#Tag over bloggen

Het is al een hele poos geleden dat ik nog eens deelnam aan een tag oftewel blogstokje. Dus toen ik deze #tag over bloggen spotte bij Hilde van Regenboogbui wist ik meteen dat ik hem wou overnemen. Want zo nu en dan wat luchtige leeslectuur, dat is altijd mooi meegenomen 🙂

Hilde haalde haar inspiratie voor deze post bij Suske blogt die de vragenlijst op haar beurt vond bij Priscilla.

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?

Door andere blogs te lezen. Maar evengoed door naar podcasts te luisteren en de actualiteit wat te volgen. En verder ook door tal van dingen – zowel groot als klein – die mijn pad kruisen. Er zit eigenlijk niet één grote inspiratiebron tussen. Maar net dat maakt het zo boeiend en afwisselend.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?

Ik eet zelden tijdens het bloggen, maar drink wel veel water. Of soms eens een kopje koffie of thee. Doorheen de jaren is mijn eetpatroon toch wel sterk gewijzigd en heb ik het snoepen afgeleerd.

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Ik maak doorgaans geen traditioneel jaaroverzicht, al blikte ik de voorbije jaren naar het einde van het jaar toe wel al eens terug (hier en hier). Meestal begin ik ergens in het najaar na te denken over hoe ik het wil aanpakken. Om dan effectief in oktober/november de nodige content te verzamelen en er iets over te schrijven.

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?

Er zijn heel wat dingen die ik als blogger geleerd heb. Om te beginnen zijn mijn writing skills er flink op vooruit gegaan. Maar ook mijn kennis over SEO en fotografie kreeg een flinke boost. Ik leerde ook om me open te stellen, om nieuwe dingen te ontdekken en nieuwe mensen te leren kennen. Stuk voor stuk dingen waar ik enorm dankbaar voor ben. En die ik dus ook erg koester.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

Ik kan het best van al ’s ochtends vroeg schrijven. Alleen lukt me dat jammer genoeg niet altijd. En dus heb ik ook wel geleerd om bijvoorbeeld die paar uur in het weekend dat Tuur soms op stap is met zijn papa te schrijven. Vaak zet ik artikels dan in draft en probeer ik ze doorheen de week af te werken. Zondagnamiddag of -avond is vaak ook het moment waarop ik foto’s neem en/of bewerk.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Mijn fotografieskills upgraden 🙂 Verder vind ik samenwerkingen natuurlijk ook erg fijn. Maar dan wel graag samenwerkingen die bij mij passen en waar ik zelf voor 100% kan achterstaan.

En als ik echt mag dromen, dan zou ik het enorm fijn vinden mocht ik (nog meer) lezers kunnen inspireren, hen op ideeën brengen en interactie met ze hebben. Want dat blijft toch wel een van de fijnste dingen die er zijn.

bloggen
Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Hoe vreemd het ook mag klinken, maar ja, zowat elke keer. Ik denk dat het pietje precies in mij daar voor iets tussen zit. Want alhoewel ik heel hard let op spellings- en dt-fouten ben ik toch als de dood om er nadien eentje te vinden. En bij de meer persoonlijke posts twijfel ik vaak of ik die dunne lijn tussen wat je wel en niet meegeeft niet overschreden heb.

Heb jij veel contact met collega bloggers?

Best wel. En dat is één van de dingen die ik het allerfijnst vind aan bloggen. Er zijn een aantal andere bloggers met wie ik op regelmatige basis afspreek en die ik intussen – denk ik toch – zelfs vriendinnen mag noemen.

Wat voor muziek of welke TV-zender heb je het liefst aan onder het bloggen?

Geen 🙂 Ik kan het beste schrijven in stilte. Anders word ik veel te snel afgeleid. Als ik toch muziek zou opzetten, dan kies ik resoluut voor klassieke muziek op de achtergrond.

bloggen
Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?

Goh, daar is niet meteen een bepaalde dag voor. Heel vaak noteer ik doorheen de week ideeën in mijn notitieschrift of in Evernote. Ook de structuur van mijn posts werk ik daar vaak in uit. En dan op een vrij moment, als het rustig is in huis, begin ik te schrijven. Tegenwoordig is dat vaak in het weekend, maar de basis die wordt doorheen de week al flink gelegd.

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?

Ik vind het moeilijk om er eentje uit te kiezen want er zijn wel een paar 🙂 Vaak gaat het om persoonlijke posts. En ik ben er dan trots op omdat ik er eindelijk over durfde te bloggen. Of er echt met aan de slag ben gegaan en een oplossing voor gevonden heb. Of een persoonlijke evolutie heb doorstaan.

Waarom zou iemand een blog moeten starten?

Er zijn zoveel redenen om te starten met bloggen: om je te verdiepen in een bepaald onderwerp. Om je schrijfskills aan te scherpen. Om nieuwe inzichten te krijgen. Om nieuwe mensen te leren kennen. Noem maar op 🙂

Wat zouden jullie nog willen bereiken als blogger?

30 Comments

 1. fieke 09/10/2019 at 10:31

  Leuke tag! Ik vind de interactie met lezers en andere bloggers ook één van de fijnste dingen.
  Vaste blogmomenten heb ik niet, maar ik loop vaak tegen tijdsgebrek en perfectionisme aan. Ik heb zo veel concepten en dingen die ik wil uitwerken, en ik vraag me dan altijd af wie dat zou willen lezen. Bloggen lukt mij ook het beste tijdens kindvrije uurtjes, wanneer het stil is rond me heen. Als ik enkele uren heb, kan ik ook wel in een flow raken van enkele berichten afwerken en inplannen, maar dat is helaas alweer eventjes geleden…
  En je mag zeker trots zijn op je blog, want de evolutie is duidelijk merkbaar (en dat bedoel ik alleen maar positief!).

  1. Evi 10/10/2019 at 08:13

   Oh zo lief van jou! Stom he, maar ik blijf daar dus erg onzeker over … En ik denk vaak exact hetzelfde als jij hoor: zoveel ideeën, maar dan bedenk ik me ook steeds meteen maar allee wie zou dat nu willen lezen. Tot ik dan af en toe wel eens zo een post publiceer en daar dan wel wat positieve reactie op krijg. En die kindvrije flow & uren, die heb ik nodig hoor om te bloggen, anders kan ik dat absoluut niet 🙂

 2. nicole orriens 09/10/2019 at 10:43

  Ik eet ook nooit tijdens het bloggen. Sterker nog, bloggen is voor mij een goede manier om te voorkomen dat ik ga snoepen en snacken : )

  Mijn inspiratie haal ik uit alles en nog wat.

  1. Samaja 09/10/2019 at 19:39

   Ik wil eigenlijk niet per se iets bereiken met mijn blog, al zou het geweldig zijn moesten anderen die ook worstelen met het niet hebben van kinderen, of met die keuze, zichzelf herkennen of steun vinden in wat ik schrijf.

   1. Evi 10/10/2019 at 08:19

    Ik denk dat er wel wat lezers van jou blog daar heel wat aan hebben! Mocht dat bij mij het geval zijn, dan zou ik zonder twijfel alvast heel wat aan je blog gehad hebben ?

  2. Evi 10/10/2019 at 08:14

   O wauw, mocht bloggen er bij mij nu ook eens op andere momenten kunnen voor zorgen dat ik niet meer snoep, dan zou dat geweldig zijn 🙂

 3. Villasappho 09/10/2019 at 10:59

  Leuk om zo wat meer over je te lezen. De tag is me bekend. Ik snack nooit als ik blog. Ik heb geen hand vrij. Maar water en koffie doen het goed.

 4. Anne 09/10/2019 at 14:41

  Leuk! Zet ik in mijn lijstje om ook eens te doen.

 5. Moederschip 09/10/2019 at 18:15

  Zo leuk, ik ga die zeker eens overnemen 🙂

  1. Chez Julie 09/10/2019 at 18:52

   Amai, strakke blogplanning zeg! Bij mij is zondag ook vaak blogdag, als ik niet ergens op stap ben tenminste. Dat fijne ontmoetingen een van de leukste ‘neveneffecten’ is van bloggen: helemaal akkoord! Ik kijk al uit naar de blogcocktail binnenkort ?

   1. Evi 10/10/2019 at 08:18

    Ik kijk er ook al naar uit 😉 En die strakke blogplanning, ja dat komt omdat ik mezelf ken. Anders is dat een van de dingen die snel achterwege gelaten worden wegens geen tijd 🙂

  2. Evi 10/10/2019 at 08:17

   Top 🙂 Ik kom hem graag bij jou lezen!

 6. Maartje 10/10/2019 at 11:52

  Gezien ik pas reeds begonnen ben zou ik allereerst meer lezers willen genereren. Mensen inspireren met de boeken die ik gelezen heb en mijn mening daarover delen. Ben al goed op weg vind ik zelf en daar ben ik stiekem al best trots op , op de hoeveelheid mensen die na een maand mijn blog vinden.

  1. Evi 20/10/2019 at 18:09

   Mooie doelen! En mij inspireer je alvast met je boeken 🙂

 7. Séverine 10/10/2019 at 18:44

  Stokjes, jeej! Deze ga ik ook eens overnemen! ? Cu op de Blogcocktail! X

  1. Evi 20/10/2019 at 18:10

   Oh super 🙂 Ik kom hem graag eens lezen bij jou 🙂 En inderdaad tot op de Blogcocktail! X

 8. Goofball 15/10/2019 at 13:15

  Blogs plannen, structuur uitwerken, zitten zonder muziek om niet gestoord te worden, foto’s bewerken….

  Het is me allemaal vreemd. ‘k Denk dat ik deze tag beter niet overneem. Hij intimideert me. Ik rommel duidelijk gewoon wat aan al 14 jaar. Als ik het teveel moet overdenken zou er niet veel gepubliceerd worden bij mij en zou mijn fun weg zijn. Dan maar imperfect tussen de soep en patatten. En stiekem jaloers zijn op al die anderen die een zoveel betere schrijfstijl hebben.

  1. Evi 20/10/2019 at 18:19

   Ik vind jouw schrijfstijl goed hoor! Dus daar moet je zeker niet aan twijfelen. Bij mij zou het net andersom zijn. Zonder planning zou ik te veel in paniek raken. En zou er hier niets verschijnen 🙂 Maar net goed he, dat er zoveel verschillen zijn. Dat maakt het net zo boeiend!

 9. Kwante in Wonderland 16/10/2019 at 11:22

  Ook hier altijd onzeker! Mijn ding dat ik wil bereiken is gewoon nog meer mensen naar mijn Wonderland halen en ze daar laten rond dwalen!

  1. Evi 20/10/2019 at 18:21

   Dat is een mooi doel 🙂 En blij dat ik niet de enige ben die nog steeds onzeker is!

 10. zwartraafje 16/10/2019 at 15:03

  Ik herinner me dat ik een keer een gelijkaardige tag heb ingevuld en dat ik me toen nog onzekerder ging voelen over mijn blog vermits de vragen me het gevoel gaven dat ik maar wat aanmodder. De vraag waar je mee afsloot zat daar ook bij en ik kon er echt geen antwoord op bedenken. Blijkbaar bezit ik totaal geen ambitie en heb ik geen specifieke blogdoelen voor ogen. Ik vind het gewoon heel fijn om te doen en hou van de interactie die er bij komt kijken en het feit dat ik er lieve mensen door heb leren kennen.

  1. Evi 20/10/2019 at 18:22

   Dat is toch helemaal ok? Je moet toch niet specifiek een doel voor ogen hebben met je blog? Zolang jij er maar plezier aan beleeft. Want dat is het allerbelangrijkste. En het is jouw blog, dus you do you 😉

 11. Flavie 18/10/2019 at 10:57

  Ik wil niet echt iets bereiken… ik blog omdat het fijn vind om dit te doen 🙂

  1. Evi 20/10/2019 at 18:23

   Dat is het allerbelangrijkste he, dat je het fijn vindt!

 12. Leen 01/11/2019 at 14:01

  De interactie met bloggers maakt het bloggen inderdaad superfijn! Van mij mag het bloggen zo blijven verdergaan als het nu doet. Ik heb niet per se een doel. Behalve het schrijven op zich dan 🙂

 13. Blogstokje – Moederschip 11/11/2019 at 11:00

  […] maand zag ik bij Evy dit blogstokje passeren. Ik maakte ooit zo’n tag voor de deelnemers van de 40 dagen bloggen-challenge, maar […]

 14. Katrien 29/12/2019 at 22:31

  Ik heb voor 2020 van mijn blog een doel gemaakt. Hoe ik het precies ga uitwerken, ligt nog niet helemaal vast. Wel een leuke tag en fijn om jouw antwoorden te lezen ?.

  1. Evi 30/12/2019 at 18:30

   Oh ben heel benieuwd naar wat je ervan gaat maken!

Leave a Reply