Summertime tag

De zomervakantie loopt op zijn einde maar dat neemt niet weg dat ik ga proberen om van die laatste weken nog met volle teugen te genieten. Zeker nu het terug een paar dagen rokjes en sandaaltjesweer is ๐Ÿ™‚ Ik las eerder bij Josefien deze summertag en vond hem zo leuk dat ik hem graag overneem.

Wat is je zomerplanning? Ga je op vakantie?
Onze zomervakantie zit er intussen al een paar weken op. Wij waren de laatste twee weken van juli thuis aangezien de crรจche dan ook gesloten was. Het werd een combinatie van op reis gaan – zo genoten we van een midweek in Nederland – en staycation waarbij ik er eindelijk in slaagde om werk te maken van een aantal vervelende klusjes. En vooral ook genoot van heerlijk lang ontbijten ๐Ÿ™‚

ontbijten

Wat is je favoriete zomerse gerecht, wanneer het echt warm is?
Als het echt warm weer is kan ik immens genieten van een salade. Onlangs probeerde ik enkele recepten ย uit en de salade van gerookte zalm met mango scoort erg hoge toppen. Lekker fris van smaak en vooral ook niet te zwaar, ideale combinatie voor op een warme zomerse dag.

Salades

Wat mag er in de zomer niet ontbreken in je kledingkast?
Kleedjes! Ik draag sowieso al veel liever rokjes en kleedjes dan broeken en de zomer vind ik dan ook een ideale periode voor heerlijk luchtige jurken. Ook een paar ballerina’s en sneakers mogen zeker niet ontbreken in mijn zomerkleerkast. In de winter draag ik liever een schoen met een hakje, dat staat net iets eleganter onder een rok/kleed met nylonkousen maar in de zomer vind ik het zalig om snel een paar sneakers aan te doen of ballerina’s als het iets gekleder mag/moet zijn.

KleedjesSchoenen

Zwemmen of zonnen?
Zwemmen. Ik ben niet echt gemaakt om uren in de zon te liggen bakken en braden. Een keer heb ik me laten overhalen tot een all-in vakantie en na de eerste twee dagen was ik het zo beu om me enkel van zwembad naar restaurant en omgekeerd te verplaatsen dat we uiteindelijk de rest van de vakantie er zowat iedere dag op uit trokken (en zo nu en dan wel een lunchpakket vroegen ;-)).

Strand of zwembad?
Als ik echt moet kiezen dan ga ik voor het strand. Dat biedt net iets meer mogelijkheden om je bezig te houden met een peuter dan het zwembad. Wij wonen wel nogal ver van de kust dus jammer genoeg raken we er niet vaak.

IMG_0189

Wat is je make-up look in de zomer?
Ik draag doorheen het jaar bitter weinig make-up, buiten wat concealer en zo nu en dan wat mascara en in de zomer is dat eigenlijk net hetzelfde. Op vakantie kies ik wel gauw voor enkel wat concealer en als het snel moet gaan of het een lazy dag wordt laat ik zelfs die achterwege.

Wat is het ultieme zomergevoel?
’s Ochtends wakker worden zonder wekker, de zon al door de gordijnen zien piepen en dan heerlijk lang en uitgebreid kunnen ontbijten. Veel te laat onder de douche springen en dan genieten van een uitstap met Tuur en het lief onder een stralend blauwe hemel.

Wat is je favoriete zomerse uitstapje?
Oei dat is een moeilijke want er zijn zoveel uitstapjes die ik fijn vind. Als ik dan toch er eentje moet uitkiezen dan is het een bezoek met Tuur aan een speeltuin met zandbak en glijbaan. Hij kan zich met enkel die twee dingen urenlang uitleven en ik geniet er enorm van als ik zie hoeveel plezier hij aan die dingen beleeft.

Spelen met Tuur

In de zomer kan ik niet zonder…
BBQ ๐Ÿ™‚ Die is voor mij onlosmakelijk verbonden met mooi weer. Momenteel is ons terras er nog te klein voor maar ik weet nu al dat eenmaal we volgend jaar verhuisd zijn bij de eerste zonnestralen de BBQ aangestoken zal worden. De geur alleen al … heerlijk vind ik die. En het zorgt bij mij meteen ook voor een vakantiegevoel.

Wat zorgt bij jullie voor het ultieme zomergevoel? Zin om de tag over te nemen? Laat het dan zeker weten in de comments. Dan kom ik met veel plezier lezen!ย 

*Bron uitgelichte afbeelding: Pixabay

12 Comments

 1. Mrs Brubeck 23/08/2017 at 13:36

  Wat een fijn logje, ik herken me in veel van je antwoorden!
  Neem de tag mss wel over!
  Nog een paar fijne dagen x

  1. Evi 27/08/2017 at 07:43

   Thx ๐Ÿ™‚ Voor jullie ook nog een paar hele fijne dagen!

 2. Samaja 24/08/2017 at 11:57

  Het zomergevoel springt van je post af :-). Wat ziet je ontbijt er telkens weer lekker uit trouwens. Het ultieme zomergevoel associeer ik met bepaalde kledij. Als ik dat ene jurkje kan aantrekken met die sandalen eronder, dan is het zomer :-). Ik heb een heel comfortabele ligstoel van Lafuma en we noemen het bij ons thuis tegenwoordig Lafuma-tijd, de beste tijd van het jaar ;-).

  1. Evi 27/08/2017 at 07:49

   ๐Ÿ™‚ Dat lijkt me inderdaad een heerlijke tijd te zijn die Lafuma-tijd. Geniet er nog van!

  2. liese 03/09/2017 at 13:15

   lafuma-tijd, klinkt heel goed!

 3. Sofie 24/08/2017 at 22:19

  Door je post blijft het zomergevoel weer wat hangen, want ik verlang soms al naar de herfst. het mooie weer van de laatste dagen doet er ook wel iets aan ๐Ÿ™‚ En ik draag liever broeken dan kleedjes of rokken. In de zomer draag ik wel graag eens een kleedje of rokje.
  Ik denk dat ik deze tag ook algauw nog over neem.

  1. Evi 27/08/2017 at 08:05

   Wat een mooi compliment, dankjewel daarvoor ๐Ÿ™‚ En zeker doen die tag overnemen, ik kom hem met heel veel plezier bij jou lezen!

 4. fla 25/08/2017 at 17:34

  Heel leuk om te lezen… misschien neem ik wel over ๐Ÿ™‚

 5. zwartraafje 29/08/2017 at 14:14

  Ondertussen komt het einde van de zomer in zicht maar dankzij jouw blogpost lijkt het net te beginnen. Dit jaar zijn we gewoon thuisgebleven maar zomerse salades en smoothies zorgen er ook voor dat ik van de zomer kan genieten.

 6. liese 03/09/2017 at 13:16

  ben je tevreden van die adidasjes? Ik heb Stan Smiths maar die nijpen zo aan mijn tenen dat ik ze bijna nooit draag ๐Ÿ™

  1. Evi 04/09/2017 at 07:50

   Van mijn adidasjes ben ik heel tevreden! Ik had er op voorhand wat schrik voor want ben helemaal niet gewoon om sneakers te dragen, maar deze draag ik met enorm veel plezier.

 7. Leen 17/09/2017 at 09:16

  Intussen is het helemaal afgelopen met blotebenenweer… maar kijk door jouw zomerse foto’s kwam het zomergevoel wel efkes helemaal terug ๐Ÿ™‚ Ik ben fan van strand noch zwembad; geef mij maar de bergen in eender welk jaargetijde.

Leave a Reply