The randomness of being

Bloginspiratie, ik kom ze vaak tegen terwijl ik andere blogs lees. Zo ook toen ik deze blogtag – The randomness of being – las bij Julie van Chez Julie. Ideaal in deze tijden van corona om eens stil te staan bij een aantal dingen des levens πŸ™‚

The randomness of being
1. Pak het boek dat het dichtste bij je ligt, ga naar pagina 18 en zoek regel 4.

“Vroeger was het heel logisch tot welke gemeenschap of community je behoorde”. Ik ben momenteel Community Marketing aan het lezen van Stephanie Duval en Nele Pieters πŸ™‚

2. Strek je linkerarm zo ver uit als je kan. Wat kan je aanraken?

Mijn waterfles

3. Wat deed je voor je deze randomness of being tag begon in te vullen?

Ontbijten en de online cursus Start je eigen bullet journal van Stephanie van Plan S volgen. Nadat ik de online workshop volgde, schaftte ik mij ook de cursus aan om me er nog wat meer in te verdiepen.

4. Wat hoor je op het moment?

Het getik van mijn toetsenbord, Tuur die aan het spelen is en geluiden van de bouwwerf achter ons.

5. Wanneer ben je voor het laatst buiten geweest? Wat deed je toen?

Gisteren πŸ™‚ In tijden van corona komen wij zowat elke dag buiten, tenzij het echt de hele dag non-stop water aan het gieten is. Maar anders spelen Tuur en ik dus elke dag in onze tuin, gaan we wandelen of fietsen. En gisteren ging ik nog eens een toertje joggen.

randomness - community marketing
6. Heb je gedroomd afgelopen nacht?

Waarschijnlijk wel, maar ik kan me er niets meer van herinneren. Nu ik er bij stil sta kan ik me zelden mijn dromen herinneren.

7. Wanneer heb je voor het laatst gelachen? Waarom?

Met de gekke uitspraken van Tuur. Die kan soms heel verrassend uit de hoek komen. En heeft een ongelooflijke fantasie, waardoor we hier vaak wel eens lachen met de dingen die hij zegt.

8. Wat hangt er op de muur van de kamer waar je in bent?

Kaartjes met leuke uitspraken van Lies van A Digital Story.

9. Zou je het ooit overwegen te emigreren?

Hmm, moeilijke vraag. Had je me dit pakweg 10 jaar geleden gevraagd dan had ik misschien wel ja gezegd. Maar nu we intussen meer dan 2 maand thuis zitten met een actieve kleuter erbij moet ik toch vaststellen dat ik mijn ouders heel hard mis. Net als alle andere opvangmogelijkheden die we voor Tuur hadden. En dus ben ik nu niet meer zo zeker dat ik ook daadwerkelijk zou willen emigreren πŸ™‚

10. Door wie ben je voor het laatst gebeld?

Mijn mama! Doordat we elkaar fysiek amper zien, bellen we tegenwoordig vaak. Om te horen hoe het met elkaar is en om Tuur even te zien (want we bellen met whatsapp video).

randomness kaartjes aan de muur
11. Laatste keer dat je in een zwembad zwom?

Bijna een jaar geleden intussen, tijdens onze vakantie in juli vorig jaar.

12. Luister je op het moment naar muziek?

Neen πŸ™‚ Naar muziek luisteren is iets wat ik vaak doe in de wagen. Maar door corona neem ik nog bitter weinig de wagen. En luister ik dus ook nog heel weinig naar muziek.

13. Welke kleur is de vloer van je slaapkamer?

Grijs, want we moeten nog beslissen welke definitieve vloer we gaan leggen.

14. Als je iets kon veranderen aan je huis (ook al is het niet handig of mogelijk), wat zou het dan zijn?

Niet meteen iets. We wonen hier ook nog niet zo lang (binnenkort twee jaar), maar onze tuin aanleggen staat hier wel hoog op het lijstje. Net als de slaapkamermuren een likje verf geven.

15. Wat is het laatste wat je hebt gekocht?

Nieuwe regenlaarzen voor Tuur en een grime-set. De regenlaarzen waren hier echt rats versleten en Tuur draagt die tegenwoordig keivaak. Iets zegt me dat dat vooral komt omdat hij die zelf enorm makkelijk aan en uit kan doen.

randomness regenlaarzen
16. Ooit op een motor gereden?

Telt vanachter meerijden op een motor ook mee? Want dat heb ik wel al een paar keer gedaan, samen met mijn papa.

17. Heb je ooit een trofee/beker gewonnen?

Oei neen. Of toch niet dat ik me kan herinneren.

18. Hoe heette je eerste huisdier?

Geen flauw idee meer van. Ik weet wel nog dat we als kind ooit eens goudvissen hadden, maar die waren geen lang leven beschoren. Daarna kwam er ook nog een kat, waarvan ik denk dat hij Kamiel heette.

19. Zing je onder de douche?

Nope, want ik douche me vaak als eerste terwijl de rest nog slaapt πŸ™‚

20. Wat doe je als je je verveelt?

Geen idee van πŸ™‚ Want met een actieve kleuter in huis is er van verveling niet echt sprake.

21. Wat wilde je vroeger worden?

Als kind wou ik heel graag kinderarts worden. En dan later aan de universiteit oorlogsjournaliste. Maar kijk, het is geen van beide geworden.

22. Hoeveel sleutels zitten er aan je sleutelbos?

5

23. Welke auto rijd je?

Eentje van het werk πŸ™‚ Geen idee van welk merk, ik ben daar een ramp in om die dingen te onthouden.

24. Wat is je favoriete tijd van de dag?

De ochtend en dan meer specifiek het moment waarop alles nog stil is en ik al wakker ben. Zalig vind ik het om die paar minuten in rust en stilte door te brengen en de rest van de wereld te zien ontwaken.

25. Hoe ver van je geboorteplaats woon je?

Op ongeveer veertig kilometer. Al is dat in het verleden ooit wel al verder geweest. Maar een goeie drie/vier jaar geleden kochten we in Asse een bouwgrond en kwamen we dus terug wat dichter bij mijn ouders & geboorteplaats wonen.

26. Ben je een vroege vogel of een nachtmens?

Absoluut een ochtendmens. Altijd al geweest ook. Ik heb er al zolang ik me kan herinneren minder problemen mee om ’s ochtends vroeg uit bed te komen dan ’s avonds echt laat te moeten opblijven.

27. Wat voor baantjes heb je gehad?

Als student werkte ik tijdens de zomermaanden in verzekerings- en bankkantoren. Toen ik afstudeerde ging ik aan de slag in communicatie-agentschappen om dan uiteindelijk sinds een paar jaar aan klantenzijde te belanden. Maar wel nog steeds in communicatie-afdelingen :-).

28. Nieuwe en spannende dingen die je zou willen delen?

Niet meteen, want doordat we allemaal al meer dan 8 weken in ons kot zitten, zijn de meest spannende dingen tot een minimum beperkt. Of je moet het feit dat ik aan het proberen ben om grimeren onder de knie te krijgen als spannend gaan beschouwen πŸ˜‰

Zin gekregen om deze Randomness of being tag over te nemen? Laat het me dan weten in de comments. Dan kom ik met veel plezier lezen!

12 Comments

 1. Annelies 20/05/2020 at 16:54

  Niet weten welk merk kleren ik aan heb, dat zou me nog kunnen overkomen, maar niet weten welk merk van auto je hebt? Straf πŸ™‚

  1. Evi 26/05/2020 at 12:52

   Hahaha, hier is het dus net omgekeerd. Kleren weet ik perfect. Auto daarentegen … Ik denk dat het ook komt omdat ik merk en types al niet goed uit elkaar kan houden. En het was een tijdje terug zelfs zo erg dat ik toen ik de garage eindelijk mocht bellen voor een afspraak om een nieuwe wagen te gaan ophalen, ik met een mond vol tanden stond toen die mij vroeg welke wagen ik besteld had ?

 2. fieke 20/05/2020 at 19:31

  Zalig hΓ©, die kleuteruitspraken! En nog zaliger als ze heel even in stilte spelen, zodat wij een online workshop kunnen volgen :-).
  Wij bellen ook veel vaker met onze ouders, en heel vaak met video. Fijn dat dat bestaat, in deze tijden!
  En die kaartjes van Lies zijn echt tof :-).

  1. Evi 26/05/2020 at 12:54

   Ooh die stilte, wat hou ik daar tegenwoordig van πŸ™‚ En het is idd fijn he dat video bellen bestaat.

 3. Flavie 25/05/2020 at 10:54

  Leuk om te lezen… πŸ™‚

 4. Lien 25/05/2020 at 15:06

  Ik zag de vragenlijst ook al enkele keren passeren en ga hem nu toch ook zelf eens delen! πŸ˜‰

  1. Evi 26/05/2020 at 13:03

   Doen ! Ik kom met veel plezier lezen πŸ™‚

 5. Mie kids 31/05/2020 at 10:08

  Zalig die stilte, dat mis ik nu wel erg. Met drie kids rond mij is het zelden stil. Ik zag die vragenlijst ook al bij veel bloggers. Ga ik ook eens doen.

 6. Katrien 01/06/2020 at 07:32

  Leuke tag, ik ga em ook eens doen binnenkort denk ik!

  1. Evi 08/06/2020 at 16:31

   Doen, ben heel benieuwd naar jouw antwoorden πŸ™‚

 7. Mie kids 27/06/2020 at 10:40

  Ik vulde de tag in. Kom je lezen ;-)?

  1. Evi 04/08/2020 at 10:57

   Ok, loop duidelijk wat achter met blogs lezen, maar ik kom hem heel graag lezen πŸ˜‰

Leave a Reply