagne…..
  Er bestaan ook supersimpele én snelle gezonde gerechten met verse groenten bv courgetti met tomaatjes, gerookte zalm en pijnboompitten, dat staat op 20 minuten op tafel. Het moet inderdaad niet altijd ingewikkeld zijn maar gezond koken wil niet automatisch zeggen dat je een uur in de keuken moet staan, ik weiger, door de week wil ik max een half uur spenderen achter mijn kookpotten, inclusief de opkuis :p
  Sorry voor mijn sceptisme over die stoombakjes 🙂 🙂 laat het je eetlust niet wegnemen!

  1. LJ 27/06/2016 at 10:43

   Nog ter aanvulling… want bij het herlezen van mijn reactie merk ik dat ik nogal euhm belerend overkom, en dat was zeker niet mijn bedoeling. Ik ga hier niet beweren wat gezond of ongezond is want ik weet het verdorie zelf niet. Ge moet eten waar gij u goed bij voelt, voilà!

   1. Evi 05/07/2016 at 08:31

    Hahaha, no worries, ik had het niet gelezen als te belerend 🙂 Wij doen dat ook hoor in het weekend grotere hoeveelheden maken en invriezen, maar soms is zo een schotel die op pakweg 5 minuten klaar is net een iets handigere oplossing. En het is nog steeds gezonder dan frietjes uit de frituur denk ik dan bij mezelf, al kan dat laatste ook wel eens smaken 😉

    1. LJ 05/07/2016 at 12:02

     Ooooo frietkotfrietjes <3 Is hier ook al een tijd geleden!

 4. Billy 27/06/2016 at 16:56

  wij eten bijna nooit zo’n vooraf bereide schotels. Als het vlug moet gaan hebben we vaak wel iets in de diepvries zitten van overschotjes, altijd handig zoiets!
  Avondeten komt bij ons rond 18h op tafel, omdat ik voor mijn nachtwerk graag wat tijd om te bekomen heb na het eten.

  1. Evi 05/07/2016 at 08:32

   Restjes in de diepvries zijn inderdaad altijd handig 🙂 En dat tijd hebben om te bekomen na het eten snap ik hoor, heb dat zelf ook!

 5. Falderie 27/06/2016 at 20:22

  heb ik nog nooit geproefd, lijkt me wel handig als je eens wat minder tijd hebt.
  ik maak eigenlijk bijna altijd vers eten. Als ik écht te weinig tijd heb, gaan we meestal een hapje eten.

  1. Evi 05/07/2016 at 08:33

   Ooh dat is wel een fijne oplossing, een hapje gaan eten 🙂 Alleen zou mijn portemonnee daar op een gegeven moment wel eens tegen gaan protesteren 😉

 6. Hilde 02/07/2016 at 19:20

  Zulke kant-en-klaar-schotels mijd ik toch liefst zoveel mogelijk. Liever vers bereid. Het helpt me om grotere porties te bereiden en die dan in te vriezen. Gewoonlijk pluis ik al op voorhand menu’s uit, maak een lijstje obv welke ingrediënten ik zal nodig hebben, spaart heel wat tijd uit tijdens de week. Daarnaast kook ik ook al eens met restjes enz.

 7. Flavie 12/07/2016 at 17:07

  Is dit echt lekker? Zelf heb ik dit nog nooit geprobeerd.
  Wel handig als je weinig tijd hebt.

  1. Evi 14/07/2016 at 07:34

   Ik vind ze best wel lekker en inderdaad vooral erg handig als je weinig tijd hebt 🙂 Enkel die met schol vind ik niet zo yummie maar dat kan ook wel liggen aan het feit dat ik schol sowieso geen topper vind

Leave a Reply