Voor het eerst … (tag)

Ik las deze tag voor het eerst bij collega-blogster Samaja en vond hem zo leuk dat ik hem graag overneem. Zij spotte hem bij blogster Tiny, oorspronkelijk komt hij van blogger Koen.

1. Wanneer heb je voor het eerst gevlogen?

Dat zal ergens rond mijn 21ste verjaardag geweest zijn. Ik was op dat vlak overduidelijk een laatbloeier. Maar tot mijn 18de verjaardag ging ik met mijn ouders op reis, en aangezien we thuis met drie kinderen zijn (ik heb nog twee broers) waren dat tot dan autovakanties. Maar rond mijn 21ste verjaardag had ik een vriendje dat graag ver op reis ging. En toen we samen op vakantie gingen nam ik dus ook voor het eerst het vliegtuig.

2. Waar ging je voor het eerst naar school?

Naar een klein schooltje in de buurt waar ik woonde als kind. Ik ging er als kleuter en bracht er ook al mijn lagere schooljaren door. De school lag ook net achter het huis van mijn grootouders. Wat best wel praktisch was als er opvang voorzien moest worden.

3. Waar (en wanneer) ging je voor het eerst zonder ouders op vakantie?

Wanneer, dat zal rond mijn 20ste verjaardag geweest zijn, met mijn toenmalig vriendje. De allereerste reis die we samen ondernamen was naar Parijs. En daarbij slaagden we erin om in Brussel de verkeerde Thalys te nemen. We kwamen aan op de luchthaven Charles De Gaulle  in plaats van in het treinstation Gare Du Nord en moesten toen met een taxi naar ons hotel.

4. Wat weet je nog van de allereerste keer dat je alcohol dronk/proefde?

Geen flauw idee van. Ik kan me ook totaal niet meer herinneren wanneer ik voor het eerst alcohol dronk of wat ik toen gedronken heb. Het zal dus in ieder geval niet erg spectaculair of noemenswaardig geweest zijn 🙂

5. Wat is de eerste single/lp/cassettebandje/cd die je zelf kocht (of kreeg)?

De allereerste die ik me echt kan herinneren is er meteen eentje van een gigantisch fout niveau: de cd van Me & My. Ergens rond mijn plechtige communie vond ik hun muziek zo fantastisch dat ik er een cd van wou en kreeg. Een exemplaar van Pop in Wonderland behoort tot dezelfde periode en kreeg ik ook cadeau. Gelukkig is het nadien wel de betere kant opgegaan met mijn muziekkennis & liefde 😉

6. Wie was de eerste dode mens die je zag?

De eerste echt dode mens was mijn schoonmoeder afgelopen zomer. Uiteraard waren er daarvoor ook al mensen en familieleden gestorven, maar de laatste groet had ik tot dan toe nog niet moeten doen / meemaken.

7. Weet je nog iets van de eerste keer dat je de zee zag?

Niet bitter veel meer 🙂 Ik weet wel dat we als kind tal van zomers doorbrachten aan de zee. Soms met neefjes erbij. Andere zomers enkel met mijn twee broers. Maar beide leverden evenveel hilarische verhalen op, die mijn ouders nu vertellen als we allemaal nog eens thuis zijn.

8. Waar stond het bed waarin je voor het eerst sliep nadat je je ouderlijk huis hebt verlaten?

Goh of ik het ouderlijk huis echt verlaten had kan je in twijfel trekken. Maar ik bracht in ieder geval wel vijf jaar door op kot in Leuven. Daarna terug naar huis gaan wonen zag ik niet zitten en dus verhuisde ik naar Kraainem en vervolgens naar Gent. Aan dat kot in Leuven heb ik trouwens zalige herinneringen. Ik vond het er zo fijn dat ik in al die jaren niet een keer veranderd ben van kot. Enkel toen ik een extra jaar aan mijn studies breidde verhuisde ik naar een kot in Gent, want de opleiding vond daar plaats.

9. Wie was de eerste niet-Vlaming – iemand met een andere culturele achtergrond – waar je mee hebt gepraat?

Oei, totaal geen idee van. Doorheen de jaren praatte ik al met verschillende niet-Vlamingen, maar wie de allereerste was kan ik me met de beste wil van de wereld niet herinneren.

10. Wat was de eerste plek die je bezocht buiten Europa?

Enorm clichématig: Turkije 🙂 Net voor ik zou gaan werken hadden we voor het eerst (en in mijn geval voor het laatst) een all-in vakantie in Turkije geboekt. De eerste twee dagen genoot ik van de rust en het lekker eten. En daarna begon ik me stierlijk te vervelen 🙂

11. Wat weet je nog van de eerste keer dat je je partner voor het eerst helemaal bloot zag?

Dat hij drie tatoeages heeft 🙂

Zin gekregen om deze ‘Voor het eerst’ tag over te nemen? Laat het me weten in de comments, dan kom ik met veel plezier lezen! 

19 Comments

 1. Anneke 26/01/2018 at 17:29

  Leuven is dan ook super leuk, hè ?
  Leuke tag! Ik neem hem zeker eens een keertje over!

  1. Evi 28/01/2018 at 17:14

   Leuven is inderdaad superleuk 🙂 En zeker doen, die tag overnemen. Ik kom graag jouw antwoorden lezen 😉

 2. Samaja 26/01/2018 at 17:37

  Me & My, waar is de tijd ;-)?

 3. Josefien De Bock 26/01/2018 at 21:23

  Dub-I-Dub, ik hoorde dat ook graag! Mijn eerste cd was van Alanis Morissette, ik was zot van haar nummer Ironic!
  Pop In Wonderland, waar is den tijd… Hoe zou het nog met Meredith zijn eigenlijk? 😉
  Superleuke tag!

  1. Evi 28/01/2018 at 17:15

   Oh ben ik blij zeg dat ik niet de enige ben die dat graag hoorde 🙂

 4. Hilde 29/01/2018 at 18:39

  Op zich wel een leuke tag, al zijn er vragen die ik niet zou kunnen beantwoorden… Wel leuk om jou op deze manier weer een beetje beter te leren kennen.

 5. zwartraafje 31/01/2018 at 21:20

  Oh, wat grappig. Blijkbaar bestaan er twee versies van deze tag. Ik zag hem daarstraks bij een Nederlandse blogster en daar waren de vragen net iets anders. Ik ben nog nooit buiten Europa geweest. Misschien wordt dat ooit nog wel eens een eerste keer.

  1. Evi 02/02/2018 at 10:08

   Hahaha, ja, ik zag het ook 🙂

 6. Kathleen 01/02/2018 at 16:00

  Oeh! Deze ga ik misschien overnemen! Leuk!

  1. Evi 02/02/2018 at 10:09

   Doen 🙂 Kom ik met veel plezier lezen 😉

 7. Bloggerlovin #24 | Zwartraafje 16/02/2018 at 08:52

  […] De 7 van 2017 : foto’s Gemaakt in 2017 BLOGISH Item – 2017 in statistics Mijn instagram in 2017 Ik haalde bijna al mijn leesdoelen, maar de belangrijkste niet Over vroeger … 2017 Author meet & greets Dancing out of january 2018 Voor het eerst … […]

 8. Leen Vandebergen 18/02/2018 at 14:03

  De verkeerde Thalys nemen zou nu niet meer zomaar lukken met al die controles :p maar ik zie het mij ook nog doen… Me & My heb ik efkes moeten googlen maar de herinneringen komen nu wel terug haha 😀

  1. Evi 19/02/2018 at 20:43

   Hahaha, ja dat was nog voor het verhoogd veiligheidsniveautijdperk 🙂

 9. Davina 22/02/2018 at 19:45

  Superleuke vraagjes! Ik neem deze graag over en publiceer op 2/3, als je wil komen kijken. ?

  1. Evi 22/02/2018 at 21:26

   Oh wat fijn dat ik je kon inspireren. Ik kom zeker eens kijken!

 10. Dit is de allereerste keer… – #40dagenbloggen – Satur9's World 12/03/2018 at 06:17

  […] heb ik gezien op Evi’s blog, oorspronkelijk komt het van bij ene […]

 11. De allereerste keer - tag | Mrs. Curly and her bunch of crazies 21/04/2018 at 08:15

  […] vond een tag over eerste keren bij Evi’s Journey  en één bij Joni van Hoofdstuk 3. Ik heb de vragen dan maar samen gesmeten tot één tag. […]

 12. Dit is de allereerste keer… – #40dagenbloggen – Satur9's World 27/11/2018 at 18:27

  […] heb ik gezien op Evi’s blog, oorspronkelijk komt het van bij ene […]

 13. Blogger Lovin #24 | Zwartraafje 15/06/2019 at 14:47

  […] De 7 van 2017 : foto’s Gemaakt in 2017 BLOGISH Item – 2017 in statistics Mijn instagram in 2017 Ik haalde bijna al mijn leesdoelen, maar de belangrijkste niet Over vroeger … 2017 Author meet & greets Dancing out of january 2018 Voor het eerst … […]

Leave a Reply