Vinyl uit ’84

1984, een formidabel jaar! Al was het maar omdat ondergetekende die zomer het levenslicht zag  😉

Dat het er 32 jaar geleden anders aan toe ging dan vandaag de dag staat buiten kijf. Er was nog geen sprake van een smartphone of digicorder. Plaatjes werden beluisterd op vinyl en televisie kijken, dat gebeurde met een beeldbuis en videorecorder. Om na te gaan in welke mate en hoe precies digitale technologie ons leven beïnvloed keert Linde deze week terug naar dat glorieuze jaar (wat tevens ook haar geboortejaar is) in Villa ’84. Je kan haar avonturen volgen via een livestream en Vinyl uit ’84 aanvragen. Veel van die platen doen me terugdenken aan mijn kindertijd en dus ben ik gaan snuisteren op de site naar die platen die er voor mij bovenuit springen. Luisteren jullie mee naar mijn selectie?

Een plaatje dat me zo terug katapulteert naar onze woonkamer in mijn kinderjaren en mijn papa die dit luidkeels (en ja hoor, op valse toon) meezingt. Intussen heb ik die gewoonte overgenomen want als het gedraaid wordt op de radio terwijl ik in de wagen zit gaat die volumeknop de hoogte in en zing ik vrolijk mee.

Een absolute klassieker die niet kon ontbreken in dit lijstje. Al was het maar omwille van de vele feestjes in mijn studententijd waar dit liedje op gedraaid werd en waar ik prachtige herinneringen aan overhou.

Een nummer dat ik grappig blijf vinden en waar ik instant vrolijk van word. Bovendien ook één van de weinige Nederlandstalige nummers die ik kan smaken. En dus verdient het zeker en vast een plaatsje in mijn Vinyl van ’84 lijst.

Aaah, wie kent deze niet? 🙂

Toegegeven, ik heb een erg vreemde smaak als het aankomt op muziek. Ik kan enorm genieten van hedendaagse muziek, maar heb tegelijkertijd ook een zwak voor dit soort muziek. En kan er dan ook enorm van genieten als ik dit nummer hoor!

De plaat van ‘vrijgevochten’ meisjes! En eentje die ik ook vaak luidkeels meezing in de wagen 😉

Konden ze ook jullie bekoren? Of gaat jullie voorkeur uit naar volledig ander vinyl uit ’84? 

 

 

7 Comments

 1. Mrs. Brubeck 16/03/2016 at 21:19

  Ik vind je muziekkeuze super, ook al ben ik dan wat ouder 🙂

  1. Evi 16/03/2016 at 21:30

   Dankjewel voor het compliment 🙂

 2. Samaja 16/03/2016 at 21:21

  ’84 is ook mijn geboortejaar :-). Ik had eigenlijk geen idee welke muziek er toen in de hitlijsten stond, dus een leuk idee van jou om een paar voorbeelden te geven! Ik denk dat mijn voorkeur uitgaat naar Girls just wanna have fun, dat spreekt vanzelf 😉

  1. Evi 16/03/2016 at 21:26

   Hahaha, dat blijft ook één van mijn favorietjes 🙂 Mijn ouders zijn nogal grote muziekfans, dus als ik kind luisterde ik wel vaak naar muziek die toen populair was. En dat heeft duidelijk zijn sporen nagelaten 🙂

 3. Flavie 22/03/2016 at 18:47

  Toffe liedjes hé.
  Vorig weekend werd hier voortdurend door de mini-me’s ‘should I stay or should I go’ gezongen… om den duur zat het ook in mijn hoofd… op een gegeven moment zorgde dit voor grappige situaties 🙂

 4. Hilde 25/03/2016 at 10:11

  Dit zijn stuk voor stuk de hits uit mijn beste jeugdjaren, de muziek waar ik op danste :-). Heel fijn, dit stukje nostalgie. 🙂

 5. Billy 05/04/2016 at 14:29

  Wij zijn gehuwd in 1984, daarom ook al een super jaar… 😉
  Jouw keuze kan me best bekoren hoor, Evi!
  Maar ik heb dan ook een hele brede muzieksmaak, zoals je ook kan merken op mijn blog…

Leave a Reply