Tuur praat #3

Sinds 3 september gaat Tuur naar school. En zien we dat zijn taal er met rasse schreden op vooruit gaat. Hij praat nu letterlijk non-stop. ’s Ochtends van zodra hij wakker is ligt hij luidop te praten in zijn bedje. En ook ’s avonds worden we vaak getrakteerd op een uitgebreid verslag van zijn dag. Tijd voor nog eens een bloemlezing, want de vorige dateert al van deze zomer.

praat praatpraat

Tuur praat #3: een bloemlezing
 1. Neen, ik ben geen meisje. Ik ben een jongen. Het lief probeerde Tuur duidelijk te maken dat hij een grote meneer was.
 2. Neen, geen kaas me gaatjes. Gaatjes zijn nie lekker nie. Tja, daar valt misschien wat voor te zeggen?
 3. Koos praat nie. Maar echte Koos wel. Tuur ging op vakantie met mijn ouders en kreeg Koos Konijn in knuffelvorm cadeau. Toen ik vroeg wat Koos zei werd me duidelijk gemaakt dat knuffels niet praten!
 4. Strak gaan we zo spjing spjing spjing in e plassen. In de klas werd een tijdje terug gewerkt rond het thema regen. En ik maar proberen uit te leggen dat we dat enkel doen met laarsjes aan 😉
 5. ’t is noch donker plas is noch gesloten. Elk excuus om ’s ochtends niet naar de klas te moeten gaan is goed 🙂 Maar elke avond heeft hij zich in de klas geweldig goed geamuseerd.
 6. Als de wonkers doen boem da beetje rege. Tuur leerde ook over de donder en dat die ontstaat doordat wolken tegen elkaar botsen
 7. Juf liet zo pfffrrt dikke prot in de klas. Geen idee van of dit echt gebeurde of niet 🙂
 8. Zie je wonkers buiten? De wolken blijven een fascinerend weerfenomeen.
 9. Neeej noch veel vlekjes, Tuur nie naar de plas. Onlangs had Tuur windpokken en mocht hij dus niet naar de klas. Alleen begreep hij maar niet dat hij plots wel mocht gaan als er toch nog vlekjes waren die weliswaar volledig uitgedroogd waren.
 10. Ik ben noch beetje ziek. Aaah nu ben geneze. Soms gaat dat genezingsproces erg snel bij ons. Zeker sinds hij voor zijn verjaardag een dokterstas cadeau kreeg.
 11. Ik wil na de dokter, ik wil na de dokter on repeat tot we bij de dokter zijn. Toen werd het plots: neeeej ik wil nie na de dokter. 
 12. Oei, staat in lenels, moet in lelan. Als er video’s of dvd’s getoond worden die in het Engels staan in plaats van in het Nederlands.
 13. Ik wil ook op kopter. Als ik of het lief op de computer aan het werken zijn en Tuur dat ziet.
 14. Kijk, nu ben ik de papa. Nadat ie er in geslaagd was om toch achter de computer te kruipen en op het toetsenbord te tokkelen alsof zijn leven er van af hing.

Benieuwd naar de vorige uitspraken van Tuur? Die vind je hier en hier.

3 Comments

 1. Goofball 27/11/2018 at 10:28

  haha, nu ben ik de papa, dat kan ik me helemaal voorstellen hoe trots hij zich toen voelde

 2. Flavie 28/11/2018 at 13:30

  Zo leuk om te lezen… 3 jaar is trouwens zo’n mooie leeftijd.

  1. Evi 30/11/2018 at 07:49

   Ja he 🙂 We genieten er enorm van!

Leave a Reply