Zeurmomentje

Op tijd en stond eens al je ergernissen eruit gooien en een klaagmoment inlassen, dat kan flink deugd doen 🙂  Dat vond Samaja ook en dus publiceerde ze een tijdje terug een ‘klaagzang’. Oorspronkelijk verscheen de tag hier. Ik vond hem zo leuk dat ik hem overneem en al mijn frustraties van het moment er uitgooi!

 1. Waar kan jij je gigantisch aan ergeren?
  Hmm, er zijn wel een aantal dingen waar ik me gigantisch aan kan ergeren. Gepensioneerden die op zaterdagnamiddag in een overvolle supermarkt hun boodschappen doen, onbekende en/of privénummers die me bellen maar dan geen voicemail achterlaten of nog laat thuiskomen en geen parkeerplaats hebben omdat onze buurvrouw het principe netjes op een rijtje parkeren voor de zoveelste keer niet snapt (alhoewel we ze dat al meerdere malen met handen en voeten hebben uitgelegd 😉 ). 
 2. Wat vind jij irritant in het verkeer?
  Ik breng dagelijks best wel wat tijd door in de wagen dus er zijn wel wat dingen in het verkeer die me irriteren. Met stip op 1 chauffeurs die grandioos onder de maximumsnelheid rijden. Ik pleit absoluut niet voor te snel rijden maar als je ergens 70km/h mag rijden dan hoef je heus geen 50km/h te rijden (zelfs niet als je dat doet om zeker niet geflitst te worden 😉 )! In dezelfde categorie: op de autosnelweg 90 gaan rijden op het derde rijvak. Maar ook weggebruikers die zonder indicatie (gevaarlijke) manoeuvres beginnen uit te voeren kunnen me irriteren (en ja, dat lampje gaat langer mee dan 10.000 keer knipperen 😉 ).
 3. Welk eten vind je echt goor en krijg je niet door je keel? 
  Ik lust vrij veel qua eten maar orgaanvlees daar ga ik spontaan van wurgen.
 4. Waar wil je op dit moment over zeuren?
  De vermoeidheid die me maar parten blijft spelen, of ik nu veel of weinig slaap en de nog steeds falende pogingen om eindelijk die laatste zwangerschapskilo’s (en andere overtollige kilo’s die ik al een tijdje meesleur) kwijt te raken. Maar he, op een dag komen we er wel hoor 😉
 5. Welke artiest kun jij echt niet uitstaan?
  Hmm, sowieso Ben Crabbé omwille van zijn erg flauwe grapjes en toch wel denigrerende manier van omgaan met kandidaten in Blokken. En ook Filip Joos krijgt van mij een nominatie voor deze vraag. Ik ben sowieso al geen al te grote voetbalfan maar een wedstrijd waar Joos de commentaar voor zijn rekening neemt, die wordt hier meteen weggezapt.
 6. Wat vind je de rottigste klusjes in huis?
  Spullen afstoffen. Ik doe het elke week maar stel me telkens opnieuw de vraag wat voor nut het heeft. Je stoft spullen af, draait je om en poef op magische wijze is dat stof er opnieuw.
 7. Waar stoor jij je zodanig aan op een blog, dat je hem direct weer wegklikt?
  Extreem veel taalfouten en een rommelige lay-out.
 8. Welk tv-programma vind je echt verschrikkelijk?
  Ik ga me hier absoluut niet populair maken maar programma’s zoals South Park en The Simpsons vind ik vreselijk om naar te kijken. Die irritante stemmetjes, verhaallijnen en zogenaamde humor. Nope, ze kunnen me absoluut niet bekoren.
 9. Aan welk make-up product heb je een hekel?
  Zelfbruiner en fond de teint. Het ligt sowieso aan mij maar iedere keer dat ik dergelijke producten gebruik heb ik van die fameuze ‘strepen’ en valt het dus keihard op dat ik zo een product heb aangebracht 🙂
 10. Wil je verder nog ergens even lekker over zeiken?
  Neen hoor, al mijn frustraties zijn er weer even uit 🙂

Als jullie ook eens lekker willen klagen, neem dan gerust de tag over. Ik kom met veel plezier jullie klaagzang lezen 😉 

16 Comments

 1. Samaja 11/05/2016 at 12:43

  Hihi, het blijft een leuke tag hé :-). O die gepensioneerden die winkelen wanneer de werkende mensen dat doen, daar erger ik me ook aan. Ik snap het gewoon niet! Als ik zou werken, ik ging op dinsdagmorgen naar de supermarkt, lekker rustig. Schuiven die graag aan ofzo?

  1. Evi 12/05/2016 at 07:41

   Dito hier, moest ik niet werken dan zou ik inderdaad mijn boodschappen doen op een moment dat het net rustig is in de supermarkt. De uitleg die ik ooit eens te horen kreeg was “ja maar als we op zaterdag komen dan zien we tenminste nog eens iemand”.

 2. Samaja 11/05/2016 at 12:44

  Dat moet ‘als ik niet zou werken’ zijn natuurlijk ;-).

 3. Falderie 11/05/2016 at 17:23

  Helemaal eens met die slome chauffeurs. Helemaal oneens met Ben Crabbé. 🙂

 4. Billy 11/05/2016 at 18:54

  ik sluit me dus aan bij Valerie… 🙂
  Het verkeer is mijn grootste ergernis, chauffeurs die zich nergens meer aan de regels willen houden, bumperklevers als je zelf al de maximumsnelheid rijdt, middenvakrijders, enz…

  Ik let gelukkig erg op mijn taal op mijn blog, en vind mijn lay-out best verzorgd….oef!!!

  1. Evi 12/05/2016 at 07:43

   No worries, je lay-out mag er wezen hoor 🙂

 5. fiekefatjerietjes 12/05/2016 at 11:08

  Als aanvulling op het eerste puntje: bejaarden die om 17 uur – wanneer het ‘werkvolk’ naar huis gaat, ook persé de bus moeten nemen, en dan klagen dat het zo druk is :-).
  Verder zijn heel wat dingen herkenbaar :-). Af en toe eens klagen mag wel, en de meeste mensen denken toch hetzelfde maar spreken het daarom niet altijd uit…

  1. Evi 13/05/2016 at 07:44

   Hahahaha, die van de bus, het werkvolk & de bejaarden daar kan ik me inderdaad ook wel eens aan ergeren 🙂 En inderdaad zo af en toe eens een zeurmomentje inlassen mag, zolang je er maar kan met blijven lachen en het niet non-stop een geklaag en gezaag wordt 🙂 🙂

 6. misssexandthecity 12/05/2016 at 18:17

  Ik irriteer me ook aan den Ben,………om over die bejaarden op zaterdag nog maar te zwijgen, heb die tag ook klaarstaan op eens op het net te gooien,….

  1. Evi 13/05/2016 at 07:45

   🙂 Ik kom die van jou met veel plezier lezen eenmaal hij op het net staat!

 7. Efkes een zaagske spannen! | Julie vertelt 13/05/2016 at 08:54

  […] las de zaagblog van Evi (de oorspronkelijke tag staat hier) en ik moest er hartelijk mee lachen Ze roept in haar blog op […]

 8. julievertelt 13/05/2016 at 08:58

  Schitterend stukje! Ik nam de tag over op mijn blog 🙂

  1. Evi 13/05/2016 at 11:02

   Fijn dat je hem overnam! Die van jou is trouwens hilarisch om te lezen 🙂

 9. Flavie 16/05/2016 at 09:13

  Oh dat zijn irritante chauffeurs!!! Hier hebben wij een stukje 70k/h, een stukje km/h en dan terug 70km/h… op het stukje waar ze 70 mogen, rijden ze 60 en waar ze maar 50 mogen, blijven die 60 rijden… totaal geen inzicht in het verkeer!

 10. LJ 03/06/2016 at 13:44

  Elke week afstoffen?! Nu voel ik mij een nóg slechtere huisvrouw, oeps, hier gebeurt het met wat gelukg één keer per maand 0:-) En geef toe, het is toch véél leuker poetsen als je het stof onder de Swiffer ziet verdwijnen, wat je na een week niet hebt he? 😉

  1. Evi 05/06/2016 at 19:36

   Hahaha, dat is inderdaad waar, het stof echt zien verdwijnen maakt dat taakje net wat leuker 🙂

Leave a Reply