What about you #40dagenbloggeR?

Collegablogster Babs had een fantastisch idee voor 40 dagen bloggen: what about you #40dagenbloggeR? Een stokje om de verschillende bloggers wat beter te leren kennen. Trouwe lezers zullen mij intussen – hopelijk – al wat kennen. Maar 40 dagen bloggen, betekent ook heel wat nieuwe lezers. En dan is dit stokje een ideale manier voor hen om mij te leren kennen.

What-about-you-40dagenbloggeR

Stel jezelf en de blog eens voor in max 20 woorden

Evi * mama * 1984 * persoonlijke blog * healthy food lover * leesbeest * bril en lenzen * perfectionist * piekeraar * zoetebek* koffie * georganiseerd * joggen * doorzetter

Waarover ging je eerste blogbericht?

Over het feit dat ik een blog begon. Niet zo wereldschokkend. En nu ik er op terugblik zelfs niet eens zo inspirerend 🙂 Mocht ik vandaag pas starten met bloggen dan zou ik dat eerste bericht anders aanpakken. En er in ieder geval iets interessanter van maken om te lezen.

Veranderde de blog al van stijl en inhoud in de loop der jaren?

Ja hoor. Ik blog intussen zowat twee en een half jaar en de focus is wat verschoven van zuiver persoonlijk naar een nog steeds persoonlijke blog met accenten op joggen, gezond eten en mama zijn. Ergens ook wel wat logisch, ik heb mijn lezers beter leren kennen. En mijn leven zelf is intussen best wel wat veranderd. Dus die veranderingen laten zich ook wel merken in mijn blog.

Na zowat een jaar te bloggen deed ik mezelf een eigen domeinnaam cadeau. En qua stijl droom ik er van om mezelf ooit een eigen logo cadeau te doen. En een eigen lay-out, in plaats van te werken met een standaard WordPress template. Al zal ik voor beide ofwel in leerschool moeten gaan of eens vriendelijk lachen naar een aantal familieleden.

Wat wil je graag nog bijleren om je blog te verbeteren?

Ik zou heel graag willen leren hoe ik betere foto’s kan nemen. Als ik soms zie welke parels van foto’s andere bloggers maken, dan ben ik daar stiekem toch wel jaloers op. Iets wat ook al lang op mijn verlanglijstje staat is om vlogs te kunnen maken. En als ik dan toch bezig ben, SEO, daar wil ik me ook wel wat in verdiepen.

Als je slechts één blogpost mocht kiezen om je nieuwe lezers te laten lezen, welkeen zou dat zijn?

Pfieuw, dat vind ik een hele moeilijke. Ik heb best wel een aantal berichten die me goed omschrijven. Maar als ik nieuwe lezers zou willen laten kennis maken met mij, dan zou ik kiezen voor mijn persoonlijk abc.

Op welke (blog)skill van een andere #40dagenbloggeR ben je stiekem jaloers?

Op de mooie foto’s van Lies, de originele invalshoeken van Kathleen, de korte berichten die Kristien kan schrijven en de humor en vlotte schrijfstijl van Talitha.

Voor welke samenwerking mogen ze je altijd contacteren?

Samenwerkingen vind ik superfijn, maar ik waak er ook wel over. Zo is het voor mij belangrijk dat ze passen bij mij en mijn blog. Maar goed, waarvoor ze me altijd mogen contacteren: sportgerelateerde samenwerkingen (you never know dat ik mijn conditie daardoor kan verbeteren :-)), samenwerkingen die gerelateerd zijn aan gezonde voeding en dingen die me het leven als drukke jonge mama makkelijker maken. Niet zo moeilijk of buitensporig he 😉

Waar, wanneer en hoe lang blog je meestal?

Ik blog aan onze keukentafel en/of in de zetel, meestal in het weekend terwijl Tuur zijn middagdutje doet. Zo nu en dan ook ’s avonds in de zetel. In het weekend probeer ik vooral om de basis voor een aantal posts al te schrijven. En dan kan ik makkelijk twee uur aan een stuk doorwerken. Doorheen de week werk ik die ’s avonds dan af. En lees ik andere blogs. De tijd die ik er dan aan besteed varieert. Soms is dat eens een half uurtje, soms een uurtje. Maar er zijn evengoed avonden waarop ik te moe ben en geen scherm meer kan zien 🙂

Wat is je ultieme blogessential (naast de computer)

Mijn smartphone 🙂 Ik zou niet zonder kunnen: ik neem er alle foto’s met en ook al mijn apps staan er op. Dat van die foto’s is vooral omdat ik me geen duur fototoestel wil aanschaffen zolang ik niet wat deftig foto’s leer nemen. Dankzij Evernote kan ik op mijn smartphone meteen een idee noteren als het me te binnen schiet. En de WordPressapp laat me dan weer toe om on the go te reageren op reacties.

Welke bloggers die deelnemen aan #40dagenbloggen volg je op de voet en lees je zo vaak als mogelijk?

Goh er zijn er eigenlijk heel wat, maar diegene die ik zo vaak als mogelijk lees zijn:

Hoe vergaat het bloggen je tijdens de #40dagenbloggen? Hoe pak je het aan? En zou je volgend jaar weer meedoen?

Tot een week of twee geleden goed. Ik had een hele mooie planning opgemaakt, schreef flink berichten in het weekend en werkte die tijdens de week af. En toen kwamen er helse weken op het werk. En had ik na 10u of meer op een scherm te turen de moed niet meer om nog een computer aan te raken. Gevolg: er werden meer skipdagen ingezet dan gepland. Maar dat is ok; want you do you en al 😉

Deel 1 tip of bemoedigend woordje om de andere bloggers een duwtje in de rug te geven.

Niet aarzelen, gewoon springen. En vooral onthouden: you do you!

Post hieronder een foto van hoe je nu aan het bloggen bent. Het leven zoals het is.
Bloggen na een lange werkdag: met bril, dekentje & geconcentreerde blik (neen, ik ben niet boos aan het kijken :-))

Zin gekregen om deze what about you #40dagenbloggeR tag over te nemen? Laat het dan zeker weten in de comments! 

11 Comments

 1. Sofie 15/03/2018 at 15:12

  Je foto’s zijn zo slecht niet hoor 🙂

 2. Samaja 15/03/2018 at 20:12

  Leuk zo die foto van achter de schermen 🙂

 3. zwartraafje 17/03/2018 at 16:22

  Ik moest glimlachen toen ik die laatste foto zag vermits ik zelf ook in de zetel zit met de laptop én een kussen op mijn schoot terwijl ik mijn blogfeed-achterstand aan het bijlezen ben.

 4. Talitha 17/03/2018 at 17:59

  IK BLOOS! Dank je wel het compliment! Ik zit ook meestal op dezelfde manier in de zetel te bloggen, haha! Met een deken en een kussen en een MacBook. Ook met bril. En mijn haar uit mijn ogen met een speldje. Dus echt exact hetzelfde!

  1. Evi 18/03/2018 at 20:28

   Hahaha 🙂 Dat moet lukken 🙂

 5. Babs 17/03/2018 at 18:42

  Ik merk toch dat velen bloggen in de zetel. Doe ik eigenlijk nooit, of eerlijk gezegd nooit geprobeerd. Is mss wel gezelliger dan alleen in de keuken 🙂 Fijn dat je graag komt lezen Evi ❤️

  1. Evi 18/03/2018 at 20:29

   ’s avonds vind ik dat best wel fijner dan aan de tafel 🙂 Al is het niet altijd even productief hoor!

 6. fieke 19/03/2018 at 13:42

  Als ik ’s avonds aan het bloggen ben, is het ook altijd in de zetel :-). Leuke tag! Ik ga ‘m ook eens invullen, al ben ik echt niét goed bezig met 40 dagen bloggen (maar ik heb het een paar weken geleden al opgegeven). Er is wel al veel achter de schermen gebeurd, waar ik heel blij mee ben.

  1. Evi 22/03/2018 at 16:32

   Ik ben ook niet meer zo goed bezig hoor met die 40 dagen bloggen, dus dat kan allemaal geen kwaad! Ben nu wel benieuwd naar wat er bij jou achter de schermen gebeurd is!

Leave a Reply