Tiny vraagt, wij draaien … muziek van vroeger

Tiny heeft een erg leuke uitdaging bedacht over muziek uit lang vervlogen tijden. Zelf legt ze het als volgt uit:

Noem het een tag, noem het een stokje, noem het gewoon een zot idee. Ga eens op zoek naar een liedje van een hele tijd geleden. Zo lang geleden dat je zelfs nog niet eens geboren was. Maar toch blijft het hangen, vind je het mooi of net niet – dat kan ook. Maak er een blogje over en link deze post van mij er aan, zo leren we én andere blogs én andere nummers kennen.

Als kind uit de jaren’80 groeide ik op met muziek die mijn ouders toen wisten te smaken. Die smaken  lopen nogal eens uit elkaar, maar de muziek van Queen, daar waren en zijn ze allebei fan van. En die liefde werd op mij overgedragen.

De single ‘Love of my life’ (uitgebracht in 1979, aldus Wikipedia) is niet meteen hun meest bekende hit en ook niet de meest vrolijke qua lyrics, maar elke keer als ik hem hoor moet ik terugdenken aan de vele zondagavonden die ik samen met mijn papa doorbracht in de auto op weg naar mijn kot in Leuven. De cd van Queen waarop dit nummer staat werd ontelbare keren gedraaid (al was het maar om het toenmalige zeemzoete liefdesprogramma op Radio 2 te vermijden 🙂 ) en herinnert me eraan hoe we, zonder al te veel te zeggen, elkaar toch steeds weer verstonden en nog steeds verstaan. Een liedje waarbij ik nu iedere keer moet glimlachen als ik het hoor en dus ideaal is voor deze tag!

Aan welke plaat uit lang vervlogen tijden hebben jullie goede herinneringen? 

6 Comments

 1. Samaja 07/03/2016 at 09:12

  Ik denk niet dat ik het nummer al eerder gehoord heb, maar mooie keuze! Queen is en blijft toch iets apart. Ik heb net vandaag ook een nummer gekozen binnen deze challenge en ben voor een dansbare klassieker gegaan :-).

  1. Falderie 07/03/2016 at 09:24

   ik denk ook dat ik het nummer nog niet kende. maar: supergoeie keuze! 🙂

 2. Billy 09/03/2016 at 20:38

  niet het meest bekende nee, maar toch zeker een van hun mooiste vind ik.
  Goeie keuze!

 3. Flavie 13/03/2016 at 11:13

  Een nummer die ik echt niet ken van Queen, een mooike.

 4. Billy 05/04/2016 at 14:30

  oh, ik zie nu pas dat ik hier al eerder was! Mijn geheugen….ai ai ai… 😀

  1. Evi 05/04/2016 at 18:36

   Geen probleem 🙂 Mijn geheugen laat me ook regelmatig in de steek 😉 En altijd welkom trouwens!

Leave a Reply