Tag: Ik beken

Vrijdag, het ideale moment voor een wat luchtigere post. Want zo net voor het weekend hoeft het er niet altijd even serieus en zwaar aan toe te gaan. En al helemaal niet als ik dan ook nog eens vakantie heb. Die twee vakantie die ik nu heb dienen trouwens om al onze spullen naar ons nieuwe huis te verhuizen. En daar wat te werken aan de inrichting. Maar nu terug over naar de orde van de dag: de ‘ik beken’ tag las ik een hele poos terug bij Anneke van Mrs. Curly. Zij vond hem op haar beurt bij Lotus Writings. En ik vond deze ‘ik beken tag’ zo leuk dat ik hem zelf ook eens invul.

Tag: Ik beken (Q&A)

De ‘ik beken’ tag komt oorspronkelijk van Kim en draait om zes heimelijke genoegens en verborgen eigenschappen. Benieuwd naar welke die van mij zijn?

Hoe zag ik eruit toen ik puber was?

Niet zo bijster goed vind ik zelf als ik nu foto’s van die periode bekijk. Ik was graatmager en grote fan van lange broeken met olifantenpijpen. Drie keer raden wat dat met je doet als je al heel erg mager bent 😉 Verder had ik ook een grote liefde voor hippiegetinte kleren. Maar experimenten met gekleurd haar of make-up heeft er nooit echt ingezeten. Dus op dat vlak viel het dan allemaal wel weer mee.

Van welke muziek hou ik?

Dat hangt een beetje van mijn mood en activiteit af. Als ik geconcentreerde taken moet uitvoeren ben ik grote fan van klassieke muziek. Ik vermoed dat het feit dat ik doorheen het lager en middelbaar onderwijs muziekschool volgde als naschoolse activiteit hier wel voor iets tussenzit. Als ik in de wagen in de file sta, dan mag het er wat luidruchtiger aan toe gaan. En staat er vaak muziek uit de nineties op 🙂 En als ik ga sporten dan kies ik steevast voor plaatjes met een stevige beat erin. Kwestie van mijn tempo wat op te drijven.

Waar ben ik fan van?

Dit zal jullie niet verbazen maar ik ben grote fan van boeken lezen, joggen en uitstapjes 🙂 Ohja, ook lekker eten mag hier eigenlijk niet ontbreken. Bon, het is duidelijk, ik ben fan van het goede leven 🙂

Als het trouwens op boeken aankomt dan heb ik een grote voorliefde voor Harry Potter, Engelstalige klassiekers en historische romans. Doordat ik Germaanse studeerde lees ik trouwens nu nog steeds 90% van de tijd in het Engels. Want vaak vind ik de Nederlandse vertalingen niet geweldig.

Waar weet ik nou echt niets vanaf?

Van heel veel dingen, maar een aantal springen er wel uit. Zo ken ik bijvoorbeeld niets van wagens, ik weet na al die jaren rijden nog steeds niet wat een velg is. En bel voor het minste dat er een lampje begint te branden naar het lief.

En hoe vreemd het ook mag zijn van bouwen weet ik ook niet veel af. Ik volgde de bouw van ons huis wel op maar toen er termen vielen als plakken, chappen, … hoorde ik het in Keulen donderen. En weet ik er eigenlijk nog altijd het fijne niet van af.

Wat weten maar weinig mensen van mij? 

Dat ik vaak niet zo zelfzeker ben als ik laat uitschijnen. En dat ik al een hele poos op een hele dunne koord aan het balanceren ben. Zowel dit jaar als vorig jaar waren absoluut geen rustige jaren voor ons. Noch op professioneel vlak, noch op privévlak. En die gevolgen laten zich enorm voelen. Alleen, ik toon dat zelden aan iemand buiten het lief en mijn BFF. Maar ook dat ik nog steeds (heel veel) last heb van faalangst is iets wat niet iedereen weet van me.

Wat kijk ik stiekem op tv? 

Thuis! Ik ben al jaren stiekem een fan. En programmeer zelfs onze digicorder om alle afleveringen op te nemen want vaak kijk ik ’s avonds uitgesteld.

Zin gekregen om deze tag over te nemen? Laat het dan zeker weten in de comments. Dan kom ik met veel plezier lezen! 

13 Comments

 1. Sofie 31/08/2018 at 20:36

  Oh leuke tag, misschien neem ik hem ook een keertje over. Ik luister eigenlijk altijd naar Klara en heb geen muziekschool gedaan, ik vind andere radiozenders veel te druk.

  1. Evi 12/09/2018 at 21:54

   Doen, dan kom ik met veel plezier lezen 🙂

 2. Samaja 01/09/2018 at 18:20

  Heel leuke tag, misschien neem ik hem binnenkort wel eens over :-). Ik luister dan weer nooit naar klassieke muziek, al is het een geval van onbekend is onbemind. Ik hoor soms dingen passeren bij de echtgenoot (die vindt dat ik op dat vlak een cultuurbarbaar ben) en denk dan steevast dat ik me daar toch echt eens in moet verdiepen, maar het komt er nooit van.

  1. Evi 12/09/2018 at 21:55

   Zeker doen, dan kom ik met veel plezier lezen 🙂 Ik heb klassieke muziek vooral leren kennen door de muziek- en balletschool. En ik vrees dat het hier anders ook wel minder zou zijn hoor 🙂

 3. Chez Julie 01/09/2018 at 21:12

  Verbouwingsjargon is ook niet meteen mijn grote specialiteit: de beste methode om mij op dat vlak beslissingen te laten nemen is me prentjes tonen en vragen wat ik het mooist vind. Werkt perfect 🙂

  1. Evi 12/09/2018 at 21:55

   Hahaha 🙂 Zo herkenbaar 😉

 4. Liese 02/09/2018 at 09:40

  Chape; enduit; potrellen dat heeft geen geheimen meer voor me denk ik. Leuke tag, neem em over!

 5. Ik beken – Verbeelding 04/09/2018 at 17:00

  […] zag deze tag (of stokje voor de old skool bloggers onder ons) opduiken bij Evi en het leek me wel een leuke om hier over te nemen. De ‘ik beken’ tag werd in het leven […]

 6. Flavie 12/09/2018 at 13:42

  Ik ben ook een Thuiskijker en neem ook alles op, om dan achteraf op mijn gemakje alles te bekijken 🙂

 7. Ik beken – Failing To Be Superwoman 14/09/2018 at 09:13

  […] “ik beken”-tag zag ik bij Liese, die hem bij Evi haalde, die hem op haar beurt las bij Mrs. Curly. Ik volg de twee laatste dames wel – want […]

 8. zwartraafje 20/09/2018 at 13:14

  Wat een leuke tag. Ik heb net als jij muziekschool gevolgd als kind en kan nog steeds genieten van klassieke muziek. Zo hou ik enorm van Sir Edward Elgar’s cello concerto in e minor op. 85 Oospronkelijk wilde ik ook liefst cello spelen maar mijn ouders hebben me aangeraden om voor blokfluit te kiezen. Door het lezen van jou blogpost ben ik trouwens nu nog eens opnieuw van dat Cello Concerto aan het genieten.

  1. Evi 23/09/2018 at 20:41

   Wat fijn dat je hierdoor opnieuw ervan geniet 🙂 Ik heb toen trouwens voor dwarsfluit gekozen 😉

Leave a Reply